Teraz jest piątek, 3 kwietnia 2026, 13:46

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Piaski - Krynica Morska
PostNapisane: środa, 6 sierpnia 2008, 18:34 
Kapral
Kapral

Wróciłem miesiąc temu z Krynicy Morskiej, a w zasadzie z Piasków i muszę powiedzieć, że to co się tam dzieje za sprawą różnych niedorozwiniętych debili jest zatrważające. Swoją drogą ciekawe, który z was spędzał w Piaskach czas w okolicach maja czy czerwca i zamienił główną leśną drogę w kretowisko. Idąc z Piasków do Krynicy regularnie, co kilkanaście metrów natrafiamy na niezakopane doły i dołki okraszone często zardzewiałym złomem. Zejście z drogi w las oferuje już coś, co widziałem po raz pierwszy w życiu, a mianowicie doły głębokie na metr czy półtora, a wokół walające się resztki wydobytych ”skarbów”. Widząc to w jakim stanie jest las, czy drogi natychmiast odechciało mi się chodzić po lesie z wyrywką.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 6 sierpnia 2008, 21:39 
Generał Brygady
Generał Brygady

Czytając Twój post odnoszę wrażenie,że masz pretensje do "któregoś" z nas.
Mogłeś tak sformułować post żeby nikt nie poczuł się urażony.
Temat,który poruszyłeś niestety nie jest rzadkościom,sporo jest osób które nie zakopują po sobie dołków...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 6 sierpnia 2008, 22:05 
Generał Broni
Generał Broni

trabi napisał(a):
...Temat,który poruszyłeś niestety nie jest rzadkościom...
Z pewnościom nie jest rzadkościom - bo ludzią sie nie hce zakopywać dołkuw.
Pozdro :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 7 sierpnia 2008, 00:24 
Generał Broni
Generał Broni

Semaj nie ma się czym podniecać. Cała Mierzeja, Wyspa Sobieszewska i trójmiejskie lasy tak wyglądają, szczególnie w sezonie, kiedy stonka z całej Polski się tam zjeżdża.
A tak z innej beczki: wzdłuż tej drogi wychodziły swego czasu takie rzeczy, że nie dziwię się, że krajobraz tak tam wygląda. To była chyba najmniej pozorna, a zarazem jedna z najlepszych miejscówek jakie widzialem. Ale teraz to można sobie tylko dołki pooglądać i domyślac się, co tam było ;)
A tym, co nie zakopują dołków życzę, żeby w końcu wpadli na leśniczego :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 7 sierpnia 2008, 01:16 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Kopidołków z markowymi wykrywkami jest dużo w Polszcze.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 7 sierpnia 2008, 11:46 
Generał Broni
Generał Broni

Akurat Ci co kopią największe doły mają najczęściej jakieś domowej roboty PI, dlatego wywalają wielkie dziurska zeby wykopać jakiś odłamek czy gwóźdź.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 7 sierpnia 2008, 20:50 
Kapral
Kapral

Rzeczywiście musze przyznać, że te wzgardzone zardzewiałe resztki dają do myślenia - jakieś okucia, śledzie, resztki menażek, ba nawet koło od jakiegoś pojazdu. Co do urażonych, to faktycznie powinienem napisać "który z nas", a nie "który z was". Może te doły, które miałem okazje widzieć to normalka w takich miejscach, ale dla osoby, która biega po polach taka wizja lokalna skutkuje lekkim „dysonansem poznawczym” i zmusza do zastanowienia nad kondycją niektórych niesłusznie zwanych istotami rozumnymi. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 8 sierpnia 2008, 10:15 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

viewtopic.php?t=51677 ten sam problem...

Myślę, że zawsze będą ludzie, którzy wywożą śmieci do lasu, wylewają zawartość szamba do rzeki, czy zostawiają miejsce poszukiwań w stanie jakim opisałeś. Takim nie pomoże tłumaczenie ani publiczne napiętnowanie. Takich należałoby palnąć w łeb - może to by pomogło.
Niedawno poruszany był temat rolnika, który odebrał komuś, kto chciał poszukać na jego polu, wykrywacz (oczywiście nie usprawiedliwiam tutaj takiego zachowania). Ciekawe, jak zareagowałby leśniczy gdyby spotkał kogoś z wykrywką w tamtym miejscu...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 8 sierpnia 2008, 15:10 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Cytuj:
marmor
Ciekawe, jak zareagowałby leśniczy gdyby spotkał kogoś z wykrywką w tamtym miejscu...

Nijak...
Po pierwsze w Piaskach jest leśniczyna, a nie leśniczy, po drugie to już się pewnie przyzwyczaiła.
Co innego, gdyby złapała kogoś na nie zasypywaniu wykopanych dołów...

Pozdrawiam - jankos.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 9 sierpnia 2008, 20:45 
Pułkownik
Pułkownik

Kolega ,,semaj,,jak na mój gust odkrył Amerykę .......????
Oczywiście nie popieram tego,co robią pseudo-debile-poszukiwacze ale myślę,że sprawa dotyczy również turystów.....Wczoraj wróciłem z Piasków i muszę powiedzieć,że to co dzieje się w lesie i na plaży jest czymś strasznym - pobite szkła,butelki,plastiki,folie alu,papiery,szmaty - szok,na plaży spod piasku wystają szkła z porozbijanych butelek - szok,bydło....Może po tym co widziałem nie robią na mnie aż takiego wrażenia doły przy okopach czy ziemiankach wyryte przez jakiegoś debila - myślę,że sprawa dotyczy ogółu odwiedzających to miejsce ludzi,ludzi mieszkających w tym kraju - i nie tylko..... Jesteśmy tam 2-3 razy w roku - i z roku na rok wygląda to coraz gorzej......

pozdr.
Miro.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 10 sierpnia 2008, 01:08 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Turyści - Wczasowicze - Buraki są wszędzie, w lecie nad morzem, w górach i na jeziorach szczególnie. Ale to nie oni robią doły z mnóstwem metalowych resztek wiader, konewek, garnków w okolicy dołu.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]