Teraz jest sobota, 19 lipca 2025, 15:34

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 18  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Gniewomir skazany prawomocnym wyrokiem
PostNapisane: wtorek, 28 grudnia 2021, 07:31 
Podporucznik
Podporucznik

Filip napisał(a):
Co do samej zrzutki to może ktoś by ją wypromował na fejsbukach?
Ja jak wcześniej pisałem wolę tradycyjne metody wsparcia, ale może młodzi też sypną groszem?

Niestety nie mam FB i nie mam jak wypromować na tej platformie, ale zachęcam wszystkich aby to robili, na mojej zrzutce jest przycisk "udostępnij"

dziękuję

pozdro!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 29 grudnia 2021, 14:34 
Podporucznik
Podporucznik

Operacja konfident

Krótko po weekendzie był to chyba wtorek w godzinach porannych dostałem telefon od policjanta, który uczestniczył w wizji lokalnej, z zapytaniem czy mógł bym przyjechać pod wieczór na komendę, nie bardzo mi się to uśmiechało i postanowiłem dopytać w jakim celu… niestety nie mogłem otrzymać jednoznacznej odpowiedzi, a jedynie, że to rozmowa nie na telefon. Postanowiłem, że pojadę choć godziny wieczorne jakoś trochę mnie dziwiły jeżeli chodzi o wzywanie petentów, ostatecznie od tego samego policjanta kilka godzin później w ciągu dnia otrzymałem informację, że nie mam przyjeżdżać dziś, a dopiero jutro po pracy.

Gdy na drugi dzień dotarłem na komendę, okazało się, że czeka na mnie nie ów policjant młody stażem, a sama „szycha” wraz z jednym z policjantów obecnych na przeszukaniu, tym razem miałem „zaszczyt” zasiąść w samym gabinecie wodza… tak samo obskurnym zawiewającym PRL-em jak i pozostała część komendy.

Poproszono mnie abym usiadł, szycha siedziała na przeciwko, a policjant z boku biurka, zaczęła się rozmowa… wtedy jeszcze nie domyślałem się, czego chcą… ale zmieniło się to po kilku zdaniach. Zaczęto wypytywać się o moje kontakty w środowisku, kogo znam, na jakich forach internetowych działam, czy słyszałem o pewnych sprawach z okolicy (o znaleziskach innych poszukiwaczy), ilu znam poszukiwaczy z okolic, a ilu z innych rejonów Polski, opowiedziano mi o zmianach przepisów jakie miały wkrótce nastąpić, poinformowano nie, że policjanci jadą na szkolenie odnośnie ochrony zabytków, które dzięki mojej sprawie jest już dla nich dogrywane. Naturalnie na każde z pytań starałem się nie udzielać odpowiedzi lub po prostu „lawirować” powiedziałem, że znam jedynie M. o czym oni już i tak od dawna wiedzieli.

Po tej pogawędce zapadła propozycja, abym został kretem w środowisku, w zamian za łaskawsze spojrzenie na moją sprawę, całość przedstawiono mi tak, że raz na jakiś czas będzie kontaktował się ze mną obecny przy rozmowie policjant i będzie wypytywał o jak to określono „różne” sprawy, dodatkowo, moim zadaniem miało by być przeglądanie portalu olx i ogłoszeń z „naszego” rewiru, monitorowanie forów internetowych i informowanie o konkretnych znaleziskach, w zamian za to jak wcześniej pisałem obiecywano mi łagodniejsze traktowanie przy sprawie oraz po pierwszych efektach wynagrodzenie miesięczne dla tzw. Informatorów. Pomimo tłumaczeń, że nie mam nie wiadomo jakich znajomości wśród poszukiwaczy, policjanci nie dawali za wygraną i mocno nalegali, ku ich zdziwieniu zapewne, nie zgodziłem się na współpracę, czego pewnie efekty widać w wyroku jaki otrzymałem i jak mnie potraktowano.

Po tej rozmowie po prostu wyszedłem, przez jakiś czas nic się nie działo, aż do pewnego dnia… po jakiś dwóch tygodniach w godzinach popołudniowych dzwoni numer nie zapisany w książce telefonicznej, odbieram, a w słuchawce słyszę głos obecnego przy rozmowie policjanta! Jak gdyby nigdy nic dzwoni do mnie, pytam o co chodzi (myślałem na początku, że dzwoni w mojej sprawie), a on, że dzwoni zapytać czy coś nowego słychać, czy coś widziałem, słyszałem… nie mogłem w to po prostu uwierzyć, nie odpuścili mimo mojej odmowy… pewnie był zawiedziony ale usłyszał ode mnie: Proszę do mnie więcej nie dzwonić, nie życzę sobie tego i proszę skasować mój numer! Próbował on jeszcze coś negocjować i wymusić zmianę decyzji informując o miesięcznym wynagrodzeniu, ale na to powiedziałem tylko, dziękuję ale mam już pracę. Po tym rozłączyłem się, a telefon od nich więcej nie zadzwonił.

Nie wiem, czy to miało prawie natychmiastowy efekt, ale już wkrótce, bo na początek grudnia dostałem wezwanie na świadka… w swojej sprawie… i to nie koniecznie związanej dokładnie z tym, za co mnie zatrzymano...

Pozdro!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 29 grudnia 2021, 15:01 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
O ilu takich sprawach się nie dowiemy bo zostały wyciszone dla obopólnych korzyści za porozumieniem stron.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 29 grudnia 2021, 15:42 
Podpułkownik
Podpułkownik

pewnie o wielu kreciowisko kwitnie :usta

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 29 grudnia 2021, 15:57 
Generał Broni
Generał Broni

O w mordę, gruba akcja :o

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 29 grudnia 2021, 16:45 
Generał Broni
Generał Broni

Ciekawe, ilu poszło na taki układ...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 29 grudnia 2021, 18:02 
Podporucznik
Podporucznik

W każdej miejscowości, na każdej wiosce jest taki ktoś i nawet jest on prawnie chroniony.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 29 grudnia 2021, 18:17 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
Takie sprawy zawsze się sypia, to nie kwestia czy, tylko kiedy.
Kret sypnie kogoś kto ma lepsze układy, debil w sądzie dołoży do akt pisemko podpisane, ktoś kogoś gdzieś zobaczy. To się zawsze wydaje, jak nie dziś, to za kilka lat.
Gniewkos dobrze zrobiłeś, bo potem nie ma odwrotu, policja szantażuje ujawnieniem współpracy, a jak ty się chcesz wycofać, to już tyle o tobie wiedzą że wpakują cię na minę.
Ja w swoim życiu kojarzę kilku takich co się złamali.
Jeden rozwalił małżeństwo, został kaleką, mieszka sam. Kolejny pije i ćpa, nikt z nim nie gada. Któryś tam już zmarł. Pomijam tego z forum, co kontynuował współpracę jeszcze z czasów jak wystawiał dilerów i stręczycieli.

Podstawowa sprawa, sąd wydaje wyrok, policja może proponować wszystko ale na wyrok ma mały wpływ.
Jeżeli ktoś będzie w takiej sytuacji, to niech poprosi na piśmie, że mu odpuszczą i sąd odstąpi od karania :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 29 grudnia 2021, 19:56 
Generał Broni
Generał Broni

Jprd :roll:

Trzeba być co raz bardziej ostrożny. Mam nadzieję, że u mnie za twardy grunt do rycia kreta.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 29 grudnia 2021, 20:30 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

"Powrót do przeszłości" . Czasy i psychologia ubeków

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 29 grudnia 2021, 20:36 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Kurła.
Chyba trzeba profilaktycznie poczytać jakieś poradniki psychologiczne pt. Jak milczeć na przesłuchaniach.
I zapoznać się z listą adwokatów z okolicy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 29 grudnia 2021, 21:03 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
Netkom, do adwokata to trzeba mieć nr telefonu i to nie na kartce, a w pamięci.
Wy jacyś dziwni jesteście, albo macie naście lat. W tym kraju tradycja donoszenia ma z 250 lat. To jest zaszyte w genach.
Co do poradników jak się zachować, to chyba kwestia psychiki a to ciężko zmienić.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 29 grudnia 2021, 21:09 
Pułkownik
Pułkownik

ja swoim zwyczajem zalecam naszym "celebrytom" wypromowanym na wspolnym hobby o udostepnienie tej zbiorki na swoich kanalach you tube... temu od czolgow rowniesz i temu od angielskich wojazy po Tamizie, bo w jednej bajce wystepujemy...
zenujaca jest ta kwota jak widnieje do tej pory..
nie mam konta w zadnych spolecznosciowych mediach ale wiem, ze wielu tu ma i gdy pomysle, ze i za mna chodza debile wywiadowcy archeo to naprawde ciesze sie, ze jestem "partyzantem"...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 29 grudnia 2021, 21:22 
Podporucznik
Podporucznik

napisałem do jednego z tych najbardziej znanych, niestety bez rezultatu, dałem sobie dalej spokój

pozdro

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 29 grudnia 2021, 22:05 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
Patocelebryci z youtuba to najczęściej zadufani w sobie megalomani i egoiści, robią "dobrą" robotę dla archeobetonu i policji, zaś osobnicy podniecający się taką medialną papką to frajerzy, naiwni marzyciele i niespełnieni poszukiwacze.:666

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 18  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]