Teraz jest piątek, 12 września 2025, 06:30

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Panel Deus ciemna plama na wyświetlaczu w trybie update
PostNapisane: wtorek, 29 listopada 2016, 22:23 
Generał Broni
Generał Broni

Shelton czy orientujesz się co na to firma XP ? Jest to usuwane w ramach gwarancji ?

Mi to by nie przeszkadzało, ale kupującemu widocznie tak. Twierdzi, że od 15 lat używa wykrywaczy i zna ich budowę. Od razu po otrzymaniu paczki wszedł w tryb, w którym ja przed 16 miesięcy nie byłem nigdy. Już sam nie wiem co o tym myśleć.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 29 listopada 2016, 23:48 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Prawdopodobnie dostało się coś pomiędzy LCD I PCB, być może wilgoć lub jakiś syf, wszak obudowa Deusa nie jest wodoszczelna.

Podczas update jak widać zwiększa się kontrast LCD, który jest realizowany programowo i przez to plama bardziej się uwidacznia.

TAKTYK

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 29 listopada 2016, 23:53 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

BRAT_MIH napisał(a):
Shelton czy orientujesz się co na to firma XP ? Jest to usuwane w ramach gwarancji ?

Mi to by nie przeszkadzało, ale kupującemu widocznie tak. Twierdzi, że od 15 lat używa wykrywaczy i zna ich budowę. Od razu po otrzymaniu paczki wszedł w tryb, w którym ja przed 16 miesięcy nie byłem nigdy. Już sam nie wiem co o tym myśleć.

Nie mam pojęcia. Ktoś z zagranicznych pisał że mu uznali... Ale to jest tylko post na forum bez możliwości weryfikacji.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 30 listopada 2016, 01:10 
Generał Broni
Generał Broni

Dzięki Panowie za odzew. Jak kupujący wyśle panel do serwisu będę wiedział o co chodzi. Jak nie wyśle znaczy, że coś tu nie gra. W każdym bądź razie ja nie mam nic do ukrycia i bardzo mi ta sytuacja ciąży. Pzdr.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 30 listopada 2016, 09:02 
Kapitan
Kapitan

Można odnieść wrażenie, że takie przebarwienia są efektem normalnej eksploatacji panelu. Nie wpływa to na pogorszenie jego czytelności. Mi by to absolutnie w niczym nie przeszkadzało. Wielu użytkowników swoje wykrywacze nie oszczędza w terenie. Często są porysowane, czasami mają jakieś ubytki - nie wpływa to jednak na zmniejszenie ich funkcjonalności ani pogorszenie parametrów pracy. Ja bym to potraktował jako normalne zużycie.
PS
Odbiegając od tematu.
BRAT_MIH - sprzedałeś deusa - dlaczego?
Zamierzasz kupić inny detektor?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 30 listopada 2016, 09:25 
Kapitan
Kapitan

To tylko kwestia regulacji kontrastu, na wysokich wartościach kontrastu takie efekty mogą się pojawiać i to normalne.
Optymalne i najczytelniejsze ustawienie kontrastu jest takie aby ramka w koło ekranu (tło) nie była widoczna lub na granicy widoczności.
w trybie UPDATE ekran ma ustawiony kontrast na wyższym poziomie (nie da się go tam ustawiać) i efekt wtedy jest widoczny.
wystarczy ustawić kontrast i ekran jest krystalicznie czytelny.
Spory wpływ na to ma również temperatura otoczenia (podobnie jak na prędkość odświeżania takich tradycyjnych ekranów LCD monochromatycznych).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 30 listopada 2016, 09:29 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Swoją drogą panel kosztujący takie pieniądze powinien być lepiej wykonany, ergonomia klawiszy jest do bani jak mamy rękawiczki to już katastrofa, druga sprawa rozdzielczość i jakość wyświetlania. Tu się XP nie postarało.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 30 listopada 2016, 12:43 
Generał Broni
Generał Broni

lamina napisał(a):
To tylko kwestia regulacji kontrastu, na wysokich wartościach kontrastu takie efekty mogą się pojawiać i to normalne.
Optymalne i najczytelniejsze ustawienie kontrastu jest takie aby ramka w koło ekranu (tło) nie była widoczna lub na granicy widoczności.
w trybie UPDATE ekran ma ustawiony kontrast na wyższym poziomie (nie da się go tam ustawiać) i efekt wtedy jest widoczny.
wystarczy ustawić kontrast i ekran jest krystalicznie czytelny.
Spory wpływ na to ma również temperatura otoczenia (podobnie jak na prędkość odświeżania takich tradycyjnych ekranów LCD monochromatycznych).

Dziękuję za informację :) Kamień spadł mi z serca. Pzdr.

Benek takie pytanie już padło na PW. Dlaczego sprzedałem ? Bo kupiłem ponton z silnikiem zaburtowym i będę łowił rybki. Póki sytuacja w kraju nie zmieni się na tyle, że przestaną nas traktować jak złodziei nie będę chodził z wykrywaczem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 30 listopada 2016, 14:42 
Kapitan
Kapitan

Mam duże obawy, że szybko się to nie zmieni.
Dlatego chodząc po polach, nie zabieram do domu niczego - wszelaki złom zakopuję na miedzy, wszystkie monetki trafiają do dużego słoika - kiedyś zrobię z nich użytek i zakopię je na jakimś polu - ktoś na nie trafi i uzna że znalazł w końcu swoje upragnione monetkowe poletko :)
Póki nie wejdzie się na stanowisko wpisane w rejestr, wszelkie służby mogą nam naskoczyć - wszak szukanie meteorytów jeszcze nie jest zabronione :)
No nic - połamania kij trzeba Koledze życzyć :1
Wpadaj tutaj czasem jak Ci będzie się nudziło i wrzucaj fotki złowionych rybek.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 30 listopada 2016, 15:01 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
...a ktoś mi napisał, że pojawiające się ostatnio na forum prowokujące panikę, wątki o policyjnych łapankach, nie mają wpływu na to hobby i na handel detektorami.

benekpe napisał(a):

Póki nie wejdzie się na stanowisko wpisane w rejestr, wszelkie służby mogą nam naskoczyć

...żeby mieć kłopoty wystarczy AZP.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]