Teraz jest poniedziałek, 13 kwietnia 2026, 22:56

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 19 lipca 2009, 00:06 
Podporucznik
Podporucznik

Krzychu_ napisał(a):
ale gdybym miał takie podejście jak Kolega, którego zraża byle deszcz czy inne tego typu "przeciwności losu"j

Nie chce mi sie tłumaczyc ale wierz mi ze to był niezwykły splot zdarzen. Ale nie prosiłem o oceny mojego podejscia:D tylko o to czy wy tez cos takiego macie

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 19 lipca 2009, 04:00 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

U mnie też tak teraz było. Znalazłem miejscówkę dziewiczą. Nie było jak na nią podjechac. Cały tydzień remont w domu,
wieczorkiem jak chciałem jechac, bo załatwiłem samochód ( ten kto gania na wykopki na piechte lub rowerem wie o co chodzi ),
isc to zaczynała się burza i padało przez pół nocy w końcu w piątek pojechałem na tą miejscówkę i szedłem polem w jej kierunku
to zostałem zaatakowany przez rój komarów. Nawet środek nie podziałał, fajek zapomniałem. Spieprzałem stamtąd ile sił. W końcu dzisiaj
nadszedł moment na wykopki ładna pogoda, już mam wychodzic z domu a tu burza. Parę niecenzuralnych słów poleciało ale myślę przeczekam.
Burza przeszła to pojechałem. Nie wiem pochodziłem może z 20 minut i jak deszcz zaczął padac tak pada od 16 do teraz jak piszę posta.
Ale nie wolno się zrażac, wszystkie przeciwności losu przyjąc na klatę i jechac na wykopki. Chciało by się powiedziec coco jumbo i do przodu !!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 19 lipca 2009, 07:33 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Mały Sandomierski Klub Poszukiwaczy Skarbów i Różnych Różności wybierał się dzisiaj rano na swoje drugie wielkie poszukiwanie.. ale wobec deszczu o godz. 6:45 Klub podjął decyzję o przełożeniu wyjazdu, na popołudnie.. :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: aura
PostNapisane: niedziela, 19 lipca 2009, 11:04 
Generał Broni
Generał Broni

Wooogóle ten sezon jest jakiś po.....ny, klimat ameryki południowej, gorąco i wilgotno, tam gdzie były łąki z niziuteńką trawką teraz przez te cholerne deszcze znajduje się tam niesamowita dżungla, samo szukanie jest jakby jałowe bez znajdek, bo jak już trafię na miejscówkę to i tak lipa.
Jak wyjadę w piękny dzień i dojadę na miejsce to tu się okazuje że właśnie nadchodzą różne różniste cumulusy srusy, aura się przyciemnia walą błyski trochę popada a po 15 min. słoneczko więc wychodzę rozkładam sprzęt idę a tu na powrót błyski (a piorunów się boję jak jasna cholera), lato pomieszane z kwietniem, majem i klimatem amer. poł. Normalnie "Rok Świra".

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 19 lipca 2009, 18:47 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

To mają być nieudaczne wykopki panowie....

Z nieudacznych wykopek to ja wczoraj wróciłem...
A było tak tak , po dwóch latach oglądania postów Hazrasa pojechałem w rejon Nysa Łużycka - Odra - właściwie do odry nie dojechaliśmy no ale nic...
Pierwszego dnia cały dzień jeżdziliśmy po okolicach Bad Muskau (Czaple , Nowe Czaple ,Karsówka itp itd) Cały las świerzutki dopiero co wyrosły ... zero fantów - wieczorem gdy przyszło do rozbijania obozu zaczął lać deszcz,burza trwała całą noc , wszyscy poszliśmy spać mokrzy... Dzień następny pobudka skoro świt - coś koło 4.50- 5.00 ruszamy do Łeknicy , pod samą górą weszliśmy na jakąś górę , są ziemianki jakieś okopy - ok jest impreza... kopaliśmy tu od 5.40 - 8 w tym czasie - 2 lotki od możdzierza 80 i 122mm , 10 sztuk łusek od mg(tak typowo wygięte przy szyjce) i 2 od masuera , miejscówką pokopana jak las Osobowicki ... Pojechaliśmy dalej w kierunku Tuplice - Zasieki - las wielki trochę starych drzew ... wysiedliśmy z auta gdzieś po środku lasu ... Jest !! są ziemianki setki jedna przy drugiej ...Cieszyliśmy się jak dzieci ...chwilkę... okazało się że ludzie Hazrasa już tu byli , zabrali nawet puszki po konserwach ...przez jakieś 6-8 godzin łążenia po lesie znależliśmy klucz francuski , 2 -3 denka puszek , trochę gwożdzi - nawet luski z moska nie było... Oczywiście przez cały nasz wypad padał siarczysty deszcz... postanowiliśmy jechać dalej - Natrafiliśmy na fabrykę MW w Zasiekach ...prawdę mówiąc po doświadczeniach z ziemiankami 20km dalej nawet nie próbowaliśmy tam kopać - to jest pomysł na następny raz... Po tych trudach zrezygnowaliśmy już z tej wyprawy bo wszystko było mokre (ciuchy)... Do wrocławia dojechaliśmy ok 22 , oczywiście cała drogę lało jak z cebra... Z całej wyprawy wróciliśmy mając po łusce w kieszeni , przejechaliśmy ponad 300km a przeszłiśmy z buta dobrze z 40-50km i nic... To dopiero zniechęca...ale już trwają prace przygotowawcze nad odbiciem się...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 19 lipca 2009, 22:34 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Witek63 napisał(a):
Mały Sandomierski Klub Poszukiwaczy Skarbów i Różnych Różności wybierał się dzisiaj rano na swoje drugie wielkie poszukiwanie.. ale wobec deszczu o godz. 6:45 Klub podjął decyzję o przełożeniu wyjazdu, na popołudnie.. :)

Pogoda się nam potem poprawiła i pojechaliśmy po 17 wróciliśmy coś po 21.
Czy było warto ???? moim zdaniem tak może nie pod względem fancików ale pod takim że jakoś miło się spędziło czas i mamy nową miejscówkę:) Zawsze warto kopac i nie zrażać się jakimiś tam przeciwnościami.
Pozdro

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 19 lipca 2009, 22:54 
Porucznik
Porucznik

Jak w ogole mozesz sie zastanawiac czy bylo warto? :) Tobie wyszedl jakis gaznik do motocykla trzeba bylo sobie wziasc :D mojego Gw.Sprgr.30/1 tez chcialem Ci dac ;) wiec skoro takie fanty wyskakuja po pierwszych wbiciach lopata znaczy ze tam jeszcze wiele na nas czeka. Tylko trzeba tam niestety do jesieni z kopaniem wytrzymac.
A tak na serio jest jeszcze wieleee miejscowek. Fakt pogoda i insekty dzisiejszego lata wyjatkowo dokuczaja, tereny tez jakies bardziej zarosniete jak dawniej ale wystarczy pytac ludzi.
PS no i jakie piekne glebokie okopy :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 20 lipca 2009, 11:46 
Plutonowy
Plutonowy

No zgodze się z poprzednikiem,ten rok jest dość nieurodzajny,albo urodzajny w anomalia pogodowe,czekam na słońce i zbiory rolników,ale jak tak dalej pójdzie to nic z tego nie będzie bo pogoda fatalna,w tym miesiącu jestem po 3 wypadach,kompletnie nie udanych,nie mówie tu oczywiście o tym,że za każdym razem zmoczył nas deszcz,bo to chyba w tym sezonie jest do przewidzenia,miejscówki zarosły jak dzika dżungla,trudne warunki,dokuczliwe komary na które nie działa żaden środek(w tym roku są wyjątkowo upierdliwe) i ogólnie bardzo kiepski sezon dla mnie.nastrój mam z tego powodu fatalny ale ani myśle zaprzestać wypadów!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 20 lipca 2009, 12:33 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Wybieram sie już 3 tydzień w teren ale ciągle padało a jak nie padało to grzało niemiłosiernie. Dzisiaj rano się zebrałem, upatrzyłem sobie na mapie lasek iglasty. Wszędzie wokoło mam lasy liściaste z młodymi dębami i krzaczorami, masakra :( . Myślałem że w tym iglastym będzie troche luzu. Wsiadam do autka i mykam za miasto, wbiłem się na leśną dróżke, z kolejnymi metrami robiło się coraz gorzej, błocko, kałuże, obok pole zarośniete i głębokie ślady traktorów. Ciężko sie jedzie ale suzuki daje rade :) ufffff dojechałem ale co to w ogóle ma być ! gdzie te iglaki do ***** :( dżungla, minimum od kolan wzwyż. Nie było gdzie samochodu zostawić, wąskie drogi i wszystko zabłocone. Rzuciłem pare :wq pod nosem i wyjeżdzam. Pokręciłem się troche po okolicy autem ale fajnego miejsca nie znalazłem, pozostało mi :szu albo wrócić do domu co też zrobiłem. Odechciewa się wszystkiego w tym mieście. Ciężko trafić ładny lasek iglasty z wysokimi sosenkami i meszkiem zamiast krzaczorów. Nie wiem co robić, poczekam chyba na wyjazd nad morze i tam się wyszaleje z wykrywką xD

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 20 lipca 2009, 12:58 
Generał Brygady
Generał Brygady

Chłopaki, nie ma co narzekać!!! ;) Fakt w lasach jest masakra i omijam je dużym łukiem, ale sa jeszcze łąki i pastwiska!!! :1 Sami zobaczcie że świat jest piękny, moje zeszłotygodniowe fanty (pastwiskowo-łąkowe) na pokrzepienie serc! ;)

[ img ]
[ img ]
[ img ]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 20 lipca 2009, 13:02 
Podporucznik
Podporucznik

Damian(PanzerII) napisał(a):
na pokrzepienie serc! ;)

nie ma co to żes mnie pokrzepił :1
tylko dlaczego ja czegos takiego nie znajde?
Acha dodam jeszce jeden aspekt dzis zauwazony.
Czy u was tez w kazdym zagłębieniu w ziemi pochodzacym z 2WŚ typu okop a nawet lej po pocisku, pietrzą się góry smieci ze tydzien trzeba by jeden dołek z tego oczyszczac zeby móc szukac zacząć... czy to moze tylko u mnie takie barany wystepuja co nie wiedza co to smietnik.
POZDRO

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 20 lipca 2009, 13:12 
Specjalista
Specjalista

jakubo01 napisał(a):
Czy u was tez w kazdym zagłębieniu w ziemi pochodzacym z 2WŚ typu okop a nawet lej po pocisku, pietrzą się góry smieci ze tydzien trzeba by jeden dołek z tego oczyszczac zeby móc szukac zacząć... czy to moze tylko u mnie takie barany wystepuja co nie wiedza co to smietnik.

Nie tylko u Ciebie. To powszechne niestety na naszych ziemiach zjawisko :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: wykopki
PostNapisane: poniedziałek, 20 lipca 2009, 19:16 
Generał Broni
Generał Broni

cholera, tak czytam i wnioskuję z tego że albo rok felerno-świrowaty, albo już wszystko wykopaliśmy
a jak już minie epoka naszych wykrywaczy i wszystko wykopiemy to i tak zostaną tacy jak my pasjonaci, tylko co oni będą wykopywać gdy już wszystko wykopane?:
-to może producenci zaprojektują piszczałki o większej mocy
-lub takie działające jak georadar na takie duże powierzchnie (może coś pochrzaniłem) mając nadzieję że coś jednak im zostawiliśmy? (co sami przeoczyliśmy bądz wyrzuciliśmy)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: wykopki
PostNapisane: poniedziałek, 20 lipca 2009, 19:23 
Generał Broni
Generał Broni

aaa i zapomniałem dodać jak kolega powyżej, na pewno nie przepuszczą żadnemu okopowi wypełnionemu po brzegi śmieciami (naszymi)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: wykopki
PostNapisane: poniedziałek, 20 lipca 2009, 20:51 
Generał Brygady
Generał Brygady

mofinar napisał(a):
(...) i wszystko wykopiemy to i tak zostaną tacy jak my pasjonaci, tylko co oni będą wykopywać gdy już wszystko wykopane

Po prostu będą jeździć po Bałkanach, Irakach, Afganistanach za fancikami (chodzi o militaria oczywista ;)), a monetki będą zawsze :D, co najwyżej nieco młodsze :666...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]