barteknie napisał(a):
na co tam się szykować?? na te telepiące się ręce przy wykopywaniu łusek :lol: program zapowiadał się ciekawie, a wyszło jak zwykle- padaka,a tak po za tym to nowe odcinki są we wtorki o 21.30 na polsat play,a co do Pana Sikorkiego mam także mieszane zdanie, jego książka "mapa tajemnic" woła o pomstę do nieba, gdy już niby to rozwijał jakiś ciekawy temat...zdanie kończyło się tak ...a resztę pozostawiam do własnych rozmyśleń... i tym podobne teksty, szkoda zawracać sobie głowę i tracić czas na tak marne programy które PODKREŚLAM "moim zdaniem" niczego nowego nie pokazują i nie wzbogacają naszej wiedzy historycznej, każdy w swoim regionie zna jakieś historie, opowieści przekazywane z pokolenia na pokolenie, które to nie są znane w innych nawet bliskich nam regionach a nie mówię już o Polsce, ot cały sekret tych programów, jeżeli ktoś się do nich zgłosi kto zna właśnie takie historie i im opowie to oni przedstawiają to tylko w świetle kamery grając wielce mądrych. Mnie osobiście irytują tego typu programy i jak już mówiłem lepiej spędzić ten czas w plenerze niż tracić go na oglądnie...
O pomstę do nieba to wołasz chyba TY....
Czytaj na stronie 9 książki, cytat: Poprowadzimy natomiast prostą drogą do celu, na tyle blisko, na ile nam samym udało się do niego zbliżyć. Przywołamy te wszystkie informacje, które mogą przydać się
do waszych własnych dociekań-koniec cytatu.
Rozumiesz o co chodziło autorowi? jeśli nie to Ci nie będę tłumaczył bo i tak pewnie nie zrozumiesz.
Rozumiał bym jakbyś napisał, że książka Cię po prostu nie interesuje bo oczywiście nie musi, są różne gusta... ale Twój sposób oceny jest po prostu chamski.
Jeśli chodzi o program piszesz: program zapowiadał się ciekawie, a wyszło jak zwykle-padaka..., co miałeś na myśli pisząc jak zwykle, czy Tobie w życiu wychodzi jak zwykle-padaka...? masz chyba przykre doświadczenia.
Ludzie chcą coś zrobić, robią jak umieją zdobywając tym samym doświadczenia na następne odcinki, ja osobiście oczekiwałem czegoś więcej ale na pewno obejrzę następne odcinki bo wierzę, że autorzy programu na pewno będą chcieli być lepsi z odcinka na odcinek.
I choć to Twoje zdanie (PODKREŚLAM) do którego masz pełne prawo to z czystej grzeczności (w Twoim przypadku nie będę pisał o szacunku) dla osób które mają w swoim dorobku sporo wiedzy i praktyki w poszukiwaniach należy się odrobina taktu podczas oceny ich pracy.
Pozdrawiam.