Teraz jest poniedziałek, 25 sierpnia 2025, 19:00

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: x-terra 705 & whites dfx
PostNapisane: piątek, 1 listopada 2013, 22:08 
Kapral
Kapral

Proszę o opinię użytkowników sprzętu cena podobna który lepszy ??? jakie plusy i minusy !!!!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: x-terra 705 & whites dfx
PostNapisane: niedziela, 3 listopada 2013, 19:12 
Generał Broni
Generał Broni

Lepszy do czego ??
Postaraj się sprecyzować o co ci chodzi :roll:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 3 listopada 2013, 19:14 
Generał Broni
Generał Broni

Kolego na pewno za ergonomią przemawia tereska.
Tak jak wspomniał kolega wyżej do czego chcesz ten sprzęt?Czy drobnica czy militarka?
Kolejne zagadnienie to jaką chciałbyś cewkę uzbroić do teresy??

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 3 listopada 2013, 21:58 
Kapral
Kapral

Interesuje mnie w większości kolorowa drobnica pola i lasy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 listopada 2013, 15:09 
Szeregowy
Szeregowy

Oba wykrywacze są dobre, DFX ma dwie częstotliwości, Tereska różne cewki. Zasilanie 8 i 4 AA, DFX ma możliwość szerszej personalizacji ustawień, w sumie to można go ustawiać i ustawiać :) ale ja miałem wgrane dwa wyżyłowane programy i na nich głównie chodziłem, zmieniałem w sumie tylko czułość. Tereska ustawia się szybko i w zależności od preferowanych poszukiwań, odpowiednia cewka i można kosić fanty :) To są naprawdę bardzo dobre sprzęty !!

pozdro

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 6 listopada 2013, 19:53 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Z dwóch omawianych miałem DFX'a na kolor był super, ale przy militarce widocznie nie miałem szczęścia. Największym minusem lub plusem jest mnogość ustawień, gdy nie masz ich w bani i w dziwny sposób zresetujesz ustawiania to bez ściągawki może być ciężko. Moim zdaniem na ujarzmienie DFX'a będziesz potrzebować duuużo więcej czasu niż 705-tki i co najgorsze nawet wtedy nigdy nie będziesz pewny czy dobrze wszystko zgrałeś.
Jest w nim ok 40 ustawień/możliwości konfiguracji z czego śmiało można bazować na 4 czołowych ustawianiach, a z zalet cewka 950 Eclipse najlepsza do namierzania fanta w wykopanej glebie.
Ja bym wybrał 705 bo włączasz i kopiesz, a z DFX'em zanim wszystko ustawisz koledzy już będą po kilku wykopanych dołkach ale decyduj sam;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 7 listopada 2013, 18:23 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

tereski 705 nie mialem w reku nigdy ale mialem 70[ pozyczone od kolegi na 2 tyg ] to chyba podobne modele DFX-a mam cos kolo 3 tyg i powiem , ze jestem troche ...... glupi. Na chwile obecna staram sie poznac DFX-a i nauczyc sie sygnalow [ szukam w strasznie zasmieconym terenie ] uzywam elipsy - jest super , szukam tylko na programie relict [ na 100 % sa lepsze programy do ustawienia ] , ale ja zaczynam od tego co najprosrtsze [ kolego ras23 gdybys mial chwilke i troche mnie oswiecil z tymi programami bylbym wdzieczny ] . Tereska 70 to sprzet wlacz i szukaj DFX to zabawka dla zaawansowanych - jesli to ma byc pierwsza wykrywka to odradzam . Z jednej strony te wszyskie ustawienia i caly ten sprzet jakos nie budza we mnie entuzjazmu ale ........ kazde podkreslam kazde wyjscie nawet na godzinke czy max dwie to minimum 10 monet , przy 70 moglem pomarzyc o takich efektach [ bardzo zle wrazenia mam co do pracy z ta cewka 7,5 wydaje mi sie ze tereska przez ta cewke traci wiele ze skutecznosci ] . Jak znajdziesz kogos w okolicy kto ma DFX-a i czas zeby Cie z tym sprzetem zaznajomic to wez DFX jesli nie to Tereske

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 7 listopada 2013, 21:22 
Szeregowy
Szeregowy

Trochę to nie tak, ponieważ mając kilka gotowych programów ( w pamięci wykrywki można zapisać chyba 4, nie pamiętam dokładnie) wybierasz odpowiedni i nie tracisz czasu. Wykrywacz jest zaawansowany, ale jeśli wiesz co powoduje dany nastaw i jaki ma wpływ na nastaw z nim skorelowany, ustawienie DFX sprowadza się do kilku najważniejszych opcji. Ok, trzeba trochę czasu aby to ogarnąć, ale idzie zima, w sieci jest multum informacji, a w wersji EN jeszcze więcej.

bellial jeśli w czymś mogę pomóc to pisz na PW.

krzychu3308 mam trochę zapierdziel w pracy i musisz poczekać....

Pozdro

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 9 listopada 2013, 15:34 
Generał Brygady
Generał Brygady

bellial napisał(a):
tereski 705 nie mialem w reku nigdy ale mialem 70[ pozyczone od kolegi na 2 tyg ] to chyba podobne modele DFX-a mam cos kolo 3 tyg i powiem , ze jestem troche ...... glupi. Na chwile obecna staram sie poznac DFX-a i nauczyc sie sygnalow [ szukam w strasznie zasmieconym terenie ] uzywam elipsy - jest super , szukam tylko na programie relict [ na 100 % sa lepsze programy do ustawienia ] , ale ja zaczynam od tego co najprosrtsze [ kolego ras23 gdybys mial chwilke i troche mnie oswiecil z tymi programami bylbym wdzieczny ] . Tereska 70 to sprzet wlacz i szukaj DFX to zabawka dla zaawansowanych - jesli to ma byc pierwsza wykrywka to odradzam . Z jednej strony te wszyskie ustawienia i caly ten sprzet jakos nie budza we mnie entuzjazmu ale ........ kazde podkreslam kazde wyjscie nawet na godzinke czy max dwie to minimum 10 monet , przy 70 moglem pomarzyc o takich efektach [ bardzo zle wrazenia mam co do pracy z ta cewka 7,5 wydaje mi sie ze tereska przez ta cewke traci wiele ze skutecznosci ] . Jak znajdziesz kogos w okolicy kto ma DFX-a i czas zeby Cie z tym sprzetem zaznajomic to wez DFX jesli nie to Tereske

To, że przez godzinę znajdziesz 10 monet związane jest raczej z dobrą miejscówką niż wykrywaczem.. Zapraszam do siebie zobaczymy czy przez godzinę wykopiesz 10 monet ;) Teresa to świetny, prosty wykrywacz, jeśli operator jest w miarę ogarnięty w temacie to żadnej monetki nie przepuści :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 25 listopada 2013, 05:33 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

oczywiscie jesli pojade na farme to kwestia szczescia bo moze niczego nie byc na tym terenie , DFX szukam na terenach pod lub miejsckich . Nie pisalem , ze tereska to zly sprzet prawdopodobnie z cewka dd 18 khz to prawdziwa kosiarka na drobnice z rewelacyjnym pinpointem

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]