Teraz jest środa, 8 kwietnia 2026, 17:53

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Bunkry w kołobrzegu (kiedyś) i w Podczelu
PostNapisane: poniedziałek, 26 października 2009, 20:31 
Szeregowy
Szeregowy

Otóż zauważyłem że internet (szeroko pojęta społeczność ludzi) jak gdyby nie wie o bunkrach na terenie Kołobrzegu, który w IIWŚ był jednym z bardzo zażartych walk. Otóż oprócz tego, że Kołobrzeg na wybrzeżu miał co 200m (teraz już nie mam gdyż zostały "oczyszczone", min poburzone) małe bunkry strzelnicze. W Podczelu (osiedle oddalone od K-Gu o ok 5 km - wiem głupota) Znajduje się kompleks, nie połać - lotnisko rosyjskie. W tym ponad 3 silosy na paliwo. Sęk w tym - jest to prawdziwa skarbnica wszelkiej broni z IIWŚ, ale także niewybuchów. Oceniam iż można tam po prostu zginąć (tak to prawda, pełno min uzbrojonych, ale ja chodź nie mam wykrywacza jeszcze to wiele razy poruszałem się w różnych bunkrach i zyję). Oceniając zasobność tych terenów, powiedziałbym, że można tam znaleźć pełne skrzynki AK i amunicji, a nawet całe działa. Ostatnio np. sztorm odkrył armatę przeciwlotniczą na plaży. Dodatkowo wiążę się z Podczelem i jego lotniskiem sprawa podziemnych tuneli o których każdy wie, lecz każdy boi się zagadać. Tunele te tworzą kompleks, łączący punkty strategiczne Kołobrzegu z Lotniskiem w Bagiczu (Podczelu). Uważam że znam parę potencjalnych miejsc wejścia do tych tuneli, problemem jest to że są najpewniej zalane w 100%. Po co piszę ten temat? Po to by zapytać, może jest ktoś z okolic? Tu się wiele działo i uważam że wprawny poszukiwacz mógłby tu się dorobić za wszystkie czasy, choćby znajdując wiele niemieckich hełmów i bagnetów. Jeżeli jest ktoś zainteresowany mogę zamieścić zdjęcia.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 26 października 2009, 23:16 
Pułkownik
Pułkownik

Dawaj foty , dawaj.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 28 października 2009, 09:30 
Szeregowy
Szeregowy

Jutro polecę z aparatem i zrobię
EDIT: Zdjęcia na mojej Picasie: http://picasaweb.google.pl/fasola099
W razie jakichś pytań - numer zdjęcia i co dodać, opisać, bądź zrobić więcej zdjęć

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]