Witam,
Zacznę od końca:
Cytuj:
ze owa "opiniotwórczość" jest pod lekkim wpływem tego co się dzieje na rynku wykrywaczy oraz scisłej współpracy z jednym z dealerów sprzetu zachodniego.Wydaje mi się tylko ?
Ma Pan rację. Wydaje się Panu tylko.
Pan jako osoba która wielokrotnie robiła użytek z tego co napisałem i powiedziałem nie myśli chyba, że to co się Pan dowiedział ode mnie było robione "pod wpływem". Zresztą powszechnie wiadomo, że jestem osobą niewiarygodną i pisuje na forach, po to żeby lepiej szła sprzedaż psujących się wykrywaczy :n
Cytuj:
Jest na forum "O" kilka wątków gdzie sobie koledzy poużywali na moim sprzęcie ile wlezie.
Jest. Dopóki udzielałem się na tamtym forum tępiłem takie wpisy, niezależnie kogo by nie dotyczyły. Ostatni wątek na forum O. na którym zabrałem głos to właśnie potyczka z takim typkiem co miał jeden wpis. Poległem za sprawą tamtejszego "moderatora".
Zresztą nie o to tutaj chodzi. Chodzi o to forum i o konkretną sprawę:
Cytuj:
więc proszę o dopytanie swoich dystrybutorów jakie sa ich nicki i zgłoszenie tego administatorom tego forum.
Podałem przykład z forum O. bo akurat taki paskudny wpis się pojawił, gdy omawialiśmy sprawę tutaj. Forum O. jest niesterowalne i niemoderowane, więc tam przy obecnej jego organizacji nic się nie da zrobić. Zresztą moderator, właściciel, administrator forum i Resty są z Łodzi. To może być tylko zbieg okoliczności.
Pan broni tego co napisał Resty. No to przeanalizujmy po punktach:
1. pochwała;
2. przytyk, ale od razu wytłumaczenie
3. pochwała;
4. pochwała;
5. przytyk, ale z zastrzeżeniem że nie dla każdego;
6. pochwała - dealer który nie musiał korzystać z serwisu. To jest dobre. Może nawet nigdy się z nim nie kontaktował ;)
7. dziwactwo. To chyba jakiś bzdet. No ale wiadomo, od droższego wykrywacza wyższa prowizja.
No i podsumowanie / laurka. Kąśliwa uwaga na temat konkrecyjnego sprzętu. Lizusowska deklaracja, że pozostaje przy swoim nim dopóki jego partner handlowy nie zrobi niczego lepszego. A jak inni zrobią, to co ? To się nazywa przywiązanie do marki !
No i wreszcie na sam koniec kwiatek o tym, że mu się nie chce kopać głębiej niż metr, więc używa tylko dynamiki. :jump
Panie Arku, wie Pan co to jest manipulacja ? To właśnie zrobił Pana dealer.
Wracając do tego co Pan napisał:
Cytuj:
ale wszelkie pomyje które się teraz na mnie wyleje nie będą spowodowane ŚWIADOMYM moim działaniem.
Czy ja coś takiego sugerowałem ? Ja proszę tylko o to co powyżej.
Cytuj:
Faktycznie nie powinien zajmować głosu w kwestii wykrywacza który sprzedaje
Dlaczego nie ? Jeszcze raz podkreślam, że nie chodzi mi o to co napisał tylko o to, że ma Pan wielu dealerów, których większość użytkowników tego forum nikt (nomen omen) nie zna. Niech dealer opowiada co chce, ale niech będzie wiadomo, że on ma konkretny pieniężny interes żeby go zachwalać.
Cytuj:
Nie napisał "słodkiej recenzji" tylko rzeczywiste doświadczenia uzytkownika po ponad rocznym chodzeniu z wykrywką.
To powinni ocenić czytający, wiedząc kim on jest.
Cytuj:
Zajmuje głos na odkrywcy ale BEZ mojej wiedzy i zachęty z mojej strony
Nigdy nie sugerowałem, że Pana dystrybutorzy są zachęcani przez Pana do podszywania się pod zwykłych użytkowników. Oni są wystarczająco zachęceni prowizją od sprzedanego egzemplarza.
:pa
proscan