Teraz jest niedziela, 20 lipca 2025, 20:33

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Polsat play pilot nowego serialu o poszukiwaczach
PostNapisane: sobota, 15 listopada 2014, 16:11 
Szeregowy
Szeregowy

Miałem wielkie nadzieje odnośnie tego programu. Szkoda, że nic z nich nie zostało;/

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 15 listopada 2014, 17:47 
Moderator
Moderator

Nie wiem, czy nowe odcinki, czy powtórka tych już emitowanych. W każdym razie szykujmy się:

16.11.2014r NIEDZIELA, Polsat Play godz14:00 "Poszukiwacze historii"
Program prowadzi archeolog Olaf Popkiewicz oraz dobrze nam znany poszukiwacz Radek Biczak -Kmicic (autor wielu publikacji o poszukiwaniach, podróżnik, współpracował z Wojtkiem Stojakiem, Arkiem Pawełkiem, były redaktor Odkrywcy więc to "nasz" człowiek).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 listopada 2014, 09:41 
Kapral
Kapral

na co tam się szykować?? na te telepiące się ręce przy wykopywaniu łusek :lol: program zapowiadał się ciekawie, a wyszło jak zwykle- padaka,a tak po za tym to nowe odcinki są we wtorki o 21.30 na polsat play,a co do Pana Sikorkiego mam także mieszane zdanie, jego książka "mapa tajemnic" woła o pomstę do nieba, gdy już niby to rozwijał jakiś ciekawy temat...zdanie kończyło się tak ...a resztę pozostawiam do własnych rozmyśleń... i tym podobne teksty, szkoda zawracać sobie głowę i tracić czas na tak marne programy które PODKREŚLAM "moim zdaniem" niczego nowego nie pokazują i nie wzbogacają naszej wiedzy historycznej, każdy w swoim regionie zna jakieś historie, opowieści przekazywane z pokolenia na pokolenie, które to nie są znane w innych nawet bliskich nam regionach a nie mówię już o Polsce, ot cały sekret tych programów, jeżeli ktoś się do nich zgłosi kto zna właśnie takie historie i im opowie to oni przedstawiają to tylko w świetle kamery grając wielce mądrych. Mnie osobiście irytują tego typu programy i jak już mówiłem lepiej spędzić ten czas w plenerze niż tracić go na oglądnie...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 listopada 2014, 11:45 
Podpułkownik
Podpułkownik

barteknie napisał(a):
na co tam się szykować?? na te telepiące się ręce przy wykopywaniu łusek :lol: program zapowiadał się ciekawie, a wyszło jak zwykle- padaka, ...

Znad klawiatury każdy potrafi i zgrywa głupio mądrego, a zrobić coś samemu nie ma komu :zb

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 listopada 2014, 17:42 
Kapral
Kapral

jest to moje zdanie i nie musisz tego komentować,jak się za coś brać to konkretnie,a nie... a zresztą co tu gadać, a ty kolego powyżej jak to nazwałeś siedź :1 bo chyba to Ci wychodzi najlepiej,jak masz głupio komentować to lepiej wcale tego nie robić...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 17 listopada 2014, 10:28 
Kapitan
Kapitan

A ja tam się cieszę , że powstają takie programy.
Nie od razu Kraków zbudowano. Dajcie „chłopakom” trochę czasu.
Na pewno się rozwiną i historyjki będą coraz lepsze.
Szczerze powiedziawszy to i tak się dziwie ,że powstają takie (co by nie mówić) dość niszowe programy
skierowane do stosunkowo małej grupy odbiorców.
Nie krytykujmy ,tylko popierajmy bo zdejmą z anteny i zastąpią np. „Żona dla kolejarza” czy innym misyjnym dziełem.
Wolicie programy „Było nie minęło” , „ Poszukiwacze Historii „ czy gnioty typu „BOOOOM BABY „ ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 17 listopada 2014, 12:48 
Kapral
Kapral

no oby oby :1 bo naprawdę zapowiadało się ciekawie, na pewno plus za to że coś się w tym temacie dzieje i powstaje coś nowego, może z czasem program się wyrobi, pamiętam jak czekałem na pierwszy odcinek, żona siedzi obok ogląda ze mną, aż tu nagle, w trakcie trwania programu żona do mnie z hasłem- ty się też tak telepiesz jak coś wykopujesz??? :lol: :lol: od tamtego momentu nie traciłem więcej czasu na ten program, ale kto wie? może czymś kiedyś przyciągną moją uwage :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 listopada 2014, 02:22 
Kapitan
Kapitan

barteknie napisał(a):
na co tam się szykować?? na te telepiące się ręce przy wykopywaniu łusek :lol: program zapowiadał się ciekawie, a wyszło jak zwykle- padaka,a tak po za tym to nowe odcinki są we wtorki o 21.30 na polsat play,a co do Pana Sikorkiego mam także mieszane zdanie, jego książka "mapa tajemnic" woła o pomstę do nieba, gdy już niby to rozwijał jakiś ciekawy temat...zdanie kończyło się tak ...a resztę pozostawiam do własnych rozmyśleń... i tym podobne teksty, szkoda zawracać sobie głowę i tracić czas na tak marne programy które PODKREŚLAM "moim zdaniem" niczego nowego nie pokazują i nie wzbogacają naszej wiedzy historycznej, każdy w swoim regionie zna jakieś historie, opowieści przekazywane z pokolenia na pokolenie, które to nie są znane w innych nawet bliskich nam regionach a nie mówię już o Polsce, ot cały sekret tych programów, jeżeli ktoś się do nich zgłosi kto zna właśnie takie historie i im opowie to oni przedstawiają to tylko w świetle kamery grając wielce mądrych. Mnie osobiście irytują tego typu programy i jak już mówiłem lepiej spędzić ten czas w plenerze niż tracić go na oglądnie...

O pomstę do nieba to wołasz chyba TY....

Czytaj na stronie 9 książki, cytat: Poprowadzimy natomiast prostą drogą do celu, na tyle blisko, na ile nam samym udało się do niego zbliżyć. Przywołamy te wszystkie informacje, które mogą przydać się do waszych własnych dociekań-koniec cytatu.

Rozumiesz o co chodziło autorowi? jeśli nie to Ci nie będę tłumaczył bo i tak pewnie nie zrozumiesz.
Rozumiał bym jakbyś napisał, że książka Cię po prostu nie interesuje bo oczywiście nie musi, są różne gusta... ale Twój sposób oceny jest po prostu chamski.

Jeśli chodzi o program piszesz: program zapowiadał się ciekawie, a wyszło jak zwykle-padaka..., co miałeś na myśli pisząc jak zwykle, czy Tobie w życiu wychodzi jak zwykle-padaka...? masz chyba przykre doświadczenia.

Ludzie chcą coś zrobić, robią jak umieją zdobywając tym samym doświadczenia na następne odcinki, ja osobiście oczekiwałem czegoś więcej ale na pewno obejrzę następne odcinki bo wierzę, że autorzy programu na pewno będą chcieli być lepsi z odcinka na odcinek.

I choć to Twoje zdanie (PODKREŚLAM) do którego masz pełne prawo to z czystej grzeczności (w Twoim przypadku nie będę pisał o szacunku) dla osób które mają w swoim dorobku sporo wiedzy i praktyki w poszukiwaniach należy się odrobina taktu podczas oceny ich pracy.

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 listopada 2014, 02:57 
Plutonowy
Plutonowy

barteknie napisał(a):
jest to moje zdanie i nie musisz tego komentować,jak się za coś brać to konkretnie,a nie... a zresztą co tu gadać, a ty kolego powyżej jak to nazwałeś siedź :1 bo chyba to Ci wychodzi najlepiej,jak masz głupio komentować to lepiej wcale tego nie robić...

4 posty, z czego 3 typu kij w mrowisko... gratuluje wysiłku włożonego w rozwój tego wątku.

...A ostatnie zdanie to już chyba hipokryzja

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 listopada 2014, 10:51 
Złosliwy Nieludzki Doktor

Program czy też serial wielką rewelacją nie jest, ale w miarę sympatyczny, według mnie stopniowo się rozkręca, nie jest konkurencją dla programu p. Sikorskiego, w pewnym sensie go uzupełnia. I jak ktoś napisał dobrze, że powstają takie programy, bo świadczy to o tym, że środowisko poszukiwawcze istnieje. Może sama konwencja serialu jest trochę ,,zamerykanizowana" ale nie wiem, czy to nie przyjemniejsze niż grobowo dokumentalny nastrój innych programów.
Trzymam kciuki, by Olaf z Radkiem dalej montowali odcinki, stopniowo programy będą coraz lepsze. Ostatnie dwa odcinki dotyczące wykopu działa Wespe chyba najfajniejsze, ale i wcześniejsze do oglądnięcia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 listopada 2014, 09:11 
Kapral
Kapral

Co się tak spinacie jak małpy na otwarcie zoo?? manitu,miesny jez- widzę że to "profesjonalni poszukiwacze" buahahah :lol: szkoda tylko że nie rozumiecie podstawowej sprawy Panowie, forum służy do wyrażania swojej opinii na jakiś temat,a nie do komentowania czyjejś wypowiedzi,niezależnie czy moja wypowiedź się komuś spodoba czy nie, bo zawsze będą jakieś opinie za,a jakieś przeciw, ale jak to pokazaliście-wy tego nie rozumiecie, a wystarczy chwile pomyśleć, myślenie nie boli . Widzę że w wielu wątkach znajdują się tacy "profesjonalni poszukiwacze" którym to nie odpowiada styl wypowiedzi, lub sposób czyjegoś opisu, ale cóż... ja się śmieje z takich ludzi...

Barteknie, Twoja twórczość na naszym Forum ogranicza się wyłącznie do tego wątku. Niewiele tutaj wnosisz, więc spasuj trochę i zmień ton.
Jeżeli ktoś się z Twoją oceną nie zgadza ma prawo tę niezgodę wyrazić.
Renald

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 26 listopada 2014, 20:18 
Złosliwy Nieludzki Doktor

I jak Wam sie podaobają najnowsze odcinki Poszukiwaczy?? Dla mnie coraz lepiej :-) Dzisiaj obejrząłem odcinek 8 o lufie armaty, przyznam, że trzymał w napięciu no i ostatnio cos im z ziemi wychodzi, oby tak dalej! :1 :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 27 listopada 2014, 01:03 
Specjalista
Specjalista

Mamy już 8 odcinków, czy udało się komuś z was zgrać je na dysk twardy? metoda zapisywania
tego typu filmów opisywania w sieci nie za bardzo działa (za pomocą "Ripla"). :(
Jeśli komuś się udało proszę o info jak to zrobić na priv.

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 11 grudnia 2014, 11:51 
Major
Major

Moim skromnym zdaniem to z odcinka na odcinek jest coraz lepiej :D
fajne były odcinki pt. Bory Tucholskie, Kościuszkowcy i Chełmża!
Mam nadzieję że chłopaki będą mieli siłę i wytrwałość aby rozwijać program :1

PS
Oglądam poszukiwaczy przez iple i niestety nie wiem czemu ale odc. 5 pt. Kultura Pomorska jest nie dostępny :?
wie ktoś czemu?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 21 kwietnia 2015, 07:24 
Pułkownik
Pułkownik

Witam. Kolejne dwa nowe odcinki dostępne na Ipli

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]