Teraz jest niedziela, 17 sierpnia 2025, 06:43

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Fisher f2 pytanie
PostNapisane: czwartek, 29 marca 2012, 18:51 
Kapral
Kapral

sam juz nie wiem a ta delta to jest lepsza od fishera f2?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 marca 2012, 18:57 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

To tak samo jak z blondynką i szatynką która lepsza?Jak masz dobre poletko,to i garecikiem 150 coś wygrzebiesz.Sprzęt jest drugorzędny.Na pewno obraziłem kilku specy od wykrywek.Pozdrawiam :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 marca 2012, 18:59 
Generał Brygady
Generał Brygady

Oczywiscie, że sprzet jest drugo rzędny, ale jezeli czlowiek chce cie rozwijac w tym temacie to bedzie dazyl do lepszego sprzetu po ktorym zapewne bedzie wyciagal lepsze fanciki :) Pozdr

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 marca 2012, 19:03 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Nie do końca się zgodzę z Twoją wypowiedzią.Miejscówka i łut szczęścia to się liczy :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 marca 2012, 19:19 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

P.s jeden z moich kolegów biega z garecikiem 150,drugi z minelabem e-track efekty porównywalne.Nie przesadzajmy ze sprzętem,chyba ze ktoś chce zaszpanować i ma za dużo kasy>pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 marca 2012, 19:32 
Generał Broni
Generał Broni

zigi napisał(a):
P.s jeden z moich kolegów biega z garecikiem 150,drugi z minelabem e-track efekty porównywalne.Nie przesadzajmy ze sprzętem,chyba ze ktoś chce zaszpanować i ma za dużo kasy>pozdrawiam

To teraz niech koledzy zamienią się miejscówkami zobaczymy co po sobie znajdą.
Ps.
Miejscówka może być dobra sprzęt tez ale jak operator dupa to nic z tego nie wyjdzie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 marca 2012, 20:04 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Nie neguję ze sprzęt może mieć parę cm większy zasięg.Ale śmieszy mnie licytowanie się kto ma lepszy sprzęt,który ma lepszy zasięg etc.Kolega z garcikiem ma lepsze fanciki nie dlatego że ma dobry sprzęt ale dlatego ze ma lepsze miejscówki i tylko tyle :ups:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 marca 2012, 20:25 
Kapitan
Kapitan

zigi napisał(a):
Nie neguję ze sprzęt może mieć parę cm większy zasięg.Ale śmieszy mnie licytowanie się kto ma lepszy sprzęt,który ma lepszy zasięg etc.Kolega z garcikiem ma lepsze fanciki nie dlatego że ma dobry sprzęt ale dlatego ze ma lepsze miejscówki i tylko tyle :ups:

To teraz na te lepsze miejscówki wpuść kolegę z minelabem, zobaczymy ile i czego kanarek nie widział.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 marca 2012, 20:33 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Kondziu93 inne sprawa,ostatnio z... mi się sprzęt pożyczyłem garecika 250 z braku czasu pojechałem na miejscówkę która była przeryta przez prawie wszystkie sprzęty dostępne w Polsce i szok licznyj znak i pól marki z 1916.Dlatego nie kumam tego zamieszania kto ma lepszy lub lepszejszy sprzęt :ups:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 2 kwietnia 2012, 12:04 
Podporucznik
Podporucznik

Wychodziłem z F2 jakieś 200 godzin i zdążyłem już poznać ten sprzęt dość dobrze. Moim zdaniem jest lepszy we wszystkim od Ace 250, za wyjątkiem mniej solidnego wykonania.

Trochę zalet:
F2 reaguje bardzo szybko, do biegania na polach na początek jest w sam raz.
Identyfikacja jest bardzo dobra, praktycznie każdy lepszy cel to zdecydowany, stabilny sygnał. Rozróżnia leżące blisko siebie różne przedmioty, co pozwala połazić też po bardziej zaśmieconych miejscach, aczkolwiek na początku może być frustrujące ("dyskoteka").
Realny zasięg z identyfikacją, praktycznie w dowolnym gruncie, dla przedmiotów wielkości monety, max to "4" na skali wbudowanego pinpointa, jest to ciut więcej niż długość typowego szpadla (oczywiście tej części, którą wbija się w ziemię, bez trzonka :666 ). Większe przedmioty bywają identyfikowane z większej głębokości, aczkolwiek nie jest to regułą. Czasami w lekkiej ziemi wyciągnie coś z zadziwiających głębokości.

Trochę wad:
Wykrywacz trochę pachnie Chińską jakością, szczególnie pucha z elektroniką nie wydaje się za solidna, no ale gwoździ się tym nie wbija raczej. Kabel od sondy jest kiepski, radzę na niego uważać. U mnie izolacja w dwóch miejscach przetarła się praktycznie od jednego 2-dniowego pobytu w bagażniku i kontaktu z jakimś twardym przedmiotem.
Na militarkę raczej się nie nadaje, owszem jak nie wiadomo gdzie zacząć szukać pozwoli szybko miejsce ustalić (z tym wykrywaczem można praktycznie biegać), ale głębszych rzeczy nie sięga. Można ratować się pinpointem który ma dość duży zasięg, czasami po wyczajeniu pinpointem sygnału udaje się go zidentyfikować na większej głębokości gdy wiadomo dokładnie gdzie jest. Niestety nie jest to idealne rozwiązanie, ponieważ pinpointer reaguje też na większe kamienie (reaguje po prostu na duże odchyłki w składzie gruntu pod cewką).
Na mokrym gruncie zdarzają się fałszywe sygnały, w szczególności przy zmianie kierunku machnięcia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 8 kwietnia 2012, 12:36 
Kapral
Kapral

Kusi mnie f2 i chyba sie zdecyduje na ten wykrywacz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 8 kwietnia 2012, 16:16 
Kapitan
Kapitan

jopek77 napisał(a):
Kusi mnie f2 i chyba sie zdecyduje na ten wykrywacz

Jak chcesz, tylko potem nie pisz, że nic nie zyskałeś na tej zamianie. Ja cały czas podtrzymuję opinię, że jak już zmieniać to na coś o klasę wyżej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 8 kwietnia 2012, 17:01 
Podporucznik
Podporucznik

Też bym raczej nie zmieniał.
Jeśli już zmiana z 150 na coś taniego, to chyba lepiej poszukać Delty, tylko trochę droższa od F2 a jednak moim zdaniem jest sporo lepsza. Sam trochę żałuję, że wybrałem co wybrałem, aczkolwiek w momencie dokonywania zakupu na F2 była bardzo dobra cena.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 9 kwietnia 2012, 20:13 
Kapral
Kapral

A delta używana to za ile już kupie i jaka deltę?bo pewnie jest ich kilka typów

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 9 kwietnia 2012, 20:28 
Generał Brygady
Generał Brygady

Delta to Delta i nie ma kilku rodzajów,różnica jest tylko w cewkach.W tańszej jest cewka koncentryczna to ta okrągła która jest płytsza.Drugi rodzaj cewki w Delcie to podłóżna DD głębsza.
Jest spora różnica w cenie z cewką podstawową nawa Delta tysiąc z groszami,a z cewką DD ponad 1300 zł.
Myślę że używaną Delte z cewką DD kupisz ok 900-1000zł z koncentryczną ok700-800zł.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]