gigo75 napisał(a):
Zainspirowany tą dyskusją postanowiłem również zapytać (na razie mailowo)
A tu ODP:
W odpowiedzi na pismo z dnia 11 kwietnia 2014 r., data wpływu 11 kwietnia 2014 r., ...
Wspaniałomyślni urzędnicy, że w ogóle e-maila traktują jak oficjalne pismo.
Rozumiem, że odpowiedź również przyszła w formie elektronicznej?!
Nie to, żebym wietrzył intrygę :) , ale zdziwiłem się bardzo.
gigo75 napisał(a):
Zasady uzyskania pozwolenia na prowadzenie poszukiwań określa Rozporządzenie Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego z dnia 27 lipca 2011 r. w sprawie prowadzenia prac konserwatorskich, prac restauratorskich, robót budowlanych, badań konserwatorskich, badań architektonicznych i innych działań przy zabytku wpisanym do rejestru zabytków oraz badań archeologicznych (Dz. U. Nr 165, poz. 987).
Sama odpowiedź, interpretacja jak dla mnie satysfakcjonująca. Wynika jasno, że chodzenie z wykrywaczem poza miejscami określonymi powyżej jest dozwolone. Pozostaje jeszcze kwestia zgody właściciela terenu, nie mylić z zakazem właściciela.
Co możemy zbierać, co powinniśmy zgłaszać? myślę, że każdy z nas wie ;)
Oczywiście że nie jest to żadna intryga, bo nie jestem człowiekiem który dla nabicia postów się bawi na naszym forum.
Mam to pismo na skrzynce i w niedługim czasie mam zamiar wystosować oficjalne zapytanie do delegatury WKZ w moim mieście aby jednak mieć oficjalną papierową podkładkę, a że wątek ów zawiera mnóstwo pytań które można zadać więc będzie pomocny przy pisaniu.