Lipek napisał(a):
janixus napisał(a):
I teraz mam polineuropatię. Ale czy to tylko przez to, czy przez lek na cukrzycę, czy zakażenie, co sobie poszło w organizm, czy może przez jakąś starą Boreliozę co wyszła też...? Nikt już nie dojdzie pewnie. Ot taki mamy klimat :usta .
Witaj w klubie :) Ja też od lutego zmagam się z bólami neuropatycznymi w nogach. Nikt nie wie od czego :) Początek był po rwie kulszowej, mam przepuklinę w odc. lędźwiowym, ale w badaniach EMG wszystko jest ok, nerwy zdrowe. Wszystkie inne badania też w normie. Neurolog jak spojrzał na wyniki powiedział tylko: wg. tego co jest tu napisane pan jestes zdrowym człowiekiem :lol: A ja np. 4 dni i nocy z rzędu nie spałem bo tak mnie nogi paliły.
Zrób sobie badania na poziom B6. Ja miałem mocno przekroczony, bo konował kazał mi brac Neurovit przez kilka miesiecy, a można max 3-4 tygodnie. Zbyt duza dawka B6 jest neurotokstyczna i uszkadza nerwy obwodowe. U mnie powoli ten poziom spada i neuropatie też mocno się wyciszyły. Odbudowa nerwów z tego co mi mówił to nawet rok czasu, więc trzeba być cierpliwym.
Zdrówka :1
O
Lipek, widzę, ze nie tylko mnie dobili przy okazji Neurovitem. Mi ortopeda kazał brać, no w sumie przez miesiąc, zaś reumatolog podczas wizyty na SOR w szpitalu zmienił mi to na Beduo. Czyli samą B6 brałem z mała przerwą z 7 tygodni. Ja na dzień pobrania krwi na badanie na B6, czyli chyba 2 lipca był, miałem wtedy 260 poziom, przy 110 max normy w diag.pl. A wynik otrzymałem 21 lipca, czyli ile miałem B6? Nikt tego już nie wie, ale z 350 albo lepiej. Kur..czaki jedne.
Ale też znowu u Mnie EMG pokazało uszkodzenie dwóch nerwów obwodowych w nodze prawej- łydka i udo i coś tam w prawej ręce, a żeby nie było to za mało, to i w lewej mam od łokcia do dłoni coś, ale to łączę z jazda na moto. I jakieś 40% mniejsza siła w prawej nodze, ale mam obrzęki jakieś przy okazji wokół kostek i na podeszwach stóp, no co zrobić :ups: :ups: . No i muszę się na rezonans umówić też w końcu, bo 2x neurologi mówili o lędzwiowym odcinku też, ze może gdzieś tam jakiś ucisk być i przez to z nogami problem się robi zaś.
Skarpetki uciskowe już kupione. B6 robiłem tydzień temu i czekam za wynikiem.
Tak przy okazji nie brnąc w szczegóły zdrowotne bardziej,
Lipek masz też może mrowienia, parestezje na polikach, swędzenie w nogach i dłoniach? Bo nie wiem, czy szukać dalej, czy na razie można to zwalić na duży poziom B6.... no i tężyczkę u mnie, bo na bank się Mi odpaliła.
Zdrowia majstry! Bo już na serio nie wiem jak piwo smakuje, a nerwy fakt, mówią, ze długo dochodzą do siebie, i warto włączyć Neurolip, czy coś podobnego na to, kwas alfaliponowy.
bjar_1, no serio pocieszyłeś :) .
Ten rok to porażka zdrowotna.