Teraz jest środa, 22 kwietnia 2026, 01:03

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 4 września 2009, 08:42 
Generał Broni
Generał Broni

kaytek napisał(a):
snorll napisał(a):
PREM napisał(a):
... nagle trafiał się prl, po czym martwa cisza monetkowa

Witam. Nie ciąży na mnie co prawda taka potężna "klątwa" ;), ale w zeszłym roku prześladowało mnie 2 zł PRL. Nie było chyba wypadu na którym nie trafiłem tej monety, co po pewnym czasie stawało się na prawdę irytujące. Nie ważne, pola czy lasy, dwójka już na mnie tam czekała. Na szczęście w tym roku jest cudownie lepiej :za. Pozdrawiam. snorll :)

Co do do tego typu fantów, niektórych prześladują ostatnio "dziurki od klucza" ;) U mnie było podobnie, ale z 1/2 kopiejki carskiej.

Ogólnie miałem przez ponad 2 lata taki okres, że nie było mowy, żebym wrócił z pola bez jakiejkolwiek monetki. Jakie poletko by nie było, to zawsze jakiś krążek zadźwięczał pod cewką. Niestety, później coś się "odmieniło" :(

oj prześladują, prześladują :P
a co do tematu - to u mnie jest tak , że jak z wejścia trafiam ładnego fanta - to cała wyprawa jest do d...y i nic więcej nie wyłazi prócz śmiecia, i na odwrót - jak po kilku godzinach nędza - to dopiero jak wracam do auta - trafiam coś porządnego blisko samochodu :D
Pozdro ! :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 4 września 2009, 10:25 
Starszy Sierżant Sztabowy

Nie wiem dlaczego tak jest ale mam zupełnie tak samo. Jak na początku trafiam coś dobrego to równie dobrze moge się spakowac i jechac bo nic wiecej nie wyjdzie. Wczoraj po 2h chodzenia po polach już w drodze powrotnej wyskoczył ciekawy guziczek. :?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 4 września 2009, 19:08 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Ja mam klątwę saperki. Dopóki mam ją w ręku nic nie ma. Jak tylko ją schowam - sygnał ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 4 września 2009, 19:17 
Generał Broni
Generał Broni

Cytuj:
Ja mam klątwę saperki. Dopóki mam ją w ręku nic nie ma. Jak tylko ją schowam - sygnał

Mam dokładnie to samo :) Prześladuja mnie tez aluminiowe druty - czy to las czy pole, czy to lato czy to zima to zawsze jakiś drut trzeba wykopać.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 4 września 2009, 23:43 
Porucznik
Porucznik

A ja mam tak, że jak wykopię jakąkolwiek monetkę w pierwszych dołkach to potem do samego końca d... Kolega się z tego śmieje ale ja niestety wierzę jak diabli. Może już mam po prostu tak nabitą tym głowę, że przez resztę poszukiwań nie przykładam się do nich... Aha. Ja też chyba pecha przynoszę. Gdy pojadę z kolegą na wrześniowe miejscówki, żaden z nas nic nie znajdzie... Gdy mój szanowny kompan pojedzie sam, wytarga coś zawsze... ehhh. Jutro jedzie sam.. Ciekawe czym mi tym razem zagra na nerwach... ;)
PS. Aha, widzę że nie tylko ja odczuwam "klątwę pierwszego fanta"... Coś musi w tym być! ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 5 września 2009, 16:11 
Generał Brygady
Generał Brygady

A u mnie czy to szczere pole, las, okop, czy stare gospodarstwo zawsze trafi się... Łopata... Tak. Jak nie trafie na wykopkach łopaty to nie ma wykopków. Mój rekord to... 7 łopat na jednym wypadzie, a potem to wszystko targać ze sobą do samochodu... Jeszcze tylko nie trafiłem łopaty neodymem. Może to subtelna aluzja losu na co się przerzucić? ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 5 września 2009, 22:00 

Ja mam zawsze tak:
odwiedzam nową miejscówkę, i liczą się pierwsze 3 sygnały. Wtedy wyskakuje to, co jest do wzięcia. Potem mogę chodzić, chodzić, chodzić... :)
I co najważniejsze - mogę w to miejsce już nie przyjeżdżać, bo klątwa nie odpuszcza.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 września 2009, 21:29 

Z fatum to się jeszcze nie spotkałem :) Moje wykopki z reguły są bardzo biedne. Natomiasty u mnie nie ma wykopków jeżeli nie wyciągnę pięciogroszówki z 1992 r. Co by nie było to tylko ten nominał i ten rocznik ^^.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]