Teraz jest środa, 27 sierpnia 2025, 01:10

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: ace 250
PostNapisane: czwartek, 17 listopada 2011, 23:26 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Ja przesiadalem sie z MD na ACE 150, kolejnie na 250, teraz mam proxime.(wciaz mam wszystkie wykrywacze). Roznica miedzy ace 250 a proxima jest podobnie miazdzaca jak pomiedzy MD a ACE 150.
Nie bede sie wypowiadal na temat wykrywaczy lepszych/drozszych od proximy bo ich nie mialem ale na pewno doznasz szoku zmieniajac na rutusa i uznasz ze poprzedni to byla zabawka.
Chyba kazdy kto te droge sprzetowa przeszedl to potwierdzi.

Roznica wg mnie podstawowa jest taka ze ACE wali zawsze tym samym gongiem na wszystko co przeszlo identyfikacje, nie da sie odroznic polmosa od sreberka, lyzki od grubego miedziaka, wiecznie ten sam niemodulowany gong sukcesu...
W proiximie po osluchaniu tylko sporadycznie patrze na wskazanie na wyswietlaczu(przeciwnicy powiedza ze dlatego ze meczy to wzrok, i jest to prawda), wszystko doskonale slychac i tylko na to sie zdaje.Slychac wielkosc przedmiotu, ksztalt przedmiotu...w ACE slychac tylko gong.

I to jest glowny powod dla ktorego warto go zmienic.

PS.Dopuszczam tez ze identyczne odczucie przeskoku w inna epoke towarzyszy przesiadce z proximy na kolejny.

Radek

Ostatnio edytowano czwartek, 17 listopada 2011, 23:51 przez 113, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 17 listopada 2011, 23:47 
Starszy Sierżant Sztabowy

Znaczna różnica jest nawet między ACE a Lone Star w dyskryminacji na korzyść Lone Star,
Lone Star oprócz większych zasięgów od ACE ma dyskryminację wielkościową dlatego jest lepszy nawet na militarkę od ACE.
Lone Star to niedoceniany wykrywacz i większość próbuje szukać w nim wad że jest gorszy od ACE, lecz w dyskryminacji i zasięgach jest od ACE znacznie lepszy nawet na cewce 8 cali , z cewką 10 cali Lone Star zasięgami dorównuje EuroACE.Cewki Lone Star są zamienne z f-2 i f-4. Można go już szarpnąć za 350-400 zł i wart jest tej ceny.

[ img ]

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 20 listopada 2011, 11:26 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Witam

Przeczytałem cały wątek. Cezar 3 , jestem w trakcie przesiadania się na f4 po rocznym chodzeniu z kanarkiem 250 . Mogę napisać tyle że jest prądożerny i trzeba baterie alkaliczne lecz te są drogie tzn nie opłacalne. Na zwykłych po 4h w terenie spadły 2 kreski baterii i zaczął wariować.Na dniach otrzymam akumulatorki więc sprawdzę w terenie. Zasięg jest lepszy ja mam z cewką 11dd.Identyfikacja w postaci cyferek znacznie ułatwia podjęcie decyzji czy warto kopać dół czy tylko odgarnąć nogą trochę ziemi,aby dowiedzieć się czy to trochę głębiej zalegające żelazo które niestety jest wtedy pokazywane jako kolor,lecz tak jak napisałem wystarczy odgarnąć trochę ziemi i jeszcze raz pomachać.Chodzę tylko po polach,więc
jak na militarkę w lesie się sprawuje tego nie wiem i nie mam zamiaru sprawdzać :) Jest większy od kanarka 250 i trochę wystaje z plecaka ale to nie powinno stanowić problemu na rynku mamy pełno różnego typu futerałów do wędek itp itd.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 20 listopada 2011, 13:37 

Właśnie znalazłem ciekawą ofertę na allegro
Podobno ten wykrywacz BH Discovery 3300 z linku jest identyczny co F-4,
Cewki również są zamienne między tymi wykrywaczami. I wyszły z tej samej fabryki USA
Cena 699zł jest chyba atrakcyjna jeżeli można wierzyć sprzedającemu.

http://allegro.pl/wykrywacz-bounty-hunter-discovery-3300-idealny-i1946946999.html

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 20 listopada 2011, 13:44 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

rufa napisał(a):
mrblack,witam.należysz do wyjątków,chwalących "kanarka".ja też go chwalę i wiem za co.wiem że czasami ace250 ma nie bardzo precyzyjnie dostrojoną sondę i wtedy zasięg jest taki sobie ale w większości,są to lekkie i dobre w stosunku do ceny wykrywacze.

właśnie jak to jest z tą sondą? z jej dostrojeniem? miałem kanara w naprawie wymienili sondę i wydaje mi się że nie działa tak jak powinna tzn chodzimy we dwóch z 250 i czasem porównujemy sygnały np. kanarek kolegi gra super na monetkę a mój o kwadrat niżej ? nie jest to zbyt uciążliwe po prostu kopię słabsze wskazania o ten jeden kwadrat i też wychodzą monetki ale może przez to tracę na głębokości?czy da się to jakoś "naprawić"?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 20 listopada 2011, 13:47 

colo76 napisał(a):
rufa napisał(a):
mrblack,witam.należysz do wyjątków,chwalących "kanarka".ja też go chwalę i wiem za co.wiem że czasami ace250 ma nie bardzo precyzyjnie dostrojoną sondę i wtedy zasięg jest taki sobie ale w większości,są to lekkie i dobre w stosunku do ceny wykrywacze.

właśnie jak to jest z tą sondą? z jej dostrojeniem? miałem kanara w naprawie wymienili sondę i wydaje mi się że nie działa tak jak powinna tzn chodzimy we dwóch z 250 i czasem porównujemy sygnały np. kanarek kolegi gra super na monetkę a mój o kwadrat niżej ? nie jest to zbyt uciążliwe po prostu kopię słabsze wskazania o ten jeden kwadrat i też wychodzą monetki ale może przez to tracę na głębokości?czy da się to jakoś "naprawić"?

Sprawdź kanarka na pręcie ferrytowym , w trybie all metal nie powinien na niego reagować.
Jeżeli będzie reakcja na ferryt to masz źle zestrojonego kanarka , co może być przyczyną złego ID i mniejszych zasięgów.
Jeżeli kanarek będzie reagował na ferryt ,to w takim wypadku będzie konieczna regulacja balansu gruntu na podkówce PCB do momentu całkowitego zaniku reakcji na ferryt.
Ferryt jest łatwo zdobyć, np. z radia z zakresem AM gdzie tam jest ona zastosowana jako antena ferrytowa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 20 listopada 2011, 14:59 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

rozumiem że ta ewentualna regulacja balansu gruntu na podkówce PCB to ingerencja w elektronikę a sprzęt jest jeszcze na gwarancji czy przez to jej nie stracę? endriu624 możesz zapodać jakiś schemat w którym dokładnie miejscu jest ta podkówka? jeżeli załatwię ferryt to na pewno to sprawdzę :idea

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 20 listopada 2011, 15:26 

colo76 napisał(a):
rozumiem że ta ewentualna regulacja balansu gruntu na podkówce PCB to ingerencja w elektronikę a sprzęt jest jeszcze na gwarancji czy przez to jej nie stracę? endriu624 możesz zapodać jakiś schemat w którym dokładnie miejscu jest ta podkówka? jeżeli załatwię ferryt to na pewno to sprawdzę :idea

Takiej regulacji samodzielnie nie polecam. I Jeżeli będzie reakcja na ferryt to lekarstwem jest serwis w ProScan. Na forum tego Pana można uzyskać wszelkie info o sprzęcie i jego dolegliwościach.
Bardzo polecam to forum przed podjęciem jakichkolwiek samodzielnych działań oraz na zadawanie tam pytań.Pan ProScan zajmował się kiedyś serwisem ACE więc to będzie najlepszy lekarz dla twojego kanarka.
http://www.proscan.gliwice.pl/forum/

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 listopada 2011, 17:21 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Tak jak wcześniej obiecałem piszę.
Z racji tego że otrzymałem już akumulatorki sprawdziłem F4 jak się będzie sprawował.
Chodziłem 2,5 h wyszło trochę monet z tego kilka było w miejscach gdzie na 100% machałem ace 250
więc sam Cezar oceń. Nie spadła ani jedna kreska poziomu na wskaźniku od zasilania ( zobaczymy po sformatowaniu) ale to za jakiś dłuży czas mogę napisać jak jeszcze nie będziesz miał nowej wykrywki a ja już sformatuję aku.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 4 grudnia 2011, 19:18 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

endriu624 napisał(a):
colo76 napisał(a):
rufa napisał(a):

Sprawdź kanarka na pręcie ferrytowym , w trybie all metal nie powinien na niego reagować.
Jeżeli będzie reakcja na ferryt to masz źle zestrojonego kanarka , co może być przyczyną złego ID i mniejszych zasięgów.
Jeżeli kanarek będzie reagował na ferryt ,to w takim wypadku będzie konieczna regulacja balansu gruntu na podkówce PCB do momentu całkowitego zaniku reakcji na ferryt.
Ferryt jest łatwo zdobyć, np. z radia z zakresem AM gdzie tam jest ona zastosowana jako antena ferrytowa.

no wreszcie udało mi się sprawdzić wykrywacz na ferrycie i niestety w trybie all metal jest na niego reakcja na dwóch pierwszych kwadratach....czyli jednak mam rozregulowany balans gruntu????? jak pisałem kanarek jest jeszcze na gwarancji więc co teraz? mam go reklamować czy załatwić sprawę z Proscanem????

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 grudnia 2011, 19:59 

colo76 napisał(a):
endriu624 napisał(a):
colo76 napisał(a):
rufa napisał(a):

no wreszcie udało mi się sprawdzić wykrywacz na ferrycie i niestety w trybie all metal jest na niego reakcja na dwóch pierwszych kwadratach....czyli jednak mam rozregulowany balans gruntu????? jak pisałem kanarek jest jeszcze na gwarancji więc co teraz? mam go reklamować czy załatwić sprawę z Proscanem????

Tylko reklamacja .musisz napisać do sprzedawcy o problemie i co on na to odpowie.
Przy okazji mogłeś napisać post u ProScan i opisać problem.
Mój Lone Star nie reaguje nawet na pręt ferrytowy z anteny o długości 15 cm bo akurat taki mam największy ferryt.
Jeżeli jest reakcja na ferryt to może też reagować kanarek na czerwoną cegłę i szlakę

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 7 grudnia 2011, 19:58 
Porucznik
Porucznik

chyba też dojrzałem do sprzętowego skoku w górę. Ponieważ przywiązałem się do Garretta to moim pomysłem jest ATpro. Czy różnica w cenie ma przełożenie na różnicę w osiągach/parametrach?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 23 grudnia 2011, 12:16 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

pytałem w serwisie na temat ewentualnej reklamacji i reakcji ace na ferryt oto co mi odpisali:
"1. ten detektor nie ma strojenia do gruntu (nawet w serwisie)
2. pierwsze slysze o testach z ferrytem...... detektory wykrywaja ferryt... "

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 23 grudnia 2011, 14:45 
Generał Broni
Generał Broni

witam wszystkich.nie wytrzymałem i zrobiłem testy z prętem ferrytowym o średnicy 8mm i długosci 123mm. dwa moje ace250[jeden 3-letni a drugi nowy],oraz gti2500,reagują na ferryt ale bardzo bliziutko od sondy[kilka cm.],czyżby wszystkie były wadliwe?.znam ten temat ze strony Proskana i wiadomo że ktoś kto żyje z naprawy wykrywaczy,nie udzieli wyczerpującej odpowiedzi,bo przecież,podcinałby gałąź na której siedzi.może koledzy mający garrety,pomogą rozwiązać tą zagadkę?.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 23 grudnia 2011, 16:33 
Plutonowy
Plutonowy

Witam

Test wykrywanie ferrytu to w uproszczeniu test wykrywania zmineralizowanego gruntu (podobna właściwości magnetyczne). Jeżeli wykrywacz nie ma strojenia do gruntu to może wykrywać ferryt czy też cegłę.
Niewielkie odstrojenie nie przeszkadza pracując w trybie dynamicznym na płaskim terenie. Kłopoty mogą pojawić się np. na 'grubo' zaoranym polu gdzie nie ma możliwości prowadzenia sondy równolegle.

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]