Teraz jest poniedziałek, 7 lipca 2025, 12:27

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 786 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 53  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ustawa jest w sejmie - Jacek Wielgus
PostNapisane: poniedziałek, 21 sierpnia 2023, 19:09 
Moderator
Moderator

Psujesz statystyke :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 21 sierpnia 2023, 19:14 
Pułkownik
Pułkownik

Ryjec napisał(a):
Pułkowniku, to nawet w Niemczech sprawa się odbiła tak szerokim echem :? :o :ups:

Sorry kolego,nie zmieniłem podpisu,ja juz 3 lata w kraju,znudziło mi się to ubogacenie kulturowe :666 ,kolego beryl jest tak jak mówisz,stara gwardia z nikim nie rozmawia,z nikim się nie widzi i z przyzwyczajenia nadal mieszka w drewnianych chatach w środku lasu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 21 sierpnia 2023, 19:28 
Pułkownik
Pułkownik

Pułkownik L napisał(a):
kolego beryl jest tak jak mówisz,stara gwardia z nikim nie rozmawia,z nikim się nie widzi i z przyzwyczajenia nadal mieszka w drewnianych chatach w środku lasu.

Wyobraź sobie że do rozmowy i spotkań nie są potrzebne fora i Facebook.
Napisałem że spora część, nie że wszyscy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 21 sierpnia 2023, 20:30 
Główny Administrator
Główny Administrator

Argo napisał(a):
w.q.r.w jaki objawili archeo, ktorym ktos wyrwał spod tylka stolek z napisem "jakie my som zayebiste" skutkiem czego przywalili brutalnie w podloze z napisem "rzeczywistosc" wart jest wszystkiego

Tak naprawdę to z tego mam chyba największą satysfakcję :666 Zwłaszcza, że wielu, których uważałem za porządnych ludzi okazali się zwykłymi kutafonami. I to bynajmniej nie z powodu sporu pomiędzy środowiskami. Oczywiście są też i tacy, co swoje kariery i stopnie naukowe zdobyli na naszych plecach a podpisali petycję SNAP ... Wydaje się zasadnym stworzyć listę tych ancymonów by wiedzieć komu nie pomagać ;) Jest jeszcze Popkiewicz ale to już temat dla psychiatry...
Efekt stworzenia bazy zabytków będzie taki, że 90% z nich przestanie być zabytkami i o to tak naprawdę boli ich d....
Pozdrawiam
JW

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 21 sierpnia 2023, 20:34 
Generał Broni
Generał Broni

Jacek napisał(a):
Jest jeszcze Popkiewicz ale to już temat dla psychiatry...

Podpisał się pod snapowskimi wypocinami? :ups:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 21 sierpnia 2023, 20:37 
Główny Administrator
Główny Administrator

bjar_1 napisał(a):
Jacek napisał(a):
Jest jeszcze Popkiewicz ale to już temat dla psychiatry...

Wcale bym się nie zdziwił ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 21 sierpnia 2023, 21:00 
Podporucznik
Podporucznik

Nie powiem oglądam jego filmy na YT, ale zauważyłem w jego zachowaniu zmianę, mianowicie w dwóch ostatnich odcinkach zaczyna pokazywać mądrości i zagaja coś o dzikich poszukiwaczach na stanowisku, o tym co by było jak by trafili takie stanowisko. oraz pierdzieli coś o świętym kontekście...

30 listopada mijają mi zawiasy, niestety jestem jednym z tych, który ten chory mam nadzieję mijający system dał nieźle popalić i psychicznie i niestety co za tym idzie finansowo... mam nadzieję, że prezydent podpisze i w końcu znowu poczuję wolność chodzenia "prawie" gdzie chcę, pierwszym polem na jakie wejdę będzie pole na przeciwko komendy miejscowej policji, po drugiej strony ulicy, a auto zaparkuję pod ich oknami :666

Chciał bym podziękować PZE za działania na rzecz poszukiwaczy, za wytrwałość i dążenie do celu!

Dziękuję!

pozdro!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 21 sierpnia 2023, 21:06 
Główny Administrator
Główny Administrator

Gniewkos napisał(a):
Nie powiem oglądam jego filmy na YT, ale zauważyłem w jego zachowaniu zmianę, mianowicie w dwóch ostatnich odcinkach zaczyna pokazywać mądrości i zagaja coś o dzikich poszukiwaczach na stanowisku, o tym co by było jak by trafili takie stanowisko. oraz pierdzieli coś o świętym kontekście...

30 listopada mijają mi zawiasy, niestety jestem jednym z tych, który ten chory mam nadzieję mijający system dał nieźle popalić i psychicznie i niestety co za tym idzie finansowo... mam nadzieję, że prezydent podpisze i w końcu znowu poczuję wolność chodzenia "prawie" gdzie chcę, pierwszym polem na jakie wejdę będzie pole na przeciwko komendy miejscowej policji, po drugiej strony ulicy, a auto zaparkuję pod ich oknami :666

Chciał bym podziękować PZE za działania na rzecz poszukiwaczy, za wytrwałość i dążenie do celu!

Dziękuję!

pozdro!

Ta ustawa jest dla Ciebie...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 21 sierpnia 2023, 21:09 
Główny Administrator
Główny Administrator

Jeżeli nie dziękowałem jeszcze mojej forumowej hejterce Kaferskiej to oświadczam, że kiedyś to zrobię.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 21 sierpnia 2023, 21:09 
Moderator
Moderator

Jacek napisał(a):
Cytuj:

numer jaki odwalill Olaf na moim terenie dyskwalifikuje goscia jako powazna osobe, szerzej nie bede i nie chce pisac ale smord pozostał :evil:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 21 sierpnia 2023, 21:10 
Generał Broni
Generał Broni

Nie musi odwalać numerów, żeby wziąć go za niepoważnego ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 21 sierpnia 2023, 21:13 
Podporucznik
Podporucznik

Argo napisał(a):
Jacek napisał(a):
Cytuj:

numer jaki odwalill Olaf na moim terenie dyskwalifikuje goscia jako powazna osobe, szerzej nie bede i nie chce pisac ale smord pozostał :evil:

właśnie o takich przypadkach należy mówić

pozdro!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 21 sierpnia 2023, 21:24 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
Jacek napisał(a):
... Wydaje się zasadnym stworzyć listę tych ancymonów by wiedzieć komu nie pomagać ;)

Przypomnę dwa moje stare posty :
frank 2 mar 2018 napisał(a):
Moim zdaniem PZE absolutnie nie powinno rozmawiać i współpracować z archeoortodoksami, a skupić się na wyszukiwaniu wśród archeologów przeciwników betonu i tych jeszcze nie skażonych ideologią betonu i wyłącznie takim osobom proponować współpracę, tym samym pozyskiwać archeologów skłonnych wspierać poszukiwaczy, czyli coś za coś.

frank 30 sty 2021 napisał(a):
PZE nie powinno być kojarzone z wyżej omawianymi patologicznymi i niedobrymi praktykami gnębiącymi naszą archeologię.
Są detektoryści, którzy mają potrzebę pochodzić z detektorem bezpiecznie i łapią się każdego archeologa i też różnie trafiają.

Propozycja - konieczne jest przygotowanie wytycznych regulujących współpracę detektorystów i stowarzyszeń zrzeszonych w PZE z podmiotami prowadzącymi badania archeologiczne. Każda taka chęć współpracy powinna być opiniowana przez PZE, jak i powinna być zakazana jakakolwiek współpraca z podmiotami obciążonymi problemami z prawem i z podmiotami, które nie wywiązują się ze swoich zobowiązań i nie przekazują zabytków i sprawozdań z badań.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 21 sierpnia 2023, 21:34 
Główny Administrator
Główny Administrator

frank napisał(a):
Jacek napisał(a):
... Wydaje się zasadnym stworzyć listę tych ancymonów by wiedzieć komu nie pomagać ;)

Przypomnę dwa moje stare posty :
frank 2 mar 2018 napisał(a):
Moim zdaniem PZE absolutnie nie powinno rozmawiać i współpracować z archeoortodoksami, a skupić się na wyszukiwaniu wśród archeologów przeciwników betonu i tych jeszcze nie skażonych ideologią betonu i wyłącznie takim osobom proponować współpracę, tym samym pozyskiwać archeologów skłonnych wspierać poszukiwaczy, czyli coś za coś.

frank 30 sty 2021 napisał(a):
PZE nie powinno być kojarzone z wyżej omawianymi patologicznymi i niedobrymi praktykami gnębiącymi naszą archeologię.
Są detektoryści, którzy mają potrzebę pochodzić z detektorem bezpiecznie i łapią się każdego archeologa i też różnie trafiają.

Propozycja - konieczne jest przygotowanie wytycznych regulujących współpracę detektorystów i stowarzyszeń zrzeszonych w PZE z podmiotami prowadzącymi badania archeologiczne. Każda taka chęć współpracy powinna być opiniowana przez PZE, jak i powinna być zakazana jakakolwiek współpraca z podmiotami obciążonymi problemami z prawem i z podmiotami, które nie wywiązują się ze swoich zobowiązań i nie przekazują zabytków i sprawozdań z badań.

PZE to idea a nie strażnik-urzędnik
Każdy ma swój rozum, honor i godność.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 21 sierpnia 2023, 21:40 
Moderator
Moderator

Jacek jedno drugiego nie wyklucza, pasowalo by zrobic liste p.t "tych panstwa nie obsługujemy" :lol: i rozszerzyc ja ewentualnie o stowarzyszenia ktore tez maja za pazurami ...... taka forma ostrzezenia, a co z tym zrobia adresaci to juz ich problem, srodowisko sie obecnie zna luźno ( albo wcale ) to nie te czasy Jacek, ze jak sie weszlo do lasu w dolinie Rabego, to sie same znajome pyski spotykało :lol:

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 786 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 53  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]