Teraz jest sobota, 13 września 2025, 09:36

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Pierwsza w Polsce parada detektorystów
PostNapisane: niedziela, 26 sierpnia 2018, 13:52 
Porucznik
Porucznik

To samo kilka lat temu pisal na forum odkrywcy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 26 sierpnia 2018, 19:45 
Kapitan
Kapitan

Remisja?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 27 sierpnia 2018, 12:18 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

drako napisał(a):
Jednak tylko pieniądz się liczy po co te dyrdymały o weekendowych poszukiwaczach ,wolnych strzelcach i hobby .
Przecież paliwo i czas musi się zwrócić ,widziałem paru takich cwaniaków co chłop im powiedział że nie pozwala ale oni i tak swoje zrobili w nocy a potem płacz że trzeba mandat zapłać.
Biznesmeni z wykrywaczami j.... was pies .

Obserwuję mocną frustrację u autora tego wpisu.
Czyżby brak efektów, lub zazdrość?
Oczywiście, że paliwo i czas powinny się czasami zwrócić, inaczej można by zamiast 100 czy 200km jechać na szukanie, to pojechać połazić po okolicy z kijem leszczynowym czy parasolem.
Pytanie co dla kogo jest rekompensatą, dla jednego fajne przygody , dla drugiego samo obcowanie z naturą i możliwością znalezienia srebrnej marki, bez gwarancji na sukces jest wystarczającą nagrodą, a dla trzeciego rekompensatą jest dobra cena u jubilera za wyłowiony na plaży pierścionek. Inny znowu szuka by rozwiązać jakąś starą zagadkę, bez gwarancji na powodzenie - ale samo spróbowanie zmierzenia się z tajemnicą np. ukrycia depozytu jest już wystarczającą nagrodą. Żadnej z tych postaw nie należy negować, każdy ma swoje powody do robi, nawet jak są to powody finansowe to ja to akceptuję i nic mi do tego jeśli jest to robione bez wyrządzania szkód innym osobom, w tym rolnikom.
Poszukiwania są dobre - nie widziałem wśród poszukiwaczy osób niezadowolonych ,za to większej szkody dla Polski niż program 500+ dawno nie widziałem .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 27 sierpnia 2018, 13:36 
Kapitan
Kapitan

Kasa na paliwo być musi :lol:
Sezon by był udany to minimum 1,5 średniej inaczej zacznę grzyby zbierać :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 27 sierpnia 2018, 21:29 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Sowa74 napisał(a):
j570 napisał(a):
Była to parada w mieście Poniec po legalnych wykopkach na obszarze bitwy z 1704 roku. Ludzie którzy tam kopali uczestniczą w miarę regularnie w wykopkach legalnych i nie boją się jakiś nalotów policji bo nie łamią prawa. Parada miała m.in pokazać że poszukiwacze to normalni ludzie których hobby pomaga badaniom naukowym.

Czy to była parada mężczyzn, co za darmochę pracowali dla archeologów i jeszcze są z tego dumni że zostali tak ogłupieni, że nie dostali za to kasy?
Zła parada.
Dobra parada była by, jakby każdy miał po dwie stówy dniówki w kieszeni za taką "współ"-pracę.

Sowa74 napisał(a):
drako napisał(a):
Jednak tylko pieniądz się liczy po co te dyrdymały o weekendowych poszukiwaczach ,wolnych strzelcach i hobby .
Przecież paliwo i czas musi się zwrócić ,widziałem paru takich cwaniaków co chłop im powiedział że nie pozwala ale oni i tak swoje zrobili w nocy a potem płacz że trzeba mandat zapłać.
Biznesmeni z wykrywaczami j.... was pies .

Obserwuję mocną frustrację u autora tego wpisu.
Czyżby brak efektów, lub zazdrość?
Oczywiście, że paliwo i czas powinny się czasami zwrócić, inaczej można by zamiast 100 czy 200km jechać na szukanie, to pojechać połazić po okolicy z kijem leszczynowym czy parasolem.
Pytanie co dla kogo jest rekompensatą, dla jednego fajne przygody , dla drugiego samo obcowanie z naturą i możliwością znalezienia srebrnej marki, bez gwarancji na sukces jest wystarczającą nagrodą, a dla trzeciego rekompensatą jest dobra cena u jubilera za wyłowiony na plaży pierścionek. Inny znowu szuka by rozwiązać jakąś starą zagadkę, bez gwarancji na powodzenie - ale samo spróbowanie zmierzenia się z tajemnicą np. ukrycia depozytu jest już wystarczającą nagrodą. Żadnej z tych postaw nie należy negować, każdy ma swoje powody do robi, nawet jak są to powody finansowe to ja to akceptuję i nic mi do tego jeśli jest to robione bez wyrządzania szkód innym osobom, w tym rolnikom.
Poszukiwania są dobre - nie widziałem wśród poszukiwaczy osób niezadowolonych ,za to większej szkody dla Polski niż program 500+ dawno nie widziałem .

Proponuję zająć się swoją osobą :1 i swoimi wypowiedziami na forum ,resztę wypowiedzi troli i trolicy pominę milczeniem.
Wystarczy przeczytać wątek od początku żeby zrozumieć sens mojego wpisu ,który obruszył nie których użytkowników .
Ps Nie posiadam konta na forum Odkrywca .

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]