Teraz jest wtorek, 5 sierpnia 2025, 03:06

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1572 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 105  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: deus v4 co wiemy
PostNapisane: sobota, 4 marca 2017, 00:27 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

nie mam zielonego pojęcia.... mam nagrać filmik, żeby to wszystko co napisałem pokazać? ...naprawdę nie chce mi się :D ale jeśli bardzo chcecie bo mi nie wierzycie to zrobię to.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 4 marca 2017, 00:34 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

nie chodzi że ci nie wieżę tylko nie rozumiem poco przesunięcie skali skoro to nic nie poprawiło tylko pogorszyło :?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 4 marca 2017, 00:36 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

robiłeś jakieś testy w ziemi 3.2 kontra 4

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 4 marca 2017, 00:41 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

no niestety ja też tego nie rozumiem... Jak Shelton napisał, że się wzbudza od delikatnych puknięć, potrąceń itp. na ujemnej dyskryminacji, postanowiłem przyjrzeć się jej bliżej... to czego się dopatrzyłem spowodowało, że opadły mi ręce... po raz kolejny... oni tworzą ten soft 2 lata????????? o.0 niech mi prześlą źródła i dadzą tydzień....

...niestety jeszcze nie robiłem testów porównawczych w ziemi ale mam zamiar jutro, na pewno coś napiszę. ...ale szczerze to aż się boję :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 4 marca 2017, 01:14 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Minusowa dyskryminacja jest to poszukiwań meteorytów - to ich zakres. Oraz ceramiki. Pod warunkiem, że nie ma trawy - mokrej także.

Saper obiecał podesłać meteoryt na testy.

Wydaje mi się, że minusowa dyskryminacja mogła przesunąć cały zakres dyskryminacji i zmienić ID.

Do tego doszła normalizacja ID. I niestety trzeba uczyć się na nowo.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 4 marca 2017, 08:12 
Moderator
Moderator

Wychodzi na to że sobie jednak Deusa nie kupię . Dla mnie 2.0 + pełne tony to ma być 4.0 . Białe cewki - super sprawa jak ktoś specjalizuje się w szukaniu małych złotek ale nie każdy mieszka w dobrym miejscu i nie każdemu się chce . Pinpointer fajny drobiazg - przydaje się ale można kupić np. xpoinera za 3stówki i zupełnie wystarczy . Zmiany w sofcie - reaktywność 2.5 trudny kompromis , ulepszone odrzucanie mineralizacji - czy to oznacza że będzie mniej hałaśliwy na 0 dyskryminacji i pełnych tonach ? jeśli tak to raczej go cyfrowo wykastrują . Ulepszone śledzenie gruntu - trudno powiedzieć ale jestem ciekawy czy będzie uchyb dostrojenia - jak nie ma to źle . Jedyny plus to to że ceny deusów na rynku wtórnym spadną .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 4 marca 2017, 09:15 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

prymek napisał(a):
Wychodzi na to że sobie jednak Deusa nie kupię . Dla mnie 2.0 + pełne tony to ma być 4.0 . Białe cewki - super sprawa jak ktoś specjalizuje się w szukaniu małych złotek ale nie każdy mieszka w dobrym miejscu i nie każdemu się chce . Pinpointer fajny drobiazg - przydaje się ale można kupić np. xpoinera za 3stówki i zupełnie wystarczy . Zmiany w sofcie - reaktywność 2.5 trudny kompromis , ulepszone odrzucanie mineralizacji - czy to oznacza że będzie mniej hałaśliwy na 0 dyskryminacji i pełnych tonach ? jeśli tak to raczej go cyfrowo wykastrują . Ulepszone śledzenie gruntu - trudno powiedzieć ale jestem ciekawy czy będzie uchyb dostrojenia - jak nie ma to źle . Jedyny plus to to że ceny deusów na rynku wtórnym spadną .

Mimo tego ,ze posiadam deusa, to mam dokładnie takie samo zdanie na temat nowego softu.Soft zrobili na siłę ,żeby opchnąć trochę ''zbędnych'' nowych gadżetów.Poprawiając coś, co jest już dobre ,osiągamy efekt odwrotny od zamierzonego.ja tam zostaję przy 3.2 .Nic więcej do szczęścia mi nie potrzeba.Z tego co zauważyłem ,są poszukiwacze i gadżeciarze .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 4 marca 2017, 10:04 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Niestety często hardware zostawia takie, a nie inne możliwości i nawet najlepiej napisane oprogramowanie tego nie zmieni.

Na forum Detector Prospector Steve napisał na ten temat cały elaborat.

Ok kiedy pojawiły się platformy programowane od tego czasu spadła jakość urządzeń i zaczęły pojawiać się błędy. W urządzeniu analogowym nie było takiej możliwości. W cyfrowym, programowanym, wiele osób pisze kod źródłowy i modyfikuje i pewne rzeczy są ze sobą ściśle powiązane co generuje dodatkowe błędy.

Teraz widać dlaczego na nowy soft trzeba było czekać i za pewne jeszcze poczekamy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 4 marca 2017, 10:18 
Pułkownik
Pułkownik

Przy jakiej minusowej wartości zaczyna się ta czułość na trawę i uderzenia?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 4 marca 2017, 10:19 
Podporucznik
Podporucznik

Na ujemnej dyskryminacji może wzbudzać się nie tylko dlatego, że kręcisz skalą ale może też przestawia się faza gruntu? Popróbujcie może się uspokoi ustawieniami gruntu?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 4 marca 2017, 10:58 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

A to ciekawe bo ja takich objawow w ogóle nie mam. Wczoraj chodzilem caly dzien na -6,4 i nic sie nie wzbudzalo. Zauwazylem tylko ze lepiej sygnalizuje zelazo i jest troszke glebszy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 4 marca 2017, 13:52 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Mi na ujemnej dyskryminacji też się nie wzbudza ale co wam powiem to wam powiem. Soft ten może i jest dobry ale po to by odpalić cewki hf i pp. Podtrzymuje to co napisałem kilka postów wyżej nt. Ujemnej dyskryminacji. Powodzenia w testach. Ja wracam do 3.2 ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 4 marca 2017, 15:30 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Ogólnie soft 4b18 mimo że jest głębszy, jest gorszy ponieważ audio zostało wygładzone co przekłada się na mniej informacji w audio o przedmiocie, nawet śmiecie pięknie grają.. są wyjątki ale na pewno pod tym względem jest gorzej w stosynku do 3.2. Szkoda że tak wyszło.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 4 marca 2017, 16:01 
Porucznik
Porucznik

Potwierdzam opinię kolegi Szychora, byłem dziś godzinkę w lesie z wgranym softem 4.018 i nic się nie wzbudza.
Cewka 11" + panel + moduł ws4 z pchełkami w uszach.
Mam Deusa 2 lata i chodzę na wyśrubowanych ustawieniach z zerową dyskryminacją i fulltonach.

Dzisiaj na szybko zrobiłem sobie odpowiedni programik jakiego używałem pod v3.2 na las:
8kHz
reac: 0
sil: -1
sens 99
tx2
grunt manualny 1-2 poniżej wskazań
notch gruntu pow. 85
disc: max w dół (-6? w nowym sofcie?)

Nie odnotowałem żadnego wzbudzania od trącanych chaszczy, uważam wręcz, że wykrywacz wydaje się bardziej stabilny niż w v3.2.
Zawsze chodziłem "na ucho" i nowy wykres uważam za mało wnoszący do sprawy, dźwięk mówi więcej.
Mam wrażenie że ID jest znacznie stabilniejsze niż w v3.2
Tyle pierwszych spostrzeżeń.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 4 marca 2017, 17:41 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Kryhu... Szychor. :1
Potwierdzam wasza opinie.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1572 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 105  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]