WALBUR napisał(a):
tur napisał(a):
niepiotrek napisał(a):
No to elegancko :1
Tak myślałem że adapter będzie lekarstwem :)
Teraz pytanie co dalej z CE? Będziesz starał się coś od nich wywalczyć, czy odpuścisz? To oni powinni Ci taki adapter załatwić.
Ja im o tym pisałem,to jest parodia z nimi,nic nie zrobili przy moim sprzęcie przeleżał,mam nadzieje że nikt u nich nic nie kupi nie chce mi się nawet o tych hurtownikach już wspominać :n
Czy adapter jest lekarstwem na bolączki gm4,raczej wątpię, na chwile pomoże, ale po czasie raczej problemy powracają-ja myślę że coś jest niedopracowane z elektroniką-zaczyna szaleć po jakimś czasie pracy i nic na to nie można poradzić,wyłączam go i idę do domu i mam dość bo myślę że wykrywka padła,odpalam go po kilu godzinach a on chodzi jak zegarek,problem znika,podejrzewałem wilgoć w powietrzu i przeróżne teorie co do powodu wzbudzania się nagłego wykrywacza a on i tak ma swoje humorki -jak moja żona :lol:
Pomogła zmiana cewki z dd na spidera, jest dużo lepiej,już tak nie zaczyna się wzbudzać,że po 2 do 3 godzin nie dało się chodzić,ale znowu dźwięk staje się jednolity(bezbarwny) co mi utrudnia rozróżnianie jaki kolor miej więcej znajduje się pod cewką.
Nie dawno padł mi przełącznik na automatyczny balans gruntu(ni jak nie da się na tym ustawieniu chodzić),ale nie jest to przeszkodą,bo i tak śmigam na ręcznym
Jeszcze wymienię zasilanie (akumulatorki),może to jest przyczyną nagłego wzbudzania,pożyjemy zobaczymy.
Jedno co mogę powiedzieć o ty wykrywaczu, że pomimo tylu wad ,to co potrafi to jestem nieraz w szoku ,jakie drobinki łuska i ile.
poz.