Wybieramy sie na rejs po Wielkich Jeziorach Mazurskich /jak co roku/ ale tym razem postanowiłem poszerzyć grono rejsowiczów.
Zapraszam Was Drodzy Poszukiwacze na wspólne żeglowanie wraz z poszukiwaniami gdyż te rejony obfitują w wszelkiego rodzaju atrakcje takie jak: dawne karczmy, trakty, grodziska, pola bitew I i II wojennych, napoleońskich, pozostałości po krzyżakach itp. czyli od wyboru do koloru :) a dla bardziej aktywnych sporty wodne, wędkarstwo i inne trenowanie :)))) :piwo :piwo :piwo .
Wyjazd będzie tygodniowy a jachty wypożyczymy z firmy sailor lub jak ktoś ma inne kontakty to we własnym zakresie.
Termin chciałbym z Wami przedyskutować. /04 a 25 czerwiec/ Dlaczego czerwiec ? otóż czerwiec jest miesiącem, w którym jest stosunkowo mały ruch i zagęszczenie jachtów, brzegi nie są jeszcze zanieczyszczone, wiatry bardzo dobre, pogoda wyśmienita i najważniejsze, że ceny są o 30% niższe niż w pełni sezonu. Mogę wyczarterować jachty na siebie gdyż mam w tej firmie duże upusty więc i grosza trochę zaoszczędzimy. Cena tygodniowego pobytu /koszt jachtu na osobę/ kształtuje się na poziomie 160 do 300 pln. /ceny obliczałem wg cennika Sailor za jacht Tango 30 - 8 osobowy minus 20% rabatu, który posiadam/
http://www.sailor.com.pl/czartery.html .
By wynająć jacht trzeba zdecydować się najpóźniej do końca lutego gdyż potem jest mały wybór. Firma wymaga umowy przedwstępnej wraz z zaliczką i do tego terminu będę zbierał zapisy na rejs. Po tym terminie też oczywiście będzie można rezerwować ale ryzyko jest spore no i pozostaje jeszcze last minute ewentualnie inne firmy/ Jeżeli chodzi o sterników to chyba sobie poradzimy :)
Pozdrawiam FDJ
PS. Termin już ustalony ostatecznie tj
od 12VI do 19VI