Teraz jest sobota, 27 grudnia 2025, 10:41

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 98 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: GoldenMask 5....
PostNapisane: piątek, 19 grudnia 2014, 23:04 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Wie może ktoś gdzie będzie można kupić w Polsce ten sprzęt?
Edit. Tarnowskie Góry :) może być ten sprzęt doskonałą alternatywą dla deusa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 20 grudnia 2014, 13:23 
Podporucznik
Podporucznik

Myślę że najszybciej pojawi się w ofercie "Lovec Pokladů" :)
Dobrze by było gdyby oprócz ID na wyświetlaczu miał też prawdziwą wielotonowość tzn. kilka tonów :D
:pa

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 20 grudnia 2014, 14:57 
Generał Brygady
Generał Brygady

fiszer5 napisał(a):
Wie może ktoś gdzie będzie można kupić w Polsce ten sprzęt?
Edit. Tarnowskie Góry :) może być ten sprzęt doskonałą alternatywą dla deusa.

na pewno bedzie w mocny sygnał i moze w centrum elektroniki..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 23 grudnia 2014, 00:23 
Podporucznik
Podporucznik

Jesli dadza jakies ciekawe mozliwosci ustawien i rozsadna cene, to Rutus moze miec bardzo mocnego przeciwnika, szczegolnie, ze nasza rodzima marka od dawna sie nie rozwija jesli chodzi o innowacyjnosc, design itd.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 23 grudnia 2014, 10:10 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Rutus może mieć przeciwnika. Ale z drugiej strony dlaczego z góry zakładacie że będzie tak udany jak podobno dotychczasowe konstrukcje. Pierwszy wykrywacz tej firmy z wyświetlaczem. Jeszcze go nie ma. A już każdy pisze co to za cudo jest. Mam zamiar kupić czwórkę, ale po takich postach i chwaleniu czegoś na ślepo to to przychodzi mi na myśl czy aby wszystkie posty są miarodajne. :?
A z drugiej strony to ciekawe jak będzie zasilany i ile będzie pobierał. Skoro bez wyświetlacza jest 10 AA i szału nie robi. Wyświetlacz wyświetlaczem, tylko ciekawe jakie tak naprawdę dojdą funkcje i jak to wpłynie na osiągi. Na kiedy jest planowana premiera tego cacka? To może wstrzymam się z zakupem bo do wiosny i tak na razie większego sensu nie ma.
Poza tym rutus od dawna taki sam. Ale funkcji trochę ma w porównaniu do dotychczasowych GM. Choćby namierzanie. A w GM nawet dystrybutor na filmie z kretem łazi.
Nie mówię że będzie slaby. Oby był jak najlepszy bo sam chętnie kupie. Ale już raz kiedyś nabrałem się na taki sztuczny szał jednego modelu, który też był chwalony. A najwięcej przez tych którzy go nie mieli w ręku, tylko coś tam słyszeli. Tylko jak kupiłem .... . Szybko wróciłem do tego co miałem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 23 grudnia 2014, 16:32 
Podporucznik
Podporucznik

GM5 jak już wcześniej kilka osób w tym wątku wspomniało ma bazować na GM4 PRO WD z dodaną nakładką w postaci wyświetlacza + cyfrowe sterowanie parametrami/ zamiast potencjometrów i mechanicznych przełączników/, będzie to więc nadal poczciwy, analogowy, arcyskuteczny GM4 PRO WD i to jest WYSTARCZAJĄCĄ REKOMENDACJĄ :1
Zatem GM5, podobnie jak GM4 PRO WD dedykowany będzie zwolennikom ANALOGOWCÓW, z tego też względu nie będzie miał żadnych zbędnych "wodotrysków", tylko to co naprawdę potrzebne w polu :)
Co zaś się tyczy namierzania czy jak kto woli "pin-pointa" to jest to absolutnie zbędna funkcja w tak szybkim i precyzyjnym wykrywaczu jakim jest GM4 :D
Przy odrobinie wprawy, tzw. "metodą krzyżową" precyzyjnie namierza się każdy cel :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 23 grudnia 2014, 16:42 
Generał Brygady
Generał Brygady

kgrl napisał(a):
Jesli dadza jakies ciekawe mozliwosci ustawien i rozsadna cene, to Rutus moze miec bardzo mocnego przeciwnika, szczegolnie, ze nasza rodzima marka od dawna sie nie rozwija jesli chodzi o innowacyjnosc, design itd.

a co bys ty chciał jeszcze zeby jak wyglądał ??? chyba spełnia swoje zadanie wiec ...??

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 23 grudnia 2014, 17:48 
Podporucznik
Podporucznik

Aliens napisał(a):
kgrl napisał(a):

a co bys ty chciał jeszcze zeby jak wyglądał ??? chyba spełnia swoje zadanie wiec ...??

A no widzisz do nawet nisko pojmowanego idealu Rutusom brakuje tyle, co naszym szynom do obsluzenia Pendolino. Rutusy z cewka, ktora daje dobre zasiegi czyli dd29 to wykrywacze slabo wywazone i ciezkie, szybkosc dzialania tez nie jest idealna. Z cewkami standardowymi wywazenie dobre, ale zasiegi jak u Ace350 lub gorzej, czyli nie warto czegos takiego kupowac. Coz wiecej, design to lata 90. Jednemu nie przeszkadza innemu troche a innemu bardzo, ale to juz kwestia gustu. Wyswietlacz nie jest intuicyjny i tutaj nie ma dyskusji, chociaz jest latwy w obsludze. Ale kiedy musialem przyciskac wiele razy okreslona liczbe nastaw, zeby np. zmienic filtr itp to juz nie jest takie fajne. Sam wyswietlacz tez jest przedpotopowy, wiec mozna by go udoskonalic, tak aby podawal wiecej danych, zeby mozna szybciej manewrowac po menu itd. Rutusy sa w jakims tam stopniu skuteczne, jak masa innych sprzetow, ale producent stoi w miejscu, sa przeciez wykrywacze majace mozliwosc zmiany czestotliwosci, bo filtr 4 w Rutusie to smiech na sali pod wzgledem zasiegow. To kilka uwag, kazdy ma inne, kazdy ma swoje, wiec wiadomo jak jest. Ale twoj komentarz zabrzmial jakbym mial pretensje, nie wiadomo skad, do idealnych wykrywaczy, ktorymi Rutusy nie sa, chociaz zawsze moga byc lepsze, tylko tych zmian nie widac, stad moja uwaga do tej sprawy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 23 grudnia 2014, 18:55 
Generał Brygady
Generał Brygady

Kgrl, no to teraz wsadziłeś kij w gniazdo os :lol: :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 23 grudnia 2014, 20:19 
Generał Brygady
Generał Brygady

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: on chyba na pokaz mody che koniecznie smigac z wykrywaczmi, szkoda ze wykrywki nie gadaja jeszcze.. ;) :D :D :D
tara napisał(a):

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 23 grudnia 2014, 20:31 
Podporucznik
Podporucznik

A tam, dobrze wiecie, ze nie o to chodzilo...kto mial zaskoczyc to zaskoczyl.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 23 grudnia 2014, 20:36 
Generał Broni
Generał Broni

Ja tam przeczytałem zrozumiałem i mam takie samo zdanie jak Kgrl :1Oby tylko na prawde ten wykrywacz był udany bo tesoro też chciało mieć z wyświetlaczem i Cortes jakoś nie tak chyba wyszedł za to tejon bez telewizorka ma do dzisiaj wzięcie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 23 grudnia 2014, 21:46 
Podporucznik
Podporucznik

Aliens napisał(a):
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: on chyba na pokaz mody che koniecznie smigac z wykrywaczmi, szkoda ze wykrywki nie gadaja jeszcze.. ;) :D :D :D
tara napisał(a):

Garrett GTI2500 gada :lol: :lol: :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 grudnia 2014, 16:50 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

kgrl napisał(a):
Aliens napisał(a):
kgrl napisał(a):

A no widzisz do nawet nisko pojmowanego idealu Rutusom brakuje tyle, co naszym szynom do obsluzenia Pendolino. Rutusy z cewka, ktora daje dobre zasiegi czyli dd29 to wykrywacze slabo wywazone i ciezkie, szybkosc dzialania tez nie jest idealna. Z cewkami standardowymi wywazenie dobre, ale zasiegi jak u Ace350 lub gorzej, czyli nie warto czegos takiego kupowac.

Kolego miałeś rutusa w ogóle? Trochę mnie rozbawiłeś teoria o zasięgu i porównaniu do ACE.
To prawda że kilka lat rutusy stoją w miejscu. I sam myślę nad zmiana na coś innego. Ale jak na razie do 2 tys. nie znalazłem wykrywacza który by im dorównał. Wyświetlacz i menu może i stare. Ale wszystkie funkcje są rzeczowe i użyteczne.
Myślę nad GM4 bo mam nadzieję, że będzie to pierwszy wykrywacz jaki znam w tym przedziale cenowym który będzie miał realnie większy zasięg. Ale już widzę że będzie brakowało kilku podstawowych funkcji które znacznie ułatwiają poszukiwania.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 grudnia 2014, 20:29 
Podporucznik
Podporucznik

A no widzisz mialem i np. Proxima ma zasiegi porownywalne do Euroace i nawet mnie nie denerwuj, ze jest inaczej, a do tego Proxima jest drozsza i z gorsza cewka...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 98 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]