Teraz jest czwartek, 12 marca 2026, 06:53

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 288 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 20  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Test Garrett Euro Ace 350
PostNapisane: poniedziałek, 25 listopada 2013, 22:52 
Generał Broni
Generał Broni

Ajlowiu napisał(a):
...Tak jak w rutusach cyferki potrafią skakać praktycznie po całej skali kiedy np. moneta jest głęboko...
z całym szacunkiem, co za ogólnikowy bzdet... daj spokój :lol:. Rutusa używam od dobrych kilku lat, o EA się nie wypowiadam, bo nie używałem, chociaż garretta miałem i mile wspominam. Powtórzę, nie używałem - nie oceniam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 25 listopada 2013, 23:42 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

EuroAce....miałem ten sprzęt z ciekawości,nie z potrzeby.Dziwię się niektórym podobno "doświadczonym" poszukiwaczom którzy go stawiają w tym samym szeregu co wykrywacze dwu-trzykrotnie droższe....śmiechu warte,nie wypowiem się nad różnicami bo śledząc forum można sobie samemu wyrobić zdanie nie mając go,ani innych droższych.Wnioski powinien każdy myślacy operator sam sobie uzmysłowić.
Jedno tylko mogę powiedzieć,że w swojej klasie i przedziale cenowym robi robotę(chyba najlepiej).
Nic poza tym.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 26 listopada 2013, 16:54 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Mój znajomek ma euro :1 ,niestety lub stety,ale na tym forum pewne osoby maja tendencje do totalnego bajdurzenia,i ja do tej pory nie mam pojecia dlaczego tak jest i dotyczy rto dwóch firm garret i first texas(teknetics). Powiem tak euro ace nie ma zadnych szans nawet z tak prostym wykrywaczem jak xterra 305,505...do reszty to jest przepasc,i nie chodzi tu tylko o zasiegi.Zobrazuje to przykładem który powtarza sie w terenie do znudzenia......idziesz z jakims kanarkiem,delta,omegą itp i kopiesz co chwile smieci przy pełnej kanonadzie z głosnika...jesli posród setnego drucika i kapsla trafisz monete to super.Róznica polega na tym ze wychodzisz z deusem,x terrą ,explorerem,spectrą gmaxem i w tym samym czasie nie kopiesz ani jednego kapsla..tylko same fanty,stosunek smieci do fantów jest 2:10...więc masz kieszeń pełną fantów i jakis jeden smiec,a tymi wykrywaczopodobnymi sprzetami szału dostajesz...bo nie wiesz czy on płytko łapie ,czy tu tyle smieci a moze tu w ogóle monetek nie ma ? tzw. wykrywacze dla baaardzo wytrwałych:D ,jak to sie dzieje?? NIE MAM POJĘCIA,ale to fakt wielokrotnie sprawdzony,o czułosci ,dyskryminacjii i ustawieniach do gruntu to juz nie wspominam bo to jest miazga.

Wystarczy w sieci poczytać,pogadać z ludzmi ,dowiedziec sie na jakiej zasadzie działają okreslone wykrywacze,co w nich za co odpowiada i dlaczego jeden kosztuje 1000 zł a drugi 5000 zł,zeby wydedukować że pewne rzeczy to tylko w Erze :) ,oczywiscie mozna po kolei kupowac i płacić frycowe,robiac dziesiątki kilometrów...tylko po co?
Wiec skoro euro łapie monetke na 30 cm to inne firmy juz bankrutuja,i nikt nie kupi nic innego- sorry jakies 2 latka temu tez sie na to dałem nabrac :)

Ktoś tu napisał w temacie że smętek wykrywa puszkę z 160 cm i co z tego? dokładnie,byłem jakiś czas temu na militarce kolorowej z kolegą co miał smętka...alez on był zły kiedy po nim zbierałem pierdółki kopane z 20 cm..no ale on przeciez ma zasięg :1 .Smętek nie widział łuski na 15 cm jeszce nie wykopanej,wiedzielismy ze ona tam jest dzieki mojemu wykrywaczowi :h
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 26 listopada 2013, 18:33 
Klucznik z Klucz

Nie z potrzeby ale z ciekawosci kupilem tego EA.Jakbym nie machal to monete 200 zl srebrne wezmie 30 cm.Po tylu uwagach znawcow z forum zaczalem myslec ze jestem u mnie we wsi najgłupszy a moze nawet w powiecie i żle to odczytuję.No to przejechalem ze 20 filmikow na you z testami glebokosci tego wykrywacza i to sie potwierdza. Oczywiscie napiszecie mi ze zasiegi to nie wszystko-no nie wszystko ale chyba najwazniejsze.Te wszystkie inne parametry u Ea nie powalają.
K. z K.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 26 listopada 2013, 22:01 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Po pierwsze chcialbym przeprosic pana inz. Rutyne za stwierdzienia o [ latach swietlnych , i zenujacych osiagacg Proximy ] , dalem sie sprowokowac i dostosowalem sie do poziomu postow innego uzytkownika tego forum ,moge tylko napisac , ze moim zdaniem Rutusy sa sprzetem nie odbiegajacym od najlepszych marek , a jesli sa produkowane w garazu to tym nizej chyle czola , ze mozna bez olbrzymiego zaplecza finansowego stworzyc bardzo dobre detektory i nawet jesli minimalnie ustepuja zasiegiem to nadrabiaja to innymi zaletami jak chocby identyfikacja . Uffff cieko bylo to napisac ale ... trzeba umiec przyznac sie do bledow.
Jedziemy dalej , kolego front nigdzie nie pisalem o ogolnej ocenie sprzetu a tylko o jego zasiegach i napisze jeszcze raz - uzywalem X-terry 70 z pajeczynka 7.5 khz i jesli chodzi o ZASIEG to EA byl glebszy na monety na ile dzieki dd11 coil to juz inna sprawa , co do identyfikacji zgadzam sie w EA jest ona tragiczna , gmaxa nie mialem w reku co do spectry czy deusa - bajki piszesz , no chyba , ze interesuja Cie tylko wspolczesne monety .

zrobilem testy z DFX-em na 2 shillings srebrne z 1939 i ort 1756 o cm nie napisze bo nie chce sluchac jak Dziad od Neplinhera , moge napisac , ze na grube srebra wyniki sa podobne na orta DFX jest lepszy [ DFX na fabrycznym programie relict , EA sprawdzalem na zero ] , prawdopodobnie sa lepsze ustawienia do DFX-a w DFX cewka od modelu E 300

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 27 listopada 2013, 13:16 
Plutonowy
Plutonowy

bellial napisał(a):
zrobilem testy z DFX-em na 2 shillings srebrne z 1939 i ort 1756 o cm nie napisze bo nie chce sluchac jak Dziad od Neplinhera , moge napisac , ze na grube srebra wyniki sa podobne na orta DFX jest lepszy [ DFX na fabrycznym programie relict , EA sprawdzalem na zero ] , prawdopodobnie sa lepsze ustawienia do DFX-a w DFX cewka od modelu E 300

Tyle , że co to ma do rzeczy? Pisząc coś takiego pokazujesz tylko , że w ogóle nie masz pojęcia o czym mówisz. Naucz się obsługi DFX wbij porządne ustawienia i wtedy zrób jakiekolwiek testy. Fishera F70 jak włączę na fabryczne nastawy i zrobię test to pewnie też będzie miał podobny rezultat jak ACe350 ale po ustawieniu pobije go na głowę :z

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 27 listopada 2013, 14:02 
Klucznik z Klucz

Drawen. z F75 (70)chodzilem kilka dobrych lat i bede chodził.W zasiegu na srebro duze nie pobije Ea.No na statyku tak,ale sam wiesz jak wygladają statyki u prawie wszystkich .wykrywaczy VLF.Ea ratuje bardzo nowoczesna i udana cewka.
K. z K.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 27 listopada 2013, 14:05 
Plutonowy
Plutonowy

Nie każdy szuka tylko dużego srebra ... Już nie mówiąc o innych cechach niż tylko zasięg to Ace350 nie jest żadnym super wykrywaczem. W swoim przedziale cenowym może i jest dobry ale nie porównujcie go do wyższej półki bo to się mija z celem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 27 listopada 2013, 15:18 
Porucznik
Porucznik

Ludzie to wiadomo z malucha nie zrobisz mercedesa. Ale jak dla mnie 350 jest ok. Wcześniej rok biegałem z 250 i pomiędzy jednym modelem a drugim jest znaczna różnica na plus dla 350. Fanaberia sprawiła ze po następnym roku biegania z 350 z Cewką DD
kupiłem cewką BIG NEL i nie narzekam. Choć po pierwszych kilku wyjściach chciałem sie jej jak najszybciej pozbyć:) ale na szczęście zostawiłem ja. Promień zamiatania jest masakryczny wymiary cewki 40/45 cm. Minusem jest waga i problem przy namierzaniu dokładnym fantów ale po kilku razach idzie się przyzwyczaić (bez pointera znajduje bez problemu cała drobnice). Jeżeli ktoś jest mikrej postury to tej cewki nie polecam wagę czuć na początku.... Zasięg Przy drobnicy nieznacznie lepszy od standardowej DD (+2 cm do około 5 cm) Co do większych przedmiotów wygląda to znacznie lepiej. Dużym plusem tej cewki jest stabilność nie wzbudza się przy byle puknięciu. jak będziecie chcieli to mogę zrobić jakieś testy pomiędzy BIG NEL a DD
A dla porównania fotka zaczerpnięta na szybkiego z netu pozdrawiam

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 27 listopada 2013, 15:51 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Dzięki lama104. Jak już pisałem wcześniej sam zastanawiam się nad nową cewką, w zasadzie decyzja zapadła i mam czas do wiosny aby wybrać konkretny model. Osobiście skłaniam się ku modelowi Attack. Zastanawiają mnie jeszcze głównie dwie kwestie, pierwsza to pinpoint (precyzja przy tak dużej cewce), a druga to cewki Detecha i to jak one współpracują z Euro Ace. Jeżeli możesz wykonać testy to będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 27 listopada 2013, 15:54 
Plutonowy
Plutonowy

lama104 jak wygląda sprawa gdy jest kilka celów blisko siebie przy dużej cewce, czy pokazuje każdy z osobna czy zlewają się w jedno?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 27 listopada 2013, 17:43 
Porucznik
Porucznik

powiem tak: co w granicach cewki to dzwoni:) Ale przy wprawie idzie to opanować oczywiście na plaże ta cewka się nie nadaje chyba ze mamy dużo cierpliwości. Owszem sprawa nakładania sygnałów gdy jest dużo śmiecia jest problematyczna ale nie zostawiam pustych przebiegów. Sztuka "machania" wykrywaczem jest różna nie mowie tu o "wahadle " które jest błędem nawet u starych poszukiwaczy. Ale gdy "nauczymy" się już machać w poziomie zostaje ten oto problem pokrywania całej trasy. Wiec idziemy albo bardzo wolno i dokładnie czeszemy albo szybciej i robimy zygzak mijając kupę fantów. Dzięki większej cewce jak widać na moim pierwotnym rysunku:) ten problem rozwiązujemy. Ja się przekonałem do tej cewki. Ale oczywiście nieraz korzystam ze zwykłej DD wszystko zależny od terenu i specyfikacji danych poszukiwań.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 27 listopada 2013, 17:56 
Plutonowy
Plutonowy

Właśnie pytanie było skierowane pod kątem poszukiwań na plaży :) dzięki za rozwianie wątpliwości ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 27 listopada 2013, 18:17 
Porucznik
Porucznik

co do plaży już widziałem nawet 350 z cewka od 250 niby im lepiej namierzać. Ale standardowa cewka na plaże od 350 jak dla mnie jest ok. Ale panowie sprzęt sprzętem ale trzeba mieć szczęście jak nie wejdziesz na fanta to i tak nie pomoże Ci najdroższy sprzęt :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 28 listopada 2013, 18:25 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

lama104 napisał(a):
jak nie wejdziesz na fanta to i tak nie pomoże Ci najdroższy sprzęt :lol:

chyba tą puentą pokieruję się przy wyborze :ups:

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 288 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 20  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]