Ostatnio namierzylem na mapie Messtischblätter moja pierwsza w zyciu karczme. Stala ona na skrzyzowaniu drog, a nie daleko niej stal folwark. Sprawdzilem zdjecia satelitarne tego terenu na geoportalu oraz geoserwerze i pokazalo lasek co mnie bardzo ucieszylo.Poniewaz nie posiadam jeszcze GPSa plan dojazdu wyznaczylem sobie za pomoca serwisu mapa.targeo.pl Zadowolony udalem sie na miejsce i nie mialem wiekszego problemu z jej odszukaniem gdyz do dzisiaj zachowaly sie resztki piwnicy lub tez wejscia do karczmy, niestety po wlaczeniu solarisa euforia szybko opadla nie dosc ze teren byl bardzo zasmiecony przez miejscowych (smiecie z wymieszanymi pozastalosciami pokarczemnej czerwonej cegly) to jeszcze na okolicznych polach bylo mnostwo wysokiej trawy ze zmineralizowana gleba przez co wykrywacz ciagle swirowal i wrocilem z wypadu z totalnym zerem. Mimowszystko jestem dobrej mysli i bede ta miejscowke atakowal na wiosne.
Tylko pozostaje pytanie czy jezeli jest to karczma folwarczna to beda wychodzic jakies monetki? (w karczmach folwarcznych czesto placono bonami emitowanymi przez wlascicela folwarku)
polozenie karczmy
[ img ]
fotka z wypadu (w glebi widac mnostwo fantow butelki pet,sloiki itp)
[ img ]