Teraz jest piątek, 10 kwietnia 2026, 08:50

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 4 listopada 2004, 00:11 
Generał Broni
Generał Broni

of course!
No to w takim razie ja dziś "kupiłem" denarka faustynę (rzym) od kogośtam pod Czerwińskiem........
Jutro pokażę fotkę.
jest to czwarta srebrna monetka rzymska w tym roku jaka n.a.b.y.ł.e.m

:ang

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 4 listopada 2004, 02:23 
Specjalista
Specjalista

Moja zabawa w skarby polega na szukaniu .Nie kupuje bo artefakt w moim przeswiadczeniu ma dusze tylko wtedy jezeli sam go wyjme z ziemi.Pewnie dlatego nie mam wiele fantow ale co jest wazne ?? zlapac kroliczka ??czy gonic kroliczka ??
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 4 listopada 2004, 05:49 
Radkoff Pierwszy Wielki

Szary Wilku!
Oczywiście "gonić króliczka" - ale jednocześnie tak gonić, aby nie nazwali cię kłusownikiem... :cop
O to zdaje się chodziło :ang
Pozdro!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 4 listopada 2004, 11:23 
Generał Broni
Generał Broni

dzięki radkow1 że mnie wsparłeś bo chciałem popełnic sepuku!

jednak są kumający conieco wykrywkowicze tu.......
:1
Oczywiście że o TO chodziło i niech Szary Wilk ruszy szare komórki!!! :polbie

Fustynka została podniesiona (na duchu ;) )

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 4 listopada 2004, 12:43 
Specjalista
Specjalista

A czy ten ktos tam Kocio kto ci sprzedal tego denarka wszedl w jego posiadanie uczciwa droga ?? Bo byc moze ta metoda nie podlegasz juz pod ustawe o ochronie zabytkow ale pod par 291kk czyli paserstwo. a to juz czwarty denarek wiec umyslne i recydywa :):)
Haczyk sie zawsze znajdzie a szare komorki Szarego Wilka kombinuja ze to hipokryzja ;)
Nadmieniam ze w moim domu nie mam nic co w jakikolwiek sposob naruszaloby prawo RP. Nawet TV mam na fakture :=

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 4 listopada 2004, 13:22 
Generał Broni
Generał Broni

Jeśli kiedykolwiek bym kupował od kogoś rzeczy, co do których zachodziło by podejrzenie, że mogą być w myśl obowiązujących od listopada 2003 przepisów zabytkiem ruchomym, zarządałbym oświadczenia, że jest właścicielem owych rzeczy dłużej niż 2 lata.
Po dwóch latach dwa przepisy biora w łeb:
1). 6-ciomiesięczna karencja - podatek dochodowy od sprzedaży...
2). 2 letnia karencja paserstwa o ile zakupu dokonałem w dobrej wierze....

Jeśli chodzi o wykopki to można się na nie wymieniać od razu po znalezieniu, bez płacenia podatku dochodowego, jeśli wartość obu przedmiotów wymiany jest porównywalna.

natomiast słowo kupiłem ( niestety musze wyłożyć kawę na ławę) oznaczało w tym przypadku że znalazłem ( wykopałem).

Oczywiście dla odpowiednich :cop służb - sprostowanie - ja to zgubiłem tam latem jak jeździłem rowerem! A teraz znalazłem hurra!

A nie wiem czy jest sie czym chwalić szary Wilku, odnośnie tv i płacenia bo ja na przykład nie mam zamiaru płacić gdyż nikt nie uzgadnia ze mną wyuzdanych pensji dla speakerów i moderatorów. Ja powinienem płacić za emisję a nie na wille dla coponiektórych! To raz. Dwa, płacę za wizję TV w której mam pakiet polskiej telewizji przekazywanej mi od firmy, która za to bierze ode mnie pieniądze i to ona powinna się rozliczać z TVP czy ze skarbem Państwa.
Odnośnie radia to były kiedyś takie przepisy że za przenośne odbiorniki się nie płaci. Wtedy to zakupiłem odbiornik a mogłem te pieniądze ulokować na wysokooprocentowanej lokacie. Jeśli mi zwrócą poniesione koszty a raczej nie uzyskane przychody podejmę decyzję czy nie słuchać czy płacić.
Ap poz wszystkim to za takie knoty jakie są w TVP i za ich psią służalczość wobec postkomuchów to nic się nie należy......
TVP będzie wtedy godnym szacunku jak będzie apolityczne a to jeszcze długo może potrwać.

Wracając do Twojej - jakże rezolutnej wypowiedzi - chciałbym zapytać: Wszystko co znakdujesz odnosisz do konserwatora zabytków? Nawet ozdobny ćwiek bo jest rekodziełem obrazującym historię kowalstwa?
Taki czysty jesteś?
To znaczy, że nic nie posiadasz z wykopków albo masz zgode wojewody na prowadzenie własnego prywatnego muzeum.
Ale to by oznaczało, że nie jesteś już jednym z nas...........

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 4 listopada 2004, 13:51 
Podpułkownik
Podpułkownik

A zaczęło się od znaleziska roku....
temat ptrzewija poprzez abonamenty TV :)
A skończy na czym? :roll:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 4 listopada 2004, 14:24 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

A skończy się na ogólnym SEPUKU :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 4 listopada 2004, 15:58 
Główny Administrator
Główny Administrator

Właśnie tak Panowie !!!!
Miały być sugestie w jaki sposób przeprowadzić ów konkurs a zaczyna się polskie piekło. Szkoda bo nie taka przyświeca mi idea.
Znajomy z Sydney opowiedział mi taką anegdotę zresztą prawdziwą: jak przyjechał Wałęsa do Kanady to komentaż telewizyjny brzmiał ...
w Kanadzie jest ok 300 organizacji polonijnych wzajemnie zwalczających się ..... !!!!! Taka już widać nasza narodowa przypadłość.

Pozdrawiam
FDJ

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 4 listopada 2004, 21:30 
Specjalista
Specjalista

Wracajac wiec do glownego nurtu tego postu czyli organizacji konkursu. Widze 4 nastepujace problemy :
1. Wspomniany juz problem natury prawnej .Pretendent z naprawde ciekawym artefaktem nie koniecznie bedzie chcial sie z nim wychylac publicznie szczegolnie jezeli bedzie to znalezisko militarne.
2. Problem natury moralno-ideologicznej czyli wiarygodnosc ze przedstawiony artefakt rzeczywiscie zostal odnaleziony,znaleziony, wykopany przez pretendenta i czy nie stanowi np pamiatki rodzinnej lub nie zostal za bajonska sume nabyty droga kupna.
3. Problem polityczny. Kto wyloni zwyciezce i ?
4. Problem techniczny . Jakim sposobem wylonimy zwyciezce ?

Mozemy zalozyc ze problem nr 1. sprawi ze w konkursie wezma udzial tylko ludzie odwazni a do odwaznych swiat nalezy wiec wszystko w porzadku.
Problem nr.2 rozwiazac mozna w toku lustracji. Wywiad srodowiskowy, opinia w komisariacie policji stosownym do miejsca zamieszkania pretendenta, swiadectwo niekaralnosci, rozmowa z ksiedzem lokalnej parafii, opinie sasiadow itp. (negatywna opinia ktoregos z powyzszych czynnikow opniotworczych oznacza dyskwalifikacje).Opinie zbierac beda wolontariusze wybrani w toku identycznym jak omowiony w "problemie nr 3.
problem nr.3 -Proponuje powolac komisje bezstronna skladajaca sie z wylacznie powszechnie znanych szanowanych i akceptowanych uzytkownikow ktorych wybierzemy w drodze glosowania z listy sporzadzonej przez upowaznionego i uprzednio wybanego przez nas w drodze glosowania przewodniczacego. Glosowac mozna bedzie jawnie lub tajnie a metode glosowania wybierzemy poprzez glosowanie.
problem nr.4 - Jak dobrze pojdzie zwyciezca wyloni sie sam kiedy wszyscy inni beda zajeci glosowaniem .

I- Jaka metoda wybierzemy metode glosowania na metode glosowania ? :)

:luv :luv :luv :luv :luv :luv :luv :luv :luv :luv :luv :luv :luv :luv :luv :luv :luv :luv
Do Kocia :
Tak, jestem czysty :ang

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 5 listopada 2004, 02:04 
Główny Administrator
Główny Administrator

MOJE PROPOZYCJE
1. konkurs podzieliłbym na kategorie - tak jak Oscary
2. głosowanie odbywało by się na zasadzie ankiety - każdy może głosować tylko jeden raz /np. jednorazowa aktywacja/ we wszystkich kategoriach
3. punktowane by były pierwsze 3 miejsca z danej kategorii na zasadzie 3pkt- 1 miejsce, 2-drugie 1-trzecie
4. kategorie nasuwają się same: militaria,monetki, książki itp.

FDJ

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 5 listopada 2004, 04:55 
Generał Broni
Generał Broni

Szary Wilk napisał(a):
Do Kocia :
Tak, jestem czysty :ang

Ja myślę, że to szary Wilk jest znaleziskiem roku........ Przecież, chłopie!, masz juz pewne rzeczy zapewnione: Jak umrzesz pójdziesz do Nieba..........
Bardzo Cie proszę o jakieś CV i fotki. Znam jednego blisko Papieża... Może za życia zacząć proces :swiety beatyfikacji.... :jump

Wracając do prawdziwego tematu to zgłaszam się na ochotnika do JURY.....

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 5 listopada 2004, 22:10 
Podpułkownik
Podpułkownik

Znaleziska prezentowane moglyby byc tylko te, ktore wczesniej byly prezentowane na forum, albo wtedy ankieta albo oddawanie glosow na poszczegolne linki i wygrywa ten, ktorego link najczesciej pojawi sie w ofercie. Zakaz prezentowania swoich linkow :).

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 6 listopada 2004, 02:23 
Generał Broni
Generał Broni

ELPAS
sorrki, przetłumacz na Polski.....
nie łapię. :o

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 6 listopada 2004, 02:57 
Specjalista
Specjalista

Kocio napisał(a):
Ja myślę, że to szary Wilk jest znaleziskiem roku..(..) Wracając do prawdziwego tematu to zgłaszam się na ochotnika do JURY.....

Dziekuje ci za ta szlachetna,calkowicie obiektywna i bezinteresowna nominacje i w zwiazku z tym popieram twoja kandydature na stanowisko w Jury. :P....Oczywiscie jezeli wczesniej nie wyjedziesz na przymusowe wakacje za lamanie ustawy o radiofonii i telewizji :luv :luv

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]