Teraz jest sobota, 27 czerwca 2026, 03:31

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Ukryci dealerzy na forach
PostNapisane: niedziela, 10 września 2006, 01:58 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Ponieważ VW zablokował wątek: viewtopic.php?t=31331 na którym nie dostałem zadawalającej odpowiedzi i chciałem tutaj dopytać p. Arka Rutynę, czy znany mu jest niejaki Resty?

Nadmienię, że Resty wypowiada się na innym forum, na którym panują takie obyczaje, że dałem sobie z nim spokój. Gdybym napisał tam to co tutaj poniżej, zostałbym wymoderowany (tzn wycięto by to co "moderatorowi" się (nie)podoba) za robienie pyskówek. A syf by pozostał.

To co pisze ten kolega jest charakterystyczne, warto to obśmiać i zobaczyć "jak to się robi":

http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=363801

Panie Arku. Żenujące, nieprawdaż? Czy
Cytuj:
- poleci "na pysk" za psucie wizerunku
czy wręcz przeciwnie ?

Proszę zaprzeczyć, że nie jest to Pana dystrybutor z Łodzi. Przeproszę.

Resty nie udziela się na tym forum (chociaż jest zarejestrowany), ale pewnie użytkownicy forum PS odwiedzają także forum O. Warto wiedzieć.

Na tym forum istnieje system oznaczania kolesi (rangą kawatemistrza) co do wiarygodności których należy podchodzić ostrożnie (mam nadzieję, że czytający zdają sobie sprawę, że mi nie należy ufać i piszę tylko po to by dokopać "konkurencji"), więc proszę o dopytanie swoich dystrybutorów jakie sa ich nicki i zgłoszenie tego administatorom tego forum.

Na forum O. nie ma sensu czegokolwiek zgłaszać.

:pa

proscan

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 10 września 2006, 12:30 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Witam!
Dzwoniłem do mojego przedstawiciela w Łodzi i faktycznie To on. Zajmuje głos na odkrywcy ale BEZ mojej wiedzy i zachęty z mojej strony.Poleci ? Być może . Będę jeszcze wieczorem rozmawiał z nim na ten temat. Z drugiej strony po rozmowie z nim muszę trochę faceta obronić. Nie ma potrzeby "obśmiać jak to się robi " ponieważ jeśli przeczyta się to co napisał to jest to opinia w miarę obiektywna pokazująca zarówno zalety jak i wady tego wykrywacza. Nie napisał "słodkiej recenzji" tylko rzeczywiste doswiadczenia uzytkownika po ponad rocznym chodzeniu z wykrywką. Faktycznie nie powinien zajmować głosu w kwestii wykrywacza który sprzedaje, ale wszelkie pomyje które się teraz na mnie wyleje nie będą spowodowane ŚWIADOMYM moim działaniem. To tyle w tej kwestii. Dla zachowania zdrowych proporcji - mała dygresja - dobrych opinii o tym wykrywaczy są setki chyba nikt o zdrowych zmysłach nie podejżewa ze wszystkie to opinie moich przedstawicieli ? Sprawę "RESTY" uważam za zamkniętą.

Z drugiej strony dobrze ,że ten temat "wyszedł" bo też mi kilka kwestii lezy na sercu. Jest na forum "O" kilka wątków gdzie sobie koledzy poużywali na moim sprzęcie ile wlezie. Dziwne że często są opinie osób zalogowanych po raz pierwszy . Jak piszę maile z prosbą o dokładne określenie problemów , przysłanie sprzętu itp. To jakoś dziwnie nie dostaję odpowiedzi.
Lubię takich klientów - wywalili kupę kasy na sprzęt i nie chcą podesłać do naprawy mimo gwarancji.

Ostatnia sprawa - Panie Piotrze. Wiadomo że ma Pan w środowisku bardzo wysoki autorytet. Jest Pan osobą opiniotwórczą.Ale ostatnimi czasy może się wydawać ze owa "opiniotwórczość" jest pod lekkim wpływem tego co się dzieje na rynku wykrywaczy oraz scisłej współpracy z jednym z dealerów sprzetu zachodniego.Wydaje mi się tylko ?

pozdrawiam .

[/google][/i][/url][/b]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 10 września 2006, 14:55 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Kolegę Resty znam osobiście i nigdy nie powiedziałbym,że to naganiacz.On jest zakochany w Rutusach i raczej tego sie nie zmieni.A jeśli dobrze pamietam to sprzedaje też wykrywacze pewnej amerykańskiej firmy.
Pozdrawiam serdecznie,
wicja1.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 10 września 2006, 15:02 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

Witam!

Ja także zauwazyłem żenujące ataki na Rutusy, właśnie na forum Odkrywcy i właśnie najczęściej przez ludzi swieżo zarejestrowanych :n
To po prostu wielka lipa, ale jednocześnie to powinno być bardzo miłe dla konstruktora widząc tak wściekłe ataki konkurencji, bo to oznacza, że mają się czego bać ;)

P.S. Ten wątek będę dokładnie monitorował, więc proszę o zachowanie umiaru w dyskusji :cop

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 10 września 2006, 15:16 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Witam,

Zacznę od końca:

Cytuj:
ze owa "opiniotwórczość" jest pod lekkim wpływem tego co się dzieje na rynku wykrywaczy oraz scisłej współpracy z jednym z dealerów sprzetu zachodniego.Wydaje mi się tylko ?

Ma Pan rację. Wydaje się Panu tylko.

Pan jako osoba która wielokrotnie robiła użytek z tego co napisałem i powiedziałem nie myśli chyba, że to co się Pan dowiedział ode mnie było robione "pod wpływem". Zresztą powszechnie wiadomo, że jestem osobą niewiarygodną i pisuje na forach, po to żeby lepiej szła sprzedaż psujących się wykrywaczy :n

Cytuj:
Jest na forum "O" kilka wątków gdzie sobie koledzy poużywali na moim sprzęcie ile wlezie.

Jest. Dopóki udzielałem się na tamtym forum tępiłem takie wpisy, niezależnie kogo by nie dotyczyły. Ostatni wątek na forum O. na którym zabrałem głos to właśnie potyczka z takim typkiem co miał jeden wpis. Poległem za sprawą tamtejszego "moderatora".

Zresztą nie o to tutaj chodzi. Chodzi o to forum i o konkretną sprawę:

Cytuj:
więc proszę o dopytanie swoich dystrybutorów jakie sa ich nicki i zgłoszenie tego administatorom tego forum.

Podałem przykład z forum O. bo akurat taki paskudny wpis się pojawił, gdy omawialiśmy sprawę tutaj. Forum O. jest niesterowalne i niemoderowane, więc tam przy obecnej jego organizacji nic się nie da zrobić. Zresztą moderator, właściciel, administrator forum i Resty są z Łodzi. To może być tylko zbieg okoliczności.

Pan broni tego co napisał Resty. No to przeanalizujmy po punktach:

1. pochwała;
2. przytyk, ale od razu wytłumaczenie
3. pochwała;
4. pochwała;
5. przytyk, ale z zastrzeżeniem że nie dla każdego;
6. pochwała - dealer który nie musiał korzystać z serwisu. To jest dobre. Może nawet nigdy się z nim nie kontaktował ;)
7. dziwactwo. To chyba jakiś bzdet. No ale wiadomo, od droższego wykrywacza wyższa prowizja.

No i podsumowanie / laurka. Kąśliwa uwaga na temat konkrecyjnego sprzętu. Lizusowska deklaracja, że pozostaje przy swoim nim dopóki jego partner handlowy nie zrobi niczego lepszego. A jak inni zrobią, to co ? To się nazywa przywiązanie do marki !

No i wreszcie na sam koniec kwiatek o tym, że mu się nie chce kopać głębiej niż metr, więc używa tylko dynamiki. :jump

Panie Arku, wie Pan co to jest manipulacja ? To właśnie zrobił Pana dealer.

Wracając do tego co Pan napisał:

Cytuj:
ale wszelkie pomyje które się teraz na mnie wyleje nie będą spowodowane ŚWIADOMYM moim działaniem.

Czy ja coś takiego sugerowałem ? Ja proszę tylko o to co powyżej.

Cytuj:
Faktycznie nie powinien zajmować głosu w kwestii wykrywacza który sprzedaje

Dlaczego nie ? Jeszcze raz podkreślam, że nie chodzi mi o to co napisał tylko o to, że ma Pan wielu dealerów, których większość użytkowników tego forum nikt (nomen omen) nie zna. Niech dealer opowiada co chce, ale niech będzie wiadomo, że on ma konkretny pieniężny interes żeby go zachwalać.

Cytuj:
Nie napisał "słodkiej recenzji" tylko rzeczywiste doświadczenia uzytkownika po ponad rocznym chodzeniu z wykrywką.

To powinni ocenić czytający, wiedząc kim on jest.

Cytuj:
Zajmuje głos na odkrywcy ale BEZ mojej wiedzy i zachęty z mojej strony

Nigdy nie sugerowałem, że Pana dystrybutorzy są zachęcani przez Pana do podszywania się pod zwykłych użytkowników. Oni są wystarczająco zachęceni prowizją od sprzedanego egzemplarza.

proscan

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 10 września 2006, 15:40 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Panie Arku,

Jeszce jedno. Niedawno na forum O. zwrócił Pan uwagę na to, że SiD jest pracownikiem firmy Viking (wtedy nim był). Czy zrobi Pan to samo teraz - że Resty jest sprzedawcą Pana detektorów? To bardzo dobrze że zakochanym w Rutusach, bo chyba źle się sprzedaje coś do czegoś nie ma się przykonania.

Ale podkreślam - nich porządek na forum O. robią inni. Chodzi o ujawnienie i dealerów (wszelkich) na forum PS.

proscan

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 10 września 2006, 15:45 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Cytuj:
także zauwazyłem żenujące ataki na Rutusy

Chyba nie ochodzi o wątek ze Słońcem, gdzie projektant sam przyznał że problem faktycznie występuje.

A jakieś inne przykłady ?

proscan

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 10 września 2006, 16:38 

Oj, Proscan przecież nie będę specjalnie wertował Odkrywcy by Ci te posty pokazać bo na pewno wiesz o które mi chodzi (w końcu czytasz tamto forum podobnie jak ja) ;) Nie żeby była jakaś zorganizowana nagonka (chociaz kto ich tam wie), ale sporo jest tam dziwnych postów i zwykle nie są to wcale użytkownicy :666 Ogólnie idea "wyłapania" dilerów wykrywaczy jest szczytna, ale raczej nie wróżę dużego powodzenia tej akcji :cop

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 10 września 2006, 16:57 
Generał Broni
Generał Broni

Van Worden napisał(a):
Ogólnie idea "wyłapania" dilerów wykrywaczy jest szczytna, ale raczej nie wróżę dużego powodzenia tej akcji :cop

Święte słowa - można się w ciemno pod tym podpisać.

Ale czy trzeba przy tej okazji robić taką nagonkę i wywlekać na forum swoje osobiste "sympatie"?

proscan napisał(a):
Ale podkreślam - nich porządek na forum O. robią inni. Chodzi o ujawnienie i dealerów (wszelkich) na forum PS.

Więc czemu się czepiasz resty'ego?
Nie znam człowieka, ale:
1. ma przy nicku "kwatermistrza".
2. do tej pory na PS napisał 1 post - bynajmniej nie w dziale Detektory, magnetometry, radary.

Może to zabrzmi głupio, ale nie po to wchodzę do tego działu, żeby czytać kłótnie producentów i dystrybutorów. A ostatnio jest tego coraz więcej.
Weźcie pod uwagę, że takich jak ja jest pewnie więcej.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: .
PostNapisane: niedziela, 10 września 2006, 20:23 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Wykrywacze robi :za , nie filmy :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 10 września 2006, 20:27 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Panie Piotrze !
Naprawdę każdy z Punktów który Pan napisał mógłbym podważyć konkretnym kontrargumentem. Tylko po co ?
Nie mam ochoty tego robić bo faktycznie do pewnego momentu w pewnym sensie, mniej lub bardziej pomógł mi Pan w zdobywaniu wiedzy a poza tym nie bądźmy jak dzieciaki które kłócą się o foremki.
Z drugiej strony nie ukrywajmy że ściśle współpracuje Pan z firmą konkurencyjną , sam serwisuje detektory zachodnie i w tej chwili jestem po prostu konkurencją - dlatego świadomie lub nieświadomie pewne fakty widzi Pan inaczej.
Co do sprawdzenia czy któryś z moich przedstawicieli jest na tym forum pod nieznanym nickiem - nie widzę problemu - sprawdzę - podam Robiemu.
Tylko wyjdzie mi taka akcja na dobre.

Naprawdę SZCZERZE pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 10 września 2006, 20:28 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Ciacho !

:n

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 10 września 2006, 21:13 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Witam wszystkich.
Z uwagi na to że Proscan stara sie kwestjonować moje wypowiedzi jako użytkownika solarisa jestem zmuszony odpowiedzieć na ten post.
1. nigdy nie ukrywałem swojej tożsamości za nickiem,na wszystkich witrynach i serwisach aukcyjnych gdzie jestem zarejestrowany używam nicku :resty(wyjatek-ebay-:restybis),wystarczy przeczytać stronę O MNIE na ALLEGRO gdzie przedstawiam się z imienia i nazwiska,Odkrywca strona poznajmy się.Odkrywca nr.6/2005 str. 26 i nr.7/2006 str.34 i przed nikim nie ukrywam że sprzedaje detektory tam gdzie to wymagane podaje tę informacje
2.wszystko na temat sprzętu (nie tylko RUTUSA)pisze w oparciu o własne doświadczenia w terenie i nieraz zaznaczam że to jest moja prywatna opinia
3.żyje z innej działalności i prowizje za detektory nie mają wpływu na moje wypowiedzi(to tylko dodatek do podstawowej działalności z racji hobby)
4.Rutus nie ma wpływu na moje wypowiedzi i kazdemu kto zada pytanie dotyczące sprzętu z którym miałem do czynienia odpowiadam i będę odpowiadał zgodnie z własnymi doświadczeniami ( proscan tym bardziej nie będzie mi ograniczał wypowiedzi).
5.To że jestem nieczęstym gościem na forach internetowych znaczy że wolę spędzić wolny czas w terenie , a nie jak niektórzy siedzieć godzinami przed kompem i
myśleć kogo obsmarować najlepiej za jego plecami jak to czyni proscan zamiast skontaktować się z zainteresowanym który jest tematem tego postu
6 Pytanie do proscan:Czy miałeś w ogóle w ręku solarisa że tak na niego najeżdżasz?A jeśli tak to jak długo testowałeś go w terenie?
POZDRAWIAM WSZYSTKICH PRAWDZIWYCH POSZUKIWACZY (ANIE PIENIACZY) DARZ DÓŁ

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 10 września 2006, 21:29 
Porucznik
Porucznik

proscan napisał(a):
Forum O. jest niesterowalne i niemoderowane, więc tam przy obecnej jego organizacji nic się nie da zrobić. Zresztą moderator, właściciel, administrator forum i Resty są z Łodzi. To może być tylko zbieg okoliczności.
proscan

W pierwszym Swoim twierdzeniu bardzo , bardzo się mylisz :) , co do drugiego to powinneś wstąpić do PIS'u , tam codziennie mógłbyś tropić "tych" OBCYCH i wyimaginowane szemrane układy.

Co do tak tropionej "komerchy" przez szanownego kolegę , to widzisz wszystko i wszystkich , ale jak swojego czasu , na większość pytań na "Odkrywcy" o sprawy napraw i serwisu sprzętu co poniektórzy użytkownicy systematycznie odpowiadali : " nic się nie bój pisz do Proscana" + adres internetowy , to jakoś Proscanie nie interweniowałeś ;)

Na zakończenie : od kiedy jestem w " Sprzęcie poszukiwawczym " na "O" to byłeś , na razie nie jesteś ;) , a jak kiedykolwiek jeszcze tam zawitasz to nadal będziesz traktowany jak każdy inny użytkownik tamtego Forum i może to Cię tak strasznie boli ;)

pzdr.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 10 września 2006, 21:58 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

a ja pamietam jak kilka lat temu Pan o ksywie Nikt pisal co nieco o swoich wykrywaczach na forum odkrywcy.
Panie Rutus, pamieta Pan?
chocby to "Czyżby pojawił się nowy dealer zachodniego sprzetu ( Burnum )? Z polskimi wykrywaczami nie jest tak żle ,patrz MetaMax. Profesjonalna konstrukcja sprzęt z wyższej półki chwilami lepszy niz white's.Natomiast popularny wykrywacz Cyklop1 - piękny stosunek ceny do możliwości.Lepszy niż smetek ,a co najmniej porównywalny a 200 zł tańszy.Jeden fenomen polskiego poszukiwacza mnie tylko zdumiewa: moda na smętki.Są inne równe dobre, tańsze lub inne o niebo lepsze ( tylko trochę droższe nad czym szczerze boleję).
Smętka nigdy nie kupię (trochę na przekór modzie, trochę dla zasady bo nie lubię konstrukcji z lat 80-tych.)
pozdrawiam.
Ps a poza tym dajmy zarobić dobrym polskim konstruktorom to kiedyś kupując coś co my robimy dadzą nam zarobić."

i wiele, wiele innych.
polecam lekture tych postow. wyszukiwarka jest na dole strony.
gdy napisalem kim jest nikt zaczal sie podpisywac Nikt, czyli Rutus :)
o tu napisal: "Witam!
Nie rozumiem ataku na moją osobę. Nikt nie musiał mnie dekonspirować bo od kiedy pojawiłem sie na polskim rynku jako producent podpisuję sie zawsze tak samo ( chyba że zabieram głos w dyskusjach nie związanych z detektorami ).
Po drugie wiem,ze kolega norbi był zawiedziony i niezadowolony z wykrywacza "cyklop2" - produkowanego przez firmę "start system" - którego byłem TYLKO i WYŁĄCZNIE projektantem (projektować a produkować i sprzedawać to dwie różne rzeczy)bo wykonawca moze żle wykonać nawet najlepiej zaprojektowane urządzenie.
Po trzecie "first" jest wykrywaczem znacznie różniącym sie od Cyklopa2 - taka sama obudowa i konstrukcja mechaniczna - elektronika i sposób wykonania sondy ( sposób klejenia cewek i strojenia - czego niestety na zewnątrz nie widać ) - dosc znacznie zmieniona.
po czwarte - Wszystkie te wykrywacze są mikroprocesorowe - a to znaczy,ze 70% właściwosci wykrywacza zależy od oprogramowania - które w "plusie" jest napisane całkowicie od początku i nie ma ono nic wspólnego z "cyklopem2"
I wreszcie na koniec mam propozycję ( tylko prosze nie brać tego jako złośliwość ,lecz chęć zebrania konkretnych ,konstruktywnych doświadczeń) - mogę wysłać koledze norbiemu wykrywacz do testów - zawsze najlepiej naocznie zobaczyć ,ze coś się zmieniło - jeśli dalej jest coś do bani to przynajmniej konkretne uwagi pomogą mi doskonalić sprzet.To tyle : prosze nie "walić po łbie" RUTUSA za błędy Start System :)
pozdrawiam nikt czyli RUTUS"

jak dla mnie projektant to wspolproducent...

Brawo!

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]