darek64 napisał(a):
Jeśli chodzę na zaśmieconych starym żelazem miejscówkach, używam programu Park na czułości max 18, multi ustawione na drobnicę, reaktywacją min 6 i z podbiciem sygnału na 20-25. Wyżej nie daję bo łapię kamienie polne które identyfikują mi się na około 20 a to są już wartości denarkowe. Niestety przy takich wyżyłowanych nastawach często zardzewiałe blaszki biją na kolor i irytuje mnie to mocno. W Equinoxie nigdy nie kopałem żelaza i to coś nowego dla mnie. Jeśli idę na rekonesans albo generalnie zależy mi na głębokości to ustawiam na Pole z czułością 22 i więcej, częstotliwość około 16 do 20, szybkość 4-6.
Generalnie nowa Versa naprawdę daje radę, super zamiata małe kolorki w śmietniku i jest jednoznaczna we wskazaniach. W zasadzie nie ma dylematu, kopać czy nie. Fajnie też radzi sobie na świeżo zaoranym i nie dusi się. Tak jak mówił Prymek w swoim materiale, czuć, że Versa ma luz, bez porównania z poprzednim softem. W żelazie jest na bank lepsza od Equinoxa. Jedynym mankamentem jak dla mnie jest audio. Nie mogę przyzwyczaić się do tych dźwięków które mocno pływają. Ale ogólnie fajny sprzęcik :)
Jesli chodzi o zelazo w multi to popróbuj z filtrem zelaza i kapsli. ja mam 1/2 ustawiony okolo 10/12 i daje fajnie rade wyeliminować wszelkie zelazstowo oprocz okroglych zamknietvh pierscieni zelazny te jako jedyne przy tych ustawieniach w moich warunkach daj dobry sygnal. Dzwieki tez mozna ustawic dosc indywidualnie mi lepiej sie chodzi na tym rozciągniętym audio z dosc mocna modulacja. ale mozna tez ustawic je sobie tak by byla bardziej soczyste i szybkie.