Teraz jest poniedziałek, 26 stycznia 2026, 12:55

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Polski sztandar na sprzedaż w Niemczech
PostNapisane: sobota, 23 maja 2009, 18:41 
Moderator
Moderator

http://www.tvn24.pl/12690,1601662,0,1,niemcy-licytuja-polski-sztandar,wiadomosc.html

Robimy zrzutę?

A swoją drogą ciekawe jak ta sprawa dalej się rozwinie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 23 maja 2009, 18:47 
Generał Broni
Generał Broni

To nie antykwariusz, a paser. :n :n :n

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 23 maja 2009, 21:09 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

Siema

maila do MK wysłałem 1 maja ,

późno bo późno ale widzę że temat ruszył.

:)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 23 maja 2009, 21:15 
Generał Broni
Generał Broni

Link do strony tego pasera:
https://www.winkler-auktion.de/auktionen/auktion2/Polen/Polen_Traditionsstandarte_der_Legiony_Polskie_53_e.html

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 23 maja 2009, 23:10 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Szwabiska bezczelne bo wiedza , że nasz MSZ to to tylko od parady jest.........

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 23 maja 2009, 23:29 
Specjalista
Specjalista

eidechsenbund napisał(a):

no i co ?
mają kupić?
a może my przestaniemy sprzedawać na licytacjach fanty innych narodowści ? więc wybacz, wszedłwś w posiadanie legelnie masz prawo sprzedać legalnie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 23 maja 2009, 23:35 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

FeRReR napisał(a):

no i co ?
mają kupić?
a może my przestaniemy sprzedawać na licytacjach fanty innych narodowści ? więc wybacz, wszedłwś w posiadanie legelnie masz prawo sprzedać legalnie.

LEGALNIE????????? zmień lepiej mundur :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 23 maja 2009, 23:48 
Specjalista
Specjalista

FeRReR napisał(a):

no i co ?
mają kupić?

LEGALNIE????????? zmień lepiej mundur :)

a co nie?
znajdz paragraf

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 23 maja 2009, 23:56 
Generał Brygady
Generał Brygady

FeRReR napisał(a):

no i co ?
mają kupić?

Jak myślisz,w jaki sposób weszli w posiadanie tego sztandaru?Przecież pisze że został zrabowany !

Ostatnio edytowano niedziela, 24 maja 2009, 00:01 przez stylu, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 23 maja 2009, 23:57 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

:) wiesz , nie chodzi tutaj o przerzucanie się paragrafami, tylko o UCZCIWOŚĆ. A to, że ktoś usankcjonował złodziejstwo i bandyctwo paragrafami to mnie akurat mało obchodzi. Podobnych grabierzy było wiele, w cywilizowanym świecie załatwia się takie sprawy w sposób cywilizowany, czyli zwracając własność prawowitemu właścicielowi, gdy kupisz kradziony samochód to twój problem i strata w obliczu upominającego się o swoją własność,prawowitego właściciela, niezależnie od tego czy złodziej był w mundurze Wehrmachtu czy nie :) Wielka szkoda, że konieczne jest takie "łopatologiczne " tłumaczenie.... Zastanawiające jest również beztroskie używanie avatara w takiej prowokującej postaci... To co najmniej jak w domu wisielca rozprawiac o sznurze...:)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 24 maja 2009, 00:32 
Specjalista
Specjalista

:) wiesz , nie chodzi tutaj o przerzucanie się paragrafami, tylko o UCZCIWOŚĆ. A to, że ktoś usankcjonował złodziejstwo i bandyctwo paragrafami to mnie akurat mało obchodzi. Podobnych grabierzy było wiele, w cywilizowanym świecie załatwia się takie sprawy w sposób cywilizowany, czyli zwracając własność prawowitemu właścicielowi, gdy kupisz kradziony samochód to twój problem i strata w obliczu upominającego się o swoją własność,prawowitego właściciela, niezależnie od tego czy złodziej był w mundurze Wehrmachtu czy nie :) Wielka szkoda, że konieczne jest takie "łopatologiczne " tłumaczenie.... Zastanawiające jest również beztroskie używanie avatara w takiej prowokującej postaci... To co najmniej jak w domu wisielca rozprawiac o sznurze...:)

to go zrabujmy

jasne teraz avatar, a ty co Konnonowicz?
zabronić wsztskiego
by nie było niczego?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 24 maja 2009, 00:42 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

FeRReR napisał(a):

to go zrabujmy

Wbrew pozorom pseudo ciętej riposty, sposób który proponujesz był już wykorzystywany w kontekście kradzieży fresków Bruno Schultza przez izraelskich "?" jak ich nazwać? zawodowych złodzieji podczas ich spektakularnej akcji wywiezienia fresków Schultza z Polski.... Podobnie wywozili ludzi z Ameryki Poł. Wbrew tym, proponowanym, przez Ciebie rozwiązaniom mam nadzieję że znajdziemy sposób wpisujący się w cywilizowane metody, różne od tych które stosowali osobnicy w mundurach z twojego avataru :) Proponuję przejście do meritum dyskusji, bo dywagacje nt. złodziejskich inklinacji niemieckiej armii zabiera tylko cenny czas, który powinniśmy spożytkować na wyciągniecie zamaszystym ruchem 5 tyś erło z kieszeni ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 24 maja 2009, 00:47 
Specjalista
Specjalista

śmierdzisz mi bolszewikiem

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 24 maja 2009, 01:00 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

widzisz... naciułałeś tych postów wiele, na początku byłeś grzeczny i koncyliacyjny, zaskarbiłeś sobie zaufanie "jedynie słusznej linii forumowej"; socjalistycznej w poglądach jak socjalistyczny Adolf którego wdzianko dumnie nosisz. A z bolszewikami kumały się takie NRD-owskie kundle z niemieckiej "armii" jak te z twojego mundurka wycięte, było im po drodze, więc, w swojej absolutnej, historycznej, indolencji nie ubliżaj mi tylko dlatego że umiesz lepiej ciułać i ty masz 500 a ja 7 ...;)... Myślisz że Mikołaj z Ryńska negocjował głowę z takim volksdeutschami jak ty? ... wstydź się, zawsze, jednak możesz wrócić..i tylko jedno jeszcze: szwabski synu ;) na pohybel!

Ostatnio edytowano niedziela, 24 maja 2009, 11:24 przez eidechsenbund, łącznie edytowano 4 razy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 24 maja 2009, 01:08 
Specjalista
Specjalista

widzisz... naciułałeś tych postów wiele, na początku byłeś grzeczny i koncyliacyjny, zaskarbiłeś sobie zaufanie "jedynie słusznej linii forumowej"; socjalistycznej w poglądach jak socjalistyczny Adolf którego wdzianko dumnie nosisz. A z bolszewikami kumały się takie NRD-owskie kundle z niemieckiej "armii" jak te z twojego mundurka wycięte, było im po drodze, więc, w swojej absolutnej, historycznej, indolencji nie ubliżaj mi tylko dlatego że umiesz lepiej ciułać i ty masz 500 a ja 7 ...;)...

"naciukkałeś" w słowniku polsim nie znalazłem takiego określenia, narodowiec tak nie robi,
NRD nie miało armii chyba że chodzi o uklad,
mojego mudnurka? nigdy takowego nie miałem.
jeśli już po szczeniacku odnosisz ie do liczby postów na forum to zliczyć Twoje wszystkie wyjdzie o wele więcej:)
mam na myśli towoje inne konta juz dawno zablokowane z powodu Twoich braków pomyłu na dyskusje z innymi.
Dla mnie to Ty jesteś pseudo narodwocem ,zresztą wchodzi ci pewnie po dzisiejszy dzień do wanny, jak kiedyś już kiedyś wspomniałem :D

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]