Teraz jest sobota, 23 sierpnia 2025, 20:39

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 514 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 35  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Policja, znajomość prawa.
PostNapisane: piątek, 16 grudnia 2016, 21:52 
Generał Broni
Generał Broni

Dokładnie, jak mogli żądać podpisania, że oddali, zanim oddali? :ups: Też bym nie podpisywał. A nakłanianie, do poświadczenia czegoś, co nie nastąpiło, to nie jest nakłanianie do poświadczenia nieprawdy? Specjalnie tak robią, bo wiedzą, że nieraz coś oddają zepsutego, niekompletnego czy wręcz innego. Ludzie podpisują zanim zobaczą, bo są pod wpływem emocji i dają się zmanipulować :cop A po podpisaniu to już pozamiatane. :(

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 17 grudnia 2016, 00:06 
Kapral
Kapral

Witam serdecznie kolegów. Przeczytałem cały wątek i podziwiam Cię Tomaszu za wytrwałość a kolegów z forum za wsparcie jakie Ci okazują. Nie jestem zbytnio udzielającym się forumowiczem ale za to z paroletnim doświadczeniem (i dobrze mi z tym :usta ). Powiedz mi kolego czy potrzebujesz na luty jeszcze kasy na adwokata?,jeśli tak to z wielką chęcią, choć w skromny sposób chciałbym Ci pomóc w tej walce.
Ps. Wszystkiego Najlepszego z okazji zbliżających się świąt Bożego Narodzenia :pub

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 17 grudnia 2016, 00:39 
Pułkownik
Pułkownik

piter bbiala napisał(a):
Powiedz mi kolego czy potrzebujesz na luty jeszcze kasy na adwokata?
Ps. Wszystkiego Najlepszego z okazji zbliżających się świąt Bożego Narodzenia :pub

Dziękuję za ciepłe słowa, na obecną chwilę nie prowadzimy zbiórki. Czekamy do lutego 2017 na dalsze postępowanie Sądu, być może sprawa wyjdzie do "okręgówki" Ale o tym będę informował na bieżąco.

I w wzajemnością kolego Piter "Niech Tobie święta miłe będą, dźwiękiem śpiewu i kolędą. Z Wigilią tuż po zmroku i w radosnym Nowym Roku."

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 17 grudnia 2016, 01:28 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
thomas71 napisał(a):
A najlepsze jest to że mnie oskarża się o to że naruszyłem wierzchnią warstwę ornej ziemi na głębokości 30cm

Czy określono wyrządzone szkody spowodowane naruszeniem warstwy ornej, czy mają zdjęcia naruszonej warstwy ornej, czy może chodzi o to, że nie miałeś zgody właściciela na naruszenie warstwy ornej?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 grudnia 2016, 23:17 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Bez wodki nie razbieriosz. Część 1.
Ustawa o ochronie zabytków…
Art. 3. 1) zabytek - nieruchomość lub rzecz ruchomą, ich części lub zespoły, będące dziełem człowieka lub związane z jego działalnością i stanowiące świadectwo minionej epoki bądź zdarzenia, których zachowanie leży w interesie społecznym ze względu na posiadaną wartość historyczną, artystyczną lub naukową;

Na podstawie samej ustawy i tej o muzeach można wykazać, że ustawa dotyczy m. in. rzeczy ruchomych (bo te są przedmiotem zainteresowania), które otrzymały status zabytku, a więc podlegają ochronie. Ten status jest nadany przez m. in. wpisanie rzeczy ruchomej do rejestru zabytków [por. Art. 7. 1) z Art. 10 i 11 i Art. 13. 4. 2) ustawy o ochronie zabytków] lub wciągniecie do inwentarza muzeum. Zobacz Art. 24. 3. ustawy o muzeach. Czyli ktoś nadaje jakiejś rzeczy ruchomej status zabytku. Na papierze, kak car prikazał.
Ustawowe „poszukiwanie ukrytych lub porzuconych zabytków (rzeczy ruchomej wpisanej do rejestru lub inwentarza) ruchomych w tym zabytków (rzeczy ruchomej wpisanej do rejestru lub inwentarza) archeologicznych, przy użyciu wszelkiego rodzaju urządzeń elektronicznych i technicznych oraz sprzętu do nurkowania” można zgodnie z ustawą zrealizować tylko wtedy, gdy WKZ wciągnie rzecz ruchomą do rejestru lub muzeum do swojego inwentarza, a potem już jako zabytek ruchomy bądź zabytek archeologiczny ukryją lub porzucą na polu lub w zbiorniku, cieku wodnym; lub poszukiwacz uda się z wykrywaczem do miejsca przechowywania zabytku, np. do muzeum i tam, najlepiej na oczach autorów ustawy, rozpocznie swój proceder. Wezwanie stosownych służb oraz badanie psychiatryczne rzeczonego poszukiwacza są wskazane. Sprawa pewnie zostanie umorzona z uwagi na ograniczoną poczytalność poszukiwacza.
Jak w świetle ustawy można nazywać zabytkiem rzeczy ruchome leżące w ziemi? Dopóki nie są w rejestrze lub w inwentarzu muzeum są tylko rzeczami ruchomymi, a niektóre z nich mogą mieć wartość historyczną, artystyczną lub naukową, ale to muszą stwierdzić ci, których wymienia ustawa. Żeby to zrobić przedmiot musi zostać np. przekazany lub znalezisko pozostaje na miejscu, które oznacza się i wzywa np. WKZ, z wiarą, że nikt w międzyczasie go nie zabierze.
Człowiek z wykrywaczem i rzeczą ruchomą w ręku nie może jeszcze łamać ustawy o ochronie zabytków. Jeśli ktoś interpretuje to inaczej, to niczego nieświadomy rolnik, który odrzuci ociosany ręką człowieka krzemień i zostanie na tym przyłapany przez pracownika WKZ lub donosiciela, może zostać oskarżony o łamanie ustawy, bo naraża zabytek na zniszczenie, a powinien krzemień odłożyć na miejsce, wezwać na miejsce WKZ i przestać uprawiać pole, by nie zniszczyć kontekstu. Wówczas owa rzecz ruchoma będąca zabytkiem (niewpisanym do rejestru) i do tego archeologicznym znajdzie spoczynek w klimatyzowanej gablocie miejscowego muzeum, a pole stanie się stanowiskiem archeologicznym. Rzeczony rolnik może z kolei pozwać WKZ o niedopełnienie obowiązków, ponieważ owego krzemienia, będącego przecież zabytkiem archeologicznym, nie wpisał do rejestru, kiedy ten jeszcze zalegał na polu i niszczał. Nie chronili zabytku. Wg interpretacji potłuczonych, mógłbym wziąć z pola ruchomy przedmiot, o którym wiem, że powinien otrzymać status zabytku i oskarżyć WKZ, że nie dopełnili ustawowej powinności, bo nie wpisali go do rejestru i nie chronili. To oczywiście nielogiczne, ale gdzie w tej ustawie i interpretacjach jest logika? Bez wodki nie razbieriosz, bo chyba na trzeźwo ustawy nie pisano.
Współczuję oskarżonemu i sędziom.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 12 stycznia 2017, 23:34 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

ale narobiłeś albo raczej ktoś kto cię zakapował narobił ci bigosu.... miałem w 2015 podobną sytuację ale nie fikałem tak jak ty spisali mnie dostałem info o rozprawie jako podejrzany nie oskarżony na którą nie pojechałem bo miałem takie prawo no i dodatkowo miałem to w nosie dostałem 480 kary koszty rozprawy i jakieś ine wymysły napisałem odwołanie kolejna rozprawa na której oczywiście znowu mnie nie było i z całą karą sąd zszedł do 200zł której to oczywiście nie zapłaciłem dopiero jak mnie komornikiem postraszyli to zapłaciłem komornik za same wejście na konto chyba 200zł kosi wiec wolałem te 200 zasądzone wpłacić i z głowy chyba ze 2razy miałem kontakt z policja a trzeci okazał się pechowy ale nie pękam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 12 stycznia 2017, 23:43 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

POWODZENIA!!!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 stycznia 2017, 11:46 
Pułkownik
Pułkownik

słowami sławnego już wieszcza z Białegostoku

"Szanowne państwo, kochani moi"

Wczoraj po uprzednim umówieniu się z panem mecenasem chcieliśmy z Jackiem porozmawiać o toczącej się sprawie i poruszyć istotne kwestie, zwłaszcza że obrót spraw przybiera niekorzystny dla nas obrót i musimy działać szybko, jednakże pan mecenas w ostatniej chwili zrezygnował ze spotkania, wiem że są sprawy ważne i ważniejsze ale która jest moja/nasza w tej kolejności to tego już nie wiem.

.....cóż ja mogę powiedzieć? Na pewno przepraszam cię w swoim imieniu i dziękuję ci Jacku za poświęcony chodź de facto stracony twój czas, ale krzepiąca rozmowa z tobą była dla mnie budująca. Dziękuje też za upominek, naprawdę ładne wykonanie :)

pozdrawiam.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 stycznia 2017, 11:54 
Główny Administrator
Główny Administrator

Proponuję zmienić adwokata bo ten "miejscowy" jest uwikłany w lokalne układziki.
Porozmawiam dziś z mec Marcinem medykiem, który broni już kolegi ze Zgierza.
Ten niech odliczy sobie dotychczasowe koszty i zwróci resztę pieniędzy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 2 lutego 2017, 20:46 

Co dalej w temacie słychać? Kiedy rozprawa?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 3 lutego 2017, 00:01 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

6 luty 2017. Z tego co było napisane.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 3 lutego 2017, 00:27 

O rety. Będę bardzo mocno trzymał za Ciebie kciuki. Bardzo bym chciał żebyś przełamał ten monopol. Moim prywatnym zdaniem poza stanowiskami archeo ustawa nie dotyczy nas. Chłopie rozwal ten system. Połowę sukcesu już odniosłeś, sprzęt i fanty oddali.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 3 lutego 2017, 09:45 

Powodzenia!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 3 lutego 2017, 17:46 
Pułkownik
Pułkownik

witam, dzisiaj dostałem informację od pana mecenasa że sprawa odroczona bez podania następnej daty rozprawy, najprawdopodobniej z powodu choroby pani sędziny której życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 3 lutego 2017, 17:49 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

thomas71 napisał(a):
witam, dzisiaj dostałem informację od pana mecenasa że sprawa odroczona bez podania następnej daty rozprawy, najprawdopodobniej z powodu choroby pani sędziny której życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

pozdr.

Ja miałem odroczenie w innego typu sprawie, bo sędzina, stwierdziła, że nia miała czasu się zapoznać z materiałem i przygotować do sprawy ;)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 514 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 35  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]