Teraz jest piątek, 6 lutego 2026, 09:41

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 19 stycznia 2010, 21:27 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Sprzedaję wykrywacz w takim tempie to za rok nie będę miał gdzie kopać.Proponuję jeszcze uderzyć do zielonych w sprawie drzew rosnących inaczej.Dla Archiwum X też by się coś znalazło.

To są takie stanowiska jakie są w moich stronach ktoś gdzieś , kiedyś znalazł 2 skorupki i zrobiono stanowisko ,ludzie budujący się płacą za badania archeologiczne w których do dziś nic nie znaleziono.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 19 stycznia 2010, 22:11 
Generał Broni
Generał Broni

jacek111 napisał(a):
To są takie stanowiska jakie są w moich stronach ktoś gdzieś , kiedyś znalazł 2 skorupki i zrobiono stanowisko ,ludzie budujący się płacą za badania archeologiczne w których do dziś nic nie znaleziono.

Bo naprawdę chodzi o to, żeby jak najdłużej machać rękami i jak najdłużej brać kasę za bezproduktywne pseudonaukowe p... oraz wtykanie ludziom różnych farmazonów.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 20 stycznia 2010, 14:59 
Generał Brygady
Generał Brygady

Cytuj:
Oczami wyobraźni "widzę opowiadane wydarzenia".

I co na to lekarz? ;)

Cytuj:
Inaczej nie miałbym na koncie ponad 50 NOWYCH STANOWISK ARCHEO

To mnie martwi, bo mam uzasadnione podejrzenia, że jeśli faktycznie jest tak jak piszesz o tych nowych stanowiskach, to decyzje o wpisaniu ich do rejestru są podejmowane pochopnie, bez koniecznych, prawdziwych badań. Bo nie wierzę, aby nagle znalazły się pieniądze na takowe.
I żebyś mnie dobrze zrozumiał, wszyscy doceniają twoją pasję, zaangażowanie i poświęcony czas i środki. Ale postaw na jakość, a nie na ilość !!!
Bo pomyśl, fakt, że gdzieś pojawi się jakiś pradawny bzdet, jeszcze nie świadczy o tym, że to jest stanowisko. Myślę, że łatwiej to wytłumaczyć Tobie, niż betonom, którzy zjedli wszystkie rozumy i są podatni na wiedzę jak bankomat.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 stycznia 2010, 01:06 
Generał Broni
Generał Broni

1.Powiedzmy /dla ugody/ że są to MZ /czyli miejsca znalezienia ciekawych artefaktów a czy wpisane do rejestru czy nie to już inna sprawa. Wszystko musi niestety nabrać "mocy urzędowej" -a jak to jest z urzędami sami wiemy ..Informacja i artefakty przekazane -teraz piłka jest na boisku urzędu
2. Do wyobrażenia sobie pewnych wydarzeń nie est potrzebny lekarz.jeżeli nie potrafimy sobie cos wyobrazić to nigdy tego nie zrobimy lub znajdziemy -człowiek bez wyobraźni jest tylko małpą - nie obrażając małpy;)

Ale nie taki miałem cel rozpoczynając te posty. Nurtuje mnie nadal pytanie na które de facto nie otrzymałem odpowiedzi .
Jak rosną drzewa na miejscach poprzednio eksploatowanych /grodziska ,budowle podziemne ,bunkry itp .czy można się dopatrzyć jakichś charakterystycznych cech podobnie jak to jest przy niektórych roślinach/np:pokrzywa itp -/? może skupmy sie na zasadniczym celu - poznaniu faktow ,ktore pozwola odnajdywac ciekawe miejscówki a to przecież jest naszym celem -prawda ;) :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 stycznia 2010, 01:37 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Tu chyba potrzebny będzie dendrolog.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 stycznia 2010, 20:36 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Zbyszek146 jeśli chodzi o drzewa to różnica jest np. gdy drzewo rośnie w środku lasu a drugie na krawędzi lasu.Wtedy różnica jest widoczna, inny kształt pnia,liczba gałęzi a przez to i sęków,kształt korony, widoczne różnice w słojach.Generalnie aż takiej różnicy dużej nie będziesz miał więc rozpoznanie po drzewach czy tu był teren zamieszkany czy nie jest praktycznie nie możliwe.

Krzychu o tych farmazonach to coś do mojej osoby?.

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 stycznia 2010, 23:06 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Ej, panowie - czy wy przypadkiem po cichu nie zazdrościcie Zbyszkowi 146 ? Może akurat mieszka w fajnym rejonie ? A poza tym, gdy za oknem -10 stopni i pół metra śniegu - czy to nie przyjemnie uruchomić wyobraźnię i trochę pomarzyć...?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 23 stycznia 2010, 02:43 
Generał Broni
Generał Broni

marmor napisał(a):
Ej, panowie - czy wy przypadkiem po cichu nie zazdrościcie Zbyszkowi 146 ? Może akurat mieszka w fajnym rejonie ? A poza tym, gdy za oknem -10 stopni i pół metra śniegu - czy to nie przyjemnie uruchomić wyobraźnię i trochę pomarzyć...?

Każdy z Was mieszka w fajnym regionie -wystarczy pochylić głowę w kierunku ziemi i.....w kierunku książek .Poznawajcie historie waszego regionu .......
jedna osobista rada : gdy chcecie coś otrzymać trzeba najpierw coś dać od siebie bezinteresownie ....kto zrozumie te przesłanie znajdzie to co zechce i otrzyma to co na co zasłużył
.Niech "moje"/ a przed wszystkim mojego Mistrza/ motto także wam służy :) :1

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]