Teraz jest sobota, 7 lutego 2026, 02:33

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 203 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 26 grudnia 2008, 17:33 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

sopel74 napisał(a):
$niper "wilcze doły" to jedna wielka prażka cały teren po prostu "wyje"a znajdziesz tam tylko porozrywane łuski,głównie do radzieckiej broni.Byłem raz i wiem że więcej nie warto

Bylem tam kilka razy -- mozna fartem trafic ciekawostki ale trzeba czasu.......

Jak sie domyslem za drobnica łazicie :pub ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 26 grudnia 2008, 17:34 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

...

Ostatnio edytowano niedziela, 8 lutego 2009, 02:45 przez Norbert, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 27 grudnia 2008, 19:09 
Sierżant
Sierżant

Teraz potrzeba trochę odczekać bo mróz zmroził ziemię, a i tak myślę na nowy sezon jak puszczą lody by kupić inny spszęt bo ten co mam to dobry dla cierpliwych i płytko szukających albo duże przedmioty teraz szukam czegoś na drobnice głęboko penetrującego :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 27 grudnia 2008, 19:13 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Cytuj:
Teraz potrzeba trochę odczekać bo mróz zmroził ziemię

Myślę że w lesie nie jest jeszcze ziemia zmrożona,da radę.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 27 grudnia 2008, 21:02 
Moderator
Moderator

$niper chodzimy za tym co ziemia da ;) a i drobnicą nie wzgardzimy :1 Grubsze "zwierze"też jest na ścianie :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 29 grudnia 2008, 21:46 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

ja i kolega kombatant bylismy na polu w piatek, bylo zimno (mroz), ale dalo sie kopac bo tylko niewielka zamrozona warstwa ziemi byla na powierzchni. w sobote tez oczywiscie bylismy i tez dalo sie kopac, z tym ze warstwa zmrozona byla wyraznie grubsza. niedziele sobie odpuscilismy, ale dzisiaj z rana korzystajac z dnia wolnego zaatakowalismy poletko. efekt byl taki, ze po mniej jak 30 minutach obie saperki mielismy pogiete (i to dobre, teoretycznie niezniszczalne saperki, a nie jakis skladany szrot) :( nie mam pojecia jak w lesie, ale na poletka na gornym slasku raczej bez kilofa nie ma co sie teraz wybierac :gil
macie koledzy jakies patenty na kopanie w zamarznietej ziemi :que

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 29 grudnia 2008, 22:06 
Generał Broni
Generał Broni

Mayormayor napisał(a):
Byłem dziś w lesie.Porażka niestety,co prawda Straży Leśnej ani śladu,ale trafiłem na jakieś polowanie...Psie ujadanie słychać było z różnych stron,co jakiś czas słychać było bum,bum...W pewnej chwili miałem przykre wrażenie że polują na mnie...Wyczołgałem się z pod ostrzału i polazłem na pobliskie ugory... :(

Też miałem takie zdażenie dwa sezony temu to że polowanie jest to widziałem więc ominąłem panów polujących i pojechałem dalej łażę sobie w najlepsze z wykrywką (już z godzinkę lub dłużej) - sygnał zaczynam kopać i kątem oka dostrzegam jakiś ruch :b1 i słysze pytanie "co ty tu robisz" - zadane przez myśliwego z bronią, moja odpowiedź jest krótka "jak widać szukam tego co po wojnie pozostało :gun: " No to Pan myśliwy uprzejmie poinformował mnie żebym jednak udał się na pobliską drogę bo teraz tu się będzie odbywało polowanie a ja akutrat znajduję się na lini strzału :mg: zrobiło mi się gorąco :o - drugi raz nie trzeba mi było powtarzać wyłączyłem wykrywkę, saperka w plecak i długa do auta :dnc - i tak się zakończyły moje poszukiwania w tym dniu ( na szczęście nikt mnie za zwierzyne nie wziął) :pa

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 30 grudnia 2008, 00:38 
Major
Major

Moj kolega tak ze dwa lata tamu,w grudniu zawziął się na małe poletko,ugor z ktorego sporo drobiazgow wychodziło.Ziemia była zmarznięta na jakieś 10 cm,miejscami głębiej,ale chłop dawał rade.Wydziobywał spory kawał gleby z fantem w środku,póżniej zgróbna obróbka,okładanie szpadlem tej grudy ziemi,skakanie na szpadel i takie tam manewry.Jak się kawałek z fantem odpowiednio zmniejszył zanosił go do samochodu,jeden,drugi trzeci,póznie znowu obróbka z lekka rozmarzniętej gleby i tak...Poddał się jak drugi szpadel po ktory specjalnie do znajomych pojechał mu się złamał.Ogolnie to nie polecam,sposob dla wybitnie upartych twardzieli.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 1 stycznia 2009, 14:22 
Kapral
Kapral

Dawno już nie byłem w lesie ... :( Wie ktoś może czy ziema w lesie mocno zamarzła (podlasie )??

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 1 stycznia 2009, 16:32 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Właśnie jak lasy na Dolnym Śląsku?? Byłem parę dni temu i mimo mrozu w lesie dało rady się kopać. Ale temperatura spadła :( Jak myślicie ile musi być na minusie by nawet wyprawę do lasu odwołać??? Śniegu u mnie nie ma...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 2 stycznia 2009, 19:14 
Moderator
Moderator

Teraz cholera to już naprawde po wykopkach ziemie zdrowo "złapało" :( ,trzeba czekać wiosny.A teraz korzystając z wolnego czasu zająć się czyszczeniem i konserwacją fantów

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 2 stycznia 2009, 22:45 
Major
Major

Śniegu napadało i mróz coraz mocniejszy, można pomarnować czas na strychach, giełdach etc.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 2 stycznia 2009, 23:41 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Pod Świdnikiem i las złapało :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: .
PostNapisane: sobota, 3 stycznia 2009, 11:13 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Na roztoczu złapało wszystko,-8 c w nocy .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 3 stycznia 2009, 11:35 
Moderator
Moderator

Kłodzko dzisiaj koło godziny 7 rano : -14 C Pokopane.......
Poszedłem rano do Żabki po cygara to myślałem, że mi przyrodzenie do nogi się przyklei :)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 203 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]