darmatt napisał(a):
podepnę się z takim pytaniem. Mój GMP wydaje dźwięk gdy uderzę bokiem cewki w grudę ziemi, kamień, krzak. Darek64 ma to samo. Nie pomaga skręcenie czułości nawet na 10. Czy też tak macie?
Ja w mojej X Terra miałem tak samo pomogło dokręcenie silniej przewodu do elektroniki ( z wyczuciem kombinerkami ) oraz śrubkę na końcówce wtyczki. Moja Tereska potrafiła się wzbudzać nawet przy energicznym przemiataniu , popukaj lekko palcem w przewód koło wtyczki jak się będzie wzbudzała to może być to. Wcześniej przy lekkim pyknięciu palcem w przewód od razu wykrywka buczała mi na żelazo. Teraz cisza i z czułością można poszaleć.
Pzd
darek64 napisał(a):
co prawda wpadło kilka sreberek ale wskazania jednak nie są tak jednoznaczne jak na Fisherze.
Ludzie gdzie wy chodzicie "kilka sreberek" , ja po całym sezonie mam 8 sreberek :evil: , ostatno 6 godz pola lasy 0 monet kupa łusek śmieci i parę guzików gaciowych. Dziś wpadła w lesie jedna reichsmarka po 2 h masakra. Wykrywka nie uszkodzona bo mareczka ładnie z ok 15 cm wyłuskana po prostu brak monetek. Chodzimy na trzy wykrywacze (Rutus , Omega i Terra) i koledzy mają podobne osiągnięcia więc to raczej nie wina sprzętu.Rekord kumpla to przez cały dzień 16 monetek w tym żadnego sreberka. Jak widzę wpisy z prosto z pola itp a tam pare fajnych moniaków to powiem szczerze że wymiękam.Pozdrawiam wszystkich szczęśliwców nie poddaję się będę kopał dalej 2 sezon rozpoczęty.