Teraz jest piątek, 10 kwietnia 2026, 15:09

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 19 kwietnia 2004, 16:27 
Pułkownik
Pułkownik

Ojj grało się grało... Kilka lat temu u kolegi sie spotykaliśmy, wyciągał on planszówkę (kilka plansz), wybierało się wojownika na podstawce i łoiło w kilku. Były karty przygód, które się ciągnęło co pole, walki kostkami (ile więcej kto wyrzuci) zbieranie kasy, kupowanie zbroi. To była giera... :roll:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 19 kwietnia 2004, 21:50 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

A propo Call of Duty. Wiele razy słyszałem jak zachwalali tą gierkę. Czy możecie mnie poinformować mniej wiecej o co w niej chodzi. Warto wydać szmal ? Wiecie jak to jest :). Nie lubie zbytnio kupywać kota w worku :).

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: ODP
PostNapisane: poniedziałek, 19 kwietnia 2004, 23:27 
Chorąży
Chorąży

A propos czy NIKT NIE GRA W HIDEN & DANGERUS 2 :D :) :( ?????????TEZ wyjrąbista giera ///Apropos <b>CALL OF DUTY</b> według mnie nie ma troche klimatu .. JA jestem jednak ZA MEDAL OF HONOR I DODATKAMI(SPEARCHED,BRAKETROUGH) W MEDALA MOGE PYKAĆ CZAŁY CZAS PRZESZEDŁEM WSZYSTKIE CZĘSCI PO PARENASCIE RAZY .........CHOCIAŻ MUSZĘ PRZYZNAĆ ZE W CALL OF DUTY ........BYŁY JUZ WPROWADZONE NIEZŁE ZMIANKI ......ALE TO I TAK nie ma KLIMACIKU CO MEDAL............................................................... :D :8) <B>uwaga</b> JEZELI NIEWIESZ CO KUPIĆ TO "po prostu" piszemy oddzielnie - błąd ortograficzny!!! POŻYCZ PIRA....UPS TO ZNACZY GRĘ NA PRÓBĘ I JUZ A POTEM KUP </b> pozdrowienkIA

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 20 kwietnia 2004, 13:50 
Pułkownik
Pułkownik

Call of Duty, to gra tocząca się w czasie lądowania w Normandii i wydarzeniach później następujących (cofanie się frontu Zachodniego i Wschodniego). W grze występują epizody z walk Amerykańsko-niemieckich, brytyjsko-niemieckich oraz rosyjsko -niemieckich. Czyli z biegiem kolejnych misji wcielasz sie w postacie różnych narodowości wypełniejąc cele dla nich przeznaczone. W grze występują wątki z filmów, np. "Wróg u bram", "Kompania Braci", te same sceny tylko przed kompem :) Gra jak już wspomniałem jest FPP, typowa strzelanka. Gra toczy się między innymi w obozie szkoleniowym, w Normandii (desant), w Holandii (?) Market Garden, w Stalingradzie, w Warszawie, na okręcie niemieckim, w lasach ardeńskich, no i oczywiście w samym Berlinie :) Podczas gry możesz prowadzić czołg, obsługiwać FLAKa, rusznicę przeciwpancerną. Dostępnych jest wiele broni (krótka, długa, granaty, p-panc.), można używać także broni zdobycznej (Mausery, MP40, Luger, Stg44, Panzerfaust, MG42, itp., itd.). Wielkim plusem jest realizm gry. Gra nie musi wcale wiele kosztować, chyba, że "gustujesz" w oryginałach. :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 21 kwietnia 2004, 11:46 
Moderator
Moderator

Zarówno Medal of Honor jak i Call of Duty są fajne ale nie mają klimatu i fabuły która wciągała by w grę. Raz walczysz w Normandii za chwile w Norwegii i w Stalingradzie. Nie potrafię się wczuć gdy są takie niespujne elementy gry. Natomiast Operation Flashpoint nie popełnia takiego błędu. Żołnierzy drużyny poznaje się podczas słuchania przez radio meczu Czechosłowiacji z kimś tam w 1985. Jest pełen ralalizm, a na podstawie gry można by napisać niezły scenariusz do książki czy filmu. Operation Flashpoint to jedna z niewielu gier FPP w której czułem się jak na współczesnym polu walki.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 13 sierpnia 2004, 00:35 
Szeregowy
Szeregowy

Witam
Ja też polecam Hidden & Dangerous 2, oraz Hidden & Dangerous Deluxe Edition, ta druga trochę starsza, ale za to klimacik uuuuuuuułłłłłłłaaaaaaaaa!!!!!!!! Obie częsci dają graczowi inaczej jak to jest w Medalu czy Call of Duty niespotykaną swobodę działania. W ogóle czeski engine gry uważam za świetny a przykładem niech będzie choćby Operation Flashpoint, tyle że tu akcja nie dzieje się w czasie WWII, lecz dużo później bo w 1985r. We wszystkich tych grach mozna grać zarówno w trybie FPP jak i TPP. Oczywiście wydawanie rozkazów drużynie to już tradycja czeskich gier. Uzbrojenia po zęby, pojazdów w tym i tych do użycia przez gracza też nie mało, no i pzede wszystkim swoboda gracza. Czechom przyświecał jeden cel, jedna maksyma " My dajemy wam graczom grę, a wy zróbcie z nią co chcecie aby dobrnąć do końca ".
Naprawdę gorąco polecam, ja jestem jej zagorzałym fanem i na moim kompie gości ona nieprzerwanie od 1999r. i tak już pewnie pozostanie. Na koniec dobra wiadomość dla fanów H&D, Czesi już piszą dodatek, ma zawierać 9 całkowicie nowych misji i ma się ukazać pod koniec 2004r. lub na samym początku 2005r. Oby!
Pozdrówko
T-34

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 13 sierpnia 2004, 01:17 
Major
Major

A ja polecam Soldiers heroes of world war II gra bije wszystkie strategie wojenne na glowe :o , zagrajcie nie pozalujecie.

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 13 sierpnia 2004, 07:53 
Porucznik
Porucznik

Proponuje strategię Hearts of Iron. Bardzo fajna gierka, gra toczy się w latach 1936-1948. Słyszałem również, że niedługo ma wyjść nowy produkt Paradoxu poświęcony zagadnieniom II Wojny Światowej. Pozdrowienia.

Ostatnio edytowano piątek, 13 sierpnia 2004, 10:57 przez gen. baron Piotr Wrangel, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 13 sierpnia 2004, 10:45 
Moderator
Moderator

Ja preferuję close combat,medala i call of duty. To są gierki warte wydania kasy. :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 13 sierpnia 2004, 11:01 
Porucznik
Porucznik

Jeżeli ktos chce bardzo dużego realizmu w strategii to niech zagra w któregoś Panzera, osobiście polecam Panzer General III. Jeżeli chodzi o strzelankę to faktycznie Medal jest jedną z najlepszych gier tego gatunku, tylko jedno mnie wkurza chodzę sobie po Normandii obładowany sprzętem jak Ramboo, naszczęście gra ma o wiele wiecej plusów niż minusów.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 13 sierpnia 2004, 11:31 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

medal of honor alien assault spirehed bije wszystkie najlepsza jest gra w sieci ( po kupować grę przegraj od kogoś z neta też można sciągnąć)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 13 sierpnia 2004, 17:33 
Major
Major

Zagrajcie najpierw w soldiers heroes of world war 2, a potem dopiero mozecie pisac ze sudeny i closy sa lepsze od tego, chodz jak ja zobaczycie to popuszcza wam zwieracze :jump
Naprawde spedzalem dlugie godziny na closach 3-5 i na sudenach 1 i 2 ale one wysiadaja przy tej grze ;)

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 17 sierpnia 2004, 13:21 
Generał Brygady
Generał Brygady

Ze wszystkich gier o tematyce II-go wojennej polecił bym Call of Douty. Retun to castle jest fajne i wciągające, ale jednak troche przyfantazjowane. Medal of Honor jest za to trochę niedopracowany (grafa i realistyka strzelania).
pozdrawiam M40

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]