Teraz jest wtorek, 27 stycznia 2026, 08:30

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Kolejny, niebywały sukces policji !
PostNapisane: poniedziałek, 4 lutego 2008, 22:49 
Moderator
Moderator

Tym razem sprawa zakrawa na żart. Ale nim nie jest, niestety.
Autor tego prasowego gila może kandydować do tytułu "Matoła Dekady". Dokładam zdjęcie ilustrujące "notę prasową". Warto aby się zachowało, bo wciąż mam (niknącą) nadzieję, że kiedyś będziemy się z tego śmiać. Zdjęcie w oryginale nosi nazwę: "arsenal_policja_450".
[ img ]
"Wystrzałowy staruszek" z bronią i trzystoma nabojami
Stargardzcy policjanci znaleźli u 73-letniego mieszkańca gminy Kobylanka w woj. zachodniopomorskim <b>arsenał broni palnej</b> i różnego rodzaju amunicję. Staruszek przyznał się do posiadania broni palnej bez zezwolenia. Grozi mu do 2 lat pozbawienia wolności.
Pod koniec ubiegłego roku do policjantów napłynęły sygnały, że jeden z mieszkańców gminy Kobylanka może mieć broń bez pozwolenia. Ustalili adres mężczyzny i weszli do domu, by przeszukać wszystkie pomieszczenia.
Policjanci znaleźli i zabezpieczyli <b>dwie sztuki długiej broni</b> i dużą ilość amunicji. Staruszek przechowywał 300 sztuk amunicji, <b>proch myśliwski</b> i <b>dużą ilość pocisków ołowianych oraz miedzianych</b>.
73-latek przyznał się do przedstawionego zarzutu posiadania broni palnej bez zezwolenia. Grozi mu za to do 2 lat pozbawienia wolności.

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... caid=154d6

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 4 lutego 2008, 22:56 
Porucznik
Porucznik

Pewnie dziadek współpracował z Al Kaidą :)
BRAVO :cop

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 4 lutego 2008, 22:56 
Generał Broni
Generał Broni

haha
głąby, za nielegalne posiadanie grozi 8 lat nie 2
Amunicja mnie rozbroiła :D szczególnie te puste łuski i pociski :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 4 lutego 2008, 23:08 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Miło mieć życzliwych sąsiadów . Najlepiej siedzieć cicho i nic nikomu nie mówić i pokazywać .
Jest to duży ,, sukces " naszej policji , przecież dziadek mógłby komuś zrobić krzywdę tymi pociskami ołowianymi . Jak by mu się nudziło to mógłby przecież rzucać nimi z okna w ludzi , a niedaj Boże ktoś by dostał w oko albo głowę . TRUP na miejscu .
Jeszcze raz gratuluje sąsiadom i policji za troskę o nasze życie - czyli obywateli.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 5 lutego 2008, 01:34 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

.....

Ostatnio edytowano poniedziałek, 10 listopada 2008, 10:43 przez pablo11, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 5 lutego 2008, 10:42 
Major
Major

Boże, widzisz i nie grzmisz... :mad: Też mi sukces... I to jeszcze takiego dziadka nękać... Ech ta nasza policja, szkoda gadać :n

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 5 lutego 2008, 10:54 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Panowie... oni mają taką pracę i nie ma co rozprawiać.. było nie było widać wyraźnie że część amunicji jest ostra.. a tych myśliwskich to spora kupka..
Ważniejsza jest w tym przypadku decyzja prokuratora, kwalifikacja czynu a potem decyzja sędziego.. Mam nadzieję, że dziadek nie był wcześniej karany i dostanie wyrok w zawiasach..

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 5 lutego 2008, 11:06 
Felix Hobus Drugi

Witam
...i w ten sposób wykrywalnośc przestępczości rośnie... :sciana
Inna sprawa-pogratulować sąsiadów-takich tylko :mg:
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 5 lutego 2008, 12:28 
Specjalista
Specjalista

Panowie,
trzeba dostrzec pozytywny aspekt tej sprawy - troskę państwa o obywateli, a dziadek będzie miał na starość darmowy wikt i opierunek, a może nawet zaoszczędzi coś z emeryturki ;)
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 5 lutego 2008, 22:34 
Moderator
Moderator

SZZ napisał(a):
...dziadek będzie miał na starość darmowy wikt i opierunek, a może nawet zaoszczędzi coś z emeryturki ;)

To miał być żart?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 6 lutego 2008, 00:11 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

....

Ostatnio edytowano poniedziałek, 10 listopada 2008, 10:46 przez pablo11, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Prawo
PostNapisane: środa, 6 lutego 2008, 10:57 
Generał Brygady
Generał Brygady

A jak sprawe bedzie prowadzic i o winie orzekac sedzina ktora tak jak w moim przypadku pytala sie bieglego cytuje;.-Panie biegly ,prosze mi powiedziec -co to jest czubek w amunicji :lol: --- : to na pewno dostanie 8 lat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :mad: :cry: u mnie byla jedna splonka a tu masa amunicji !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 6 lutego 2008, 13:14 
Specjalista
Specjalista

To miał być żart - sorry, tylko takie absurdalne żarty przychodzą mi na myśl w tej sytuacji :( Jak można skomentować lepiej ogarniającą wszystko paranoję :que Takiej paranoi nie było nawet za głębokiego PRL choć u władzy byli ci, którzy walczyli z "reakcyjnym podziemiem". I jak ma się do tego co jest u nas sytuacja w Czechach czy RFN :que
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 6 lutego 2008, 19:47 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
Ej jestescie pokreceni, bronicie facet co ma wspolczesna amunicje i karabin, co to ma wspolnego z kolekcjonerstwem ??? jak dla mnie to co jest na obrazku to zestaw obowiazkowy wszelkich klusownikow, amo do dubeltowki i jakies pistoletowe, jak by facet zbieral na bicia to by nie mial kilkudzesiaciu takich samych pestek.
Chyba nigdy nie spotkaliscie w lesie klusownika i nigdy nie wdepneliscie w sidla zastawione przez takich wariatow.
co innego jak ktos zbiera dla zbierania, tu gosc mial bron zeby z niej walic

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 6 lutego 2008, 23:39 
Moderator
Moderator

O choroba, a skąd Ty to wszystko wiesz, Superstefan? Bo ja wiem tylko tyle co przeczytałem. Sądząc z poziomu i intencji autora, jestem pewien że gdyby chodziło o kłusownictwo, to informacja o tym w tekście by się znalazła. Na razie możemy powiedzieć tylko że może tak, może nie...
Zresztą nie do końca o to chodzi. Dla mnie jest rzeczą żenującą, że policja chwali się takimi dokonaniami w mediach. Dotyczy to i tego starszego pana, i setek kolekcjonerów. Za każdym razem z tekstu straszą słowa: arsenał (w tym wypadku 2 zardzewiałe karabinki), pociski i granaty (najczęściej wydmuszki, co można sprawdzić zaglądając przez otwór do środka. Ale do takiej analizy konieczne jest posiadanie mózgu).

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]