Może trochę się zmieniło ,ale jak miałem jeszcze "tereskę" to sprawa wyglądała tak - były cewki NELa , bardzo fajne tylko były najdroższe ze wszystkich - teraz sprawdziłem cennik i jest dalej tak samo. Kupowanie cewki jednej ale dla wielu zakresów - hmmm też sensowne ale drogie rozwiązanie.
U mnie sprawdziło się posiadanie 2 cewek - 12x13'' i snajperki 18kHz do pozamiatania. Cewka większą bodajże miałem 15tkę detecha była zbyt duża - namierzenie fanta trwało za długo - chodzenie po polu gładkim jak trawnik - OK - ale jak będzie wyższa trawa, chaszcze to zapomnij.
Ja nie odradzam xterry nikomu bo to dobry wykrywacz, a dla Każdego drogo czy dużo ma inne znaczenie.
Jeśli to ma być Twój pierwszy wykrywacz to może poczciwy kanarek ? ale tylko z Nelem 13tką. może ace 350 albo cibola ? powinieneś zejść poniżej tysiąca, jak chwycisz bakcyla a pewnie tak będzie to później sobie wymienisz na coś innego.
Obowiązkowo pinpointer - to ułatwi Ci życie :D
Gdybyś miał pytania o dany wykrywacz to pytaj, a pytaj zawsze tych co interesujący Cię wykrywacz mieli , a NIE tych co coś słyszeli
|