Teraz jest czwartek, 11 września 2025, 21:56

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 136 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XP Deus wersja Lite
PostNapisane: środa, 3 lutego 2016, 17:15 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

BRAT_MIH napisał(a):
Nie cytuj mnie jak chcesz pisać o dyskryminacji, bo słowem o tym nie wspomniałem. Chodzę bez słuchawek bo ich nie lubię więc ćwierkanie mi nie przeszkadza. Mniejsza liczba fantów nie jest mordęgą dla mojej kieszeni, bo fantami nie handuję jak niektórzy koledzy. Dziwne masz porównania.

Z konsolą gdzie nie idzie ściszyć ,chodzisz bez dyskr ?a słuchawki z możliwością ściszania to mordęga dla uszu ? ;-)) ale luzik ma po co sie tak napinać ,sam tak latałem ,ale denerwowało to moich kompanów ;-)
Pozdro

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 lutego 2016, 01:05 
Szeregowy
Szeregowy

no w końcu doszedl ... dostep do panelu rc jest tak wiec biedy niebedzie ;)
Jedyne co mnie irytuje to ze niezrobili przejściówki na sluchawki po sciagnieciu elektroniki - wystarczyl by jack-jack a tak to se kupuj kolejne sluchawki

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 lutego 2016, 01:14 
Szeregowy
Szeregowy

i najwazniejsze pytanie.... dostep do panelu jest ale jak z niego zrzucic programy? wystarczy samo zparowanie panelu z nowa cewka i sluchawkami ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 lutego 2016, 08:25 
Moderator
Moderator

Tak,wystarczy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 marca 2016, 18:48 
Sierżant
Sierżant

Witam.
Panowie powiem tak, szukałem wszędzie coś na temat wgrywania ustawień z panelu na słuchawki ws4/ws5 i nic sensownego nie znalazłem. Czy któryś z kolegów, który już to robił mógłby udzielić sensownych komentarzy jak to się robi powiedzmy krok po kroku. Czy same słuchawki wystarczą czy musi być cewka i słuchawki???????? Pozdrawiam i dziękuję za wniesiony trud pomocy :).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 marca 2016, 19:01 
Chorąży
Chorąży

machg napisał(a):
Witam.
Panowie powiem tak, szukałem wszędzie coś na temat wgrywania ustawień z panelu na słuchawki ws4/ws5 i nic sensownego nie znalazłem. Czy któryś z kolegów, który już to robił mógłby udzielić sensownych komentarzy jak to się robi powiedzmy krok po kroku. Czy same słuchawki wystarczą czy musi być cewka i słuchawki???????? Pozdrawiam i dziękuję za wniesiony trud pomocy :).

Ktoś z panelem łączy się z twoją cewką , ty włanczasz słuchawki i już masz ustawienia z panela.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 13 kwietnia 2016, 19:33 

Kolega machg ma rację, żadnych odpowiedzi co do ws4/ws5 ,same rozpisywanie o danych funkcjach a nie o ustawieniach...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 30 lipca 2016, 14:15 
Kapitan
Kapitan

Mam pytanie do userów, którzy dokupili panel do swojego deusa w okrojonej wersji. Czy często modyfikujące nastawy podczas poszukiwań, czy te dokonywane zmiany dostępne są jedynie z poziomu panela? Zostało mi trochę kasy po wakacjach i nadszedł mnie szalony pomysł dokupienia panela. Czy z perspektywy czasu ktoś może potwierdzić że jego zakup był dobrym wyborem? Jak się to ma na zwiększenie efektywności poszukiwań? Odczuwalny jest ten wzrost? Czy lepiej zainwestować kasę w dodatkową cewkę? Nie ukrywam, że mojego deusa używam jak analoga nauczyłem się już jego dźwięków i bije się z myślami czy aby dokupienie panela nie będzie jakaś fanaberią. Mam kilku znajomych którzy mogli by wgrać mi dodatkowe programy więc z tym nie mam większego problemu. Sam nie wiem w jakim kierunku podążać...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 30 lipca 2016, 14:55 
Generał Broni
Generał Broni

Skoro próbowałeś chodzenia na wyśrubowanych ustawieniach (pisałeś, że już ktoś ci wgrał) i ci się nie podobało to po co wydawać kasę na panel ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 30 lipca 2016, 14:58 
Kapitan
Kapitan

Panel przydaje się jak potrzeba wnieść jakaś korekcję.
Zwiększyć reaktywnosc, obniżyć wyciszacz.
Nastawić zakresy dla tonów.
Żyć bez niego się da, ale z nim jednak lżej.
Czyjeś ustawienia to nie to samo co swoje.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 30 lipca 2016, 15:47 
Kapitan
Kapitan

BRAT_MIH napisał(a):
Skoro próbowałeś chodzenia na wyśrubowanych ustawieniach (pisałeś, że już ktoś ci wgrał) i ci się nie podobało to po co wydawać kasę na panel ?

I dlatego boję się kolejnego rozczarowania. Pewnie znowu okaże się że będę chodził na dwóch, trzech ulubionych programach. Nie ukrywam że w terenie bardziej cenie sobie stabilności niż złudne osiągi. Miarą skuteczności wykrywacza na pewno nie jest jego głębokość - przynajmniej w mojej ocenie. Czekam więc na opinie kogoś kto dokupili panel i może się w tej kwestii wypowiedzieć.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 30 lipca 2016, 22:25 
Szeregowy
Szeregowy

mam podobny dylemat.... teniej wyjdzie sprzedac dolozy 1k i kupic uzywke z panelem.... badz inny patyk ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 30 lipca 2016, 22:39 
Szeregowy
Szeregowy

Panel do mojego Deusa (początkowo w wersji ze słuchawkami ws5); zakupiłem może z miesiąc po zakupieniu wersji "wykastrowanej". Czy to była dobra decyzja? Nie wiem do tej pory:) Latam zazwyczaj po równym terenie-polach więc jeżeli już ustawię ulubiony program to latam z nim do oporu bez większych zmian. Fantastyczną rzeczą w panelu jest zegarek:P i ta świadomość, że nie jesteś od nikogo zależny.
Kolego benekpe..widzę, że znasz wartość pieniądza. Decyzja nie jest łatwa ponieważ panel kosztuje kupę kasy ale czy warto go mieć?
-Tak :1 jeżeli chcesz z Deusem polatać długiii czas.
-Tak :1 jeżeli jesteś zawodowym poszukiwaczem (latasz często, poświęcasz na szukanie na prawdę sporo godzin)

W innym przypadku nie ma sensu najmniejszego :n . Prawda jest taka, że dla niedzielnego poszukiwacza Deus z ws4 to optymalna propozycja, chociaż też nie do końca. Niedzielny kopacz nie powinien interesować się Deusem bo tylko się wkur*i i więcej czasu spędzi na forum na szukaniu optymalnych ustawień niż na szukaniu skarbów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 31 lipca 2016, 00:23 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Wasyl :1 dobrze prawi.
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 31 lipca 2016, 00:35 
Generał Broni
Generał Broni

Benek oczywiście, że miarą wykrywacza nie jest głębokość. W panelu masz dostęp do trybu expert. On nie tylko zwiększa głębokość, ale wycina filtry typu wyciszacz itp. I tu się pojawia możliwość wycięcia filtrów tam gdzie ich nie potrzeba czyli na czystym polu np. Zatem poszerzasz możliwości detekcji. I zwiększasz zakłócenia i tym samym Deus wciąż popierduje. Ja osobiście nie lubię hałasu w słuchawkach więc ich nie używam. Podobno na słuchawkach lepiej słychać. Używając panela bez słuchawek masz na bank czystsze dźwięki na zalegające przedmioty w trybie własnym jak na fabrycznym. Ewentualnie można kupić panel i odsprzedać słuchawki. Coś za coś :)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 136 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]