Teraz jest środa, 24 grudnia 2025, 23:37

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Podlaskie wynalazki
PostNapisane: sobota, 2 sierpnia 2014, 13:17 
Starszy Sierżant Sztabowy
Starszy Sierżant Sztabowy

CZarNY86 napisał(a):
Sposób na

Nie prościej było kupić kijek z regulacją głośności i nie wzbudzający się z byle powodu? :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 2 sierpnia 2014, 13:20 
Pułkownik
Pułkownik

A czy ktoś próbował już zrobić podświetlenie?,nie posiadam foto bo było to wieki temu ale moja przeróbka wyglądała tak,(oczywiście kanar po gwarancji),wewnątrz obudowy umieściłem jedną diodę led 6V,była ona zabudowana w cienkiej miedzianej 10mm. długości rurce rodem z anteny samochodowej,wchodził w nią następnie pęczek światłowodu który był na odpowiedniej długości pryśnięty srebrzanką by nie tracił światła,umieszczony ten zestaw za panelem potem rozgałęział się i wchodził od góry na przedni panel do wyświetlacza,gniazdo na wyświetlacz jest tam dobrze spasowane więc wycinałem w plastiku pojedyńcze rowki na każdy włos światłowodu aż do styku z ekranem,następnie pomalowanie srebrzanką,docięcie końcówek,wstawienie płytki , led podłączony był do zasilania wykrywki i zamocowany na rękojeści micro włącznik,pod pianką( wklejnie go pod piankę,zrobienie otworku i wstawienie gumowego guziczka,dodał tylko że światłowód oryginalny jak z kabli tel. jest naprawdę kruchy,ale jak już się go da po odpowiednich łukach rozłożyć to efekt jest,w sumie pomysł dla wieczornych marków jak już na wyświetlaczu nic nie widać.
Ps,poszedł po przeróbce łącznie z potencjometrem głośności za fają forsę,i nikt się nie pytał po kiego groma bo to tylko ułatwia urzytkowanie. :idea

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 2 sierpnia 2014, 14:05 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Moim sposobem na wyciszenie kanarka było zaklejenie otworów zwykłą izolacją, chyba miałem zaklejone wszystkie, ale zawsze część można zostawić. Reszta izolacji poszła na obudowę i cewkę, na wyświetlacz koszulka z segregatora. Z takim kanarkiem mogłem chodzić nawet w deszcz, a zdarzało się że zastawał mnie.
Może mało estetycznie to wyglądało ale było skuteczne i proste w wykonaniu bez ingerencji w sam wykrywacz !

Co do podświetlania to sobie kup świetlik na ryby :) i tak często nie będziesz używał tego podświetlania, kosztuje grosze a świeci 12h Przyklej go oczywiście izolacją .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 2 sierpnia 2014, 14:18 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Też mam "potencjometr" z taśmy i robi robotę, a jak jest głośniej np. wiatr hula to odklejam jedną połówkę głośniczka i jest gitara :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 2 sierpnia 2014, 17:49 
Major
Major

arturro01 napisał(a):
CZarNY86 napisał(a):
Sposób na

Nie prościej było kupić kijek z regulacją głośności i nie wzbudzający się z byle powodu? :D

Może i łatwiej.Jednak podczas wyboru nowej wykrywki, Rutus w kasie jaką chciałem przeznaczyć był i jest najlepszy ( to jest tylko moja opinia )
Mały mankament poprawiony i git :1
Regulacja jest do szybkiej zmiany ( bez zabawy w chodzenie w opcje )

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 2 sierpnia 2014, 18:10 
Generał Brygady
Generał Brygady

Kolego, Ty to nie usiedzisz na tyłku, zawsze gdzieś łapy musisz wsadzić :666
Muszę kiedyś to wykorzystać, może coś poradzisz i zrobisz mi na Jacka mojego at pro
Tylko u mnie to już grubszy temat, ale do zrobienia z tego co czytałem....
Fabrycznie takie cudo to ok 150 zł
Niby problemu nie ma, ale moje standardowe słuchawki w takie upały są za mocno pancerne i chętnie bym na okres wakacyjny zmieniał na coś co lekko kryje uszy :lol:
Jak się spikniem na wypadzie (kiedy to nie wiem bo coś ekipa się wykruszyła) to pokażę o co biega.
pozdro kolego

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 2 sierpnia 2014, 19:19 
Major
Major

Może coś poradzimy :8)
No nie dam rady usiedzieć,muszę coś zrobić, coś pokombinować :P
Co do ekipy,to nikt się nie wykruszył.
Teraz wakacyje, to tak naprawdę ciężko się zgrać.
U mnie cały czas coś w weekend wyskakuje,busza też rozumiem ( jak się spotkamy to pewnie wam powie )
Arturro raz spotkałem w sklepie,a Ciebie i Czyżyka już dawno, nie wiedziałem :(

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]