Teraz jest piątek, 16 stycznia 2026, 15:23

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 812 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 55  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 21 lutego 2006, 00:07 
Kapitan
Kapitan

pokazujecie swoje magnesy to i ja sie pochwalę swoim ,na razie był tylko raz w użyciu ale w tym sezonie pewnie trochę popracuje w wodach

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 22 lutego 2006, 18:41 
Porucznik
Porucznik

ehhh już dobre kilka misięcy się nie odzywałem...
Magnesem można w taką pogodę i to jak najbardziej... Wystarczy świder, ciepłe ubranie i mnustwo samozaparcia ;)
Niestety...
Kupa chlapania, prę kąpieli i dooooopa czyli nic - nic wartościowego. Raz mogłoby być fajnie, ale wszystko się sprzeniewierzyło mojej osobie... Trzeba mieć niezłego farta z magnesem bo jakie są szanse, że czymś takim trafimi w coś co leży 20 metrów pod nami a to coś znajduje się na obszarze kilku hektarów...
Nawet znając BANKOWE miejsca, mając łodkę i 10zł na tacy w najbliższym kościele nie można oczekiwać sukcesów.
Ale spoko - "nigdy się nie poddawaj" ;)
W końcu wkrótce wiosna :luv nowa wykrywka i "w ogóle" piszemy oddzielnie!!! - błąd ortograficzny!!! aż chce się żyć :1

Pozdrawiam
Długo nieobecny
Dafid
:)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 22 lutego 2006, 20:57 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

jedyny chyba + szukania w czasie zimy nodymem to to, ze wchodzisz na lód na sam środek stawu, robisz przerembel i tyczka z magnesem sie najlepiej tak szuka i szukasz po prostu :P. mozesz sobie caly stawik tak przeszukac tyczką :PP

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 22 lutego 2006, 21:02 
Podporucznik
Podporucznik

Mhz ty to piszesz z wlasnego doswiadczenia.. ? :P bo sorry ja tego nie widze .. /pozdr zul^

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 22 lutego 2006, 21:16 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

no ja neydomka nie mam ale moje przeczucie mowi ze tak jest lepiej. no moze. jak bylem na feriach u babci to wszedlem na staw wielki. taki prostakątny dlugi a malo szerki. i tak "klęknąć" piszemy przez "ą" - błąd ortograficzny!!! w poprzek i sikierom przermbel robilem :P. wkoncu tak wallem ze mi lod pod nogami sie zalamal na na calym stawie na 2 czesci ! ;d;d;d. ale jaja byly jak zwiewalem z niego :PP. a lod gruby z 30 cm bylo. na malym stawie bylo 50 cm i jak balwana do niego wszucilem to sie nie zalamal a ten duzy to od sikiery :P. dupny taki lod nie ? moze woda byla zla :P . bo czerwona. ziemia na ogrodzie to nie ziemia tylko glina czerwona wiec sie dupnie kopie i ryby lowi bo woda czerwona jak h... :P:P :P

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Szukanie magnesem
PostNapisane: środa, 22 lutego 2006, 21:49 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Witam!

Nie mogę się powstrzymać :jump :jump :jump :hahaha

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 22 lutego 2006, 21:52 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

te ale co do tego chopie ma magnes ze masz wode czerwona w stawie ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 22 lutego 2006, 22:35 
Pułkownik
Pułkownik

I co ja mam MHZ z toba zrobic?? :cop

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 22 lutego 2006, 23:06 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

nie banowac podpowiem :PP . jestem znany na forum dzieki mnie ono sie rozwija :). a jak mnie zbanjecie albo cuś to forum nie bedzie miało takich statystyk :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 22 lutego 2006, 23:16 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

DJ MHz napisał(a):
nie banowac podpowiem :PP . jestem znany na forum dzieki mnie ono sie rozwija :). a jak mnie zbanjecie albo cuś to forum nie bedzie miało takich statystyk :jump

To było dobre :1 Dawno się tak nie uśmiałem :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 22 lutego 2006, 23:29 
Szeregowy
Szeregowy

" jestem znany na forum dzieki mnie ono sie rozwija" przy tej czesci to sie naprawde posikałem ze śmiechu :hahaha .
Dj Mhz jestes naprawde żalosny ale, mam nadzieje ze z czasem wydoroślejesz i przestaniesz probowac byc smiesznym na sile :spoko

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 lutego 2006, 00:00 
"Spammerus maximus"

DJ MHz napisał(a):
no ja neydomka nie mam ale moje przeczucie mowi ze tak jest lepiej. no moze. jak bylem na feriach u babci to wszedlem na staw wielki. taki prostakątny dlugi a malo szerki. i tak "klęknąć" piszemy przez "ą" - błąd ortograficzny!!! w poprzek i sikierom przermbel robilem :P. wkoncu tak wallem ze mi lod pod nogami sie zalamal na na calym stawie na 2 czesci ! ;d;d;d. ale jaja byly jak zwiewalem z niego :PP. a lod gruby z 30 cm bylo. na malym stawie bylo 50 cm i jak balwana do niego wszucilem to sie nie zalamal a ten duzy to od sikiery :P. dupny taki lod nie ? moze woda byla zla :P . bo czerwona. ziemia na ogrodzie to nie ziemia tylko glina czerwona wiec sie dupnie kopie i ryby lowi bo woda czerwona jak h... :P:P :P

Proszę PAna, jest Pan moim idolem:)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 lutego 2006, 00:23 
Podporucznik
Podporucznik

Witam, jak na wieczór świetny kabaret. I po co tu czytać dowcipy w necie jak MHz to jeden wielki dowcip... :jump

Pozdrawiam Stachu :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 lutego 2006, 00:36 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

po tym co wirnik napisał jest mi głupio ze sie z niego nabijałem.

Pozdrawiam!
Filip

Ostatnio edytowano czwartek, 23 lutego 2006, 01:03 przez fstopczyński, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 lutego 2006, 00:49 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

DJ MHz napisał(a):
nie banowac podpowiem :PP . jestem znany na forum
Cytuj:
dzieki mnie ono sie rozwija :). a jak mnie zbanjecie albo cuś to forum nie bedzie miało takich statystyk
:jump

...i ma chłopak całkowita racje na kazdy jego post przypada srednio 4-5 postów innych forumowiczów, w których nabijaja sie z jego wypowiedzi, podwyższajac tym samym wskaznik rozwoju forum "Nasi użytkownicy napisali XXXXX wiadomości" , zamiast zwrócic chłopakowi uwage ze wiekszosc ludzi na tym forum preferuje krótkie i konkretne wypowiedzi na temat,a wszelkie "gawędziarskie" dodatki jak ten z posta powyzej w wiekszosci przypadków irytuja odbiorców lub prowokuja do "docinkowych" i rozmydlajacych watek wypowiedzi. Czy tak trudno powiedziec to prosto i jasno w niezlosliwy sposób? DJ...przemysl swoj sposob wypowiadania sie, pisz na temat, najlepiej na brudno, potem przemysl, usuń polowe tego co napisałes i , jesli uznasz ze twój tekst powinien KONIECZNIE ujżec swiatło dzienne,dopiero wtedy umiesc na forum a jesli masz watpliwosci wywal do kosza. Zaoszczedzisz sobie docinkow. I zrozum ze froum to nie jest grupa przyjacioł ktorzy bawia sie w wykopki i opisuja zwiazane z tym emocje, to jest miejsce gdzie liczy sie glownie wiedza i doswiadczenie, jesli nie masz jednego i drugiego w nadmiarze nie pisz na "sile" byle cos napisac. tyle zyczliwej rady...zrobisz jak uwazasz, ale mam nadzieje ze pare osób sie zdziwi....

A odbiegajac od tematu....

Pomysł z przreblami nie jest tak całkiem od rzeczy, sa płytkie stawy z tak bogato rozwinieta roslinnoscia podwodna jak i nabrzeżną ze dostep w okresie innym niz zima jest niemozliwy. Trzcinowiska wokoło takich bagnistych "dołkow" sa nie do przebycia zarówno "pieszo" jak i przy pomocy sprzetu pływajacego, jedyna mozliwosc, to "dostep" po lodzie. Co do przerębli i wykuwania ich tomahawkiem, to tu z powodzeniem mozna uzyc swidra do lodu, otwór tym sprzetem wierci sie szybko i sprawnie, a cena tez jest do zaakceptowania, w ostatecznosci pozostaje wykonanie swiadra samodzielnie, co nie jest specjalnie skomplikowane. Przy glebokosci takiego stawku w granicach 1-1.5 (mówie o odleglosci od lustra wody do powierzchni dna lub mułu) i tyczce o długosci ok 3m, da sie wysondowac obszar w odleglosci ok 1.5 m od przerebla, a i tak " starczy" tyczki na zaglebienie jej na ok 70 cm w dno, czyli 4 otwory w siatce 3x3 metry daje mozliwosc sprawdzenia obszaru o pow. 36 m2, całkiem znaczny obszar całej powierzchni niewielkiego polnego zarosnietego mokradła z "oczkiem" otwartej wody.

Dodatkowe plusy przeszukiwania stawu z przerebla, to brak, lub znikoma ilosc roslinnosci podwodnej, ktora w plytkich i bagnistych dolkach, latem moze byc przeszkoda nie do pokonania dla neodyma na lince. Takze doskonała przeżroczystosc wody w zbiorniku pokrytym lodem, siegajaca nawet 5-6 m jest nie do pogardzenia, chocby dla zlokalizowania np. zatopionych drzew które w lecie nalezy omijac podczas "czesania" neodymem na lince.

Sadze ze DJ MHZ nie proponował metody "z przerębla" dla poszukiwan w wielkich mazurskich jeziorach, a w takich jak wspomiałem wyzej polnych czy lesnych bagienkach, nie uzywa sie saperki do przerzucania siana tak jak nie kopie sie dołków widłami.
Jak dla mnie, intencja autora była całkowicie jasna i nie uzasadniała pożniejszych docinkow i prowokacji.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 812 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 55  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]