Teraz jest niedziela, 28 czerwca 2026, 21:19

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 12 lipca 2005, 18:57 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Nie gniewaj się Pr00f, ale to bez sensu.

Zasięg w "powietrzu" nie jest żadnym wykładnikiem sprawnosci detektora.
Ta sama moneta będzie dawać inny sygnał w zależnosci od "ułożenia w ziemi", dochodzi jeszcze mineralizacja gruntu i stopień zaśmiecenia terenu.
Więc testy w powietrzu, to lipa.

Pozdrawiam Matejko :piwo :piwo :piwo

W ziemi ACE 250 i 5 groszy, to jakieś 15 cm.(MAX)
Nie wiem dokładnie, bo pomiarów nie robię. :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 13 lipca 2005, 12:19 
Porucznik
Porucznik

Witam
Dzieki Matejko za odzew. Zdaje sobie sprawa, z tego co powiedziales, ale nie taka byla moja intencja. Ten test w powietrzu mial byc po to, zeby porowonac zasieg ace z cyklopem... Cyklop ma max 20 cm w powietrzu i ciekawilo mnie ile ma ace..
pozdro

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 13 lipca 2005, 13:03 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

pr00f napisał(a):
Ten test w powietrzu mial byc po to, zeby porowonac zasieg ace z cyklopem... Cyklop ma max 20 cm w powietrzu i ciekawilo mnie ile ma ace..
pozdro

Powiem szczerze - tak jak pisałem wcześniej, że szukając w tych samych terenach nawyciagałem jeszcze mnóstwo rzeczy które pominąłem cyklopem - pisałem o monetach ale to samo tyczy łusek i innych drobiazgów - w tych samych miejscach poszukiwanych.

Ktoś pisał że do militarki ace się specjalnie nie nadaje - fakt może nie ma zasięgu na żelazo takiego jak inne wykrywki - ale jedno mogę powiedzieć z autopsji - w sobotę wyszarpnąłem całą skorupę od szrapnela z głębokości ok 40 - 45 cm i w czasie namierzania pinpointem wiedziałem, że przedmiot znajdujący się pod cewką jest większego rozmiaru i jest prawdopodobne że Ace 250 wykrył by go nawet głębiej.

"poza tym" piszemy oddzielnie! - błąd ortograficzny!!! nie ma co się oszukiwać - nawet gdyby w powietrzu obie wykrywki łapały tą samą monetę z tej samej odległości to nie ma żadnej gwarancji i podstawy żeby twierdzić, że w ziemi będzie tak samo.

Pozdrawiam :)
DJArnold

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 13 lipca 2005, 19:35 
Moderator
Moderator

To chyba ja pisalem ze ACE 250 nie jest zbyt dobry na militarke-bo nie jest-da sie szukac ale ........
Twe 45 cm-to malo sadze ze powinien kieliszek szrapnela pokazac z ok 60-70 cm-gorna granica to ok metr.
/te same zasiegi ma nawet "wyklety" w tym forum Armand/

Za to kolorki ciagnie bardzo dobrze-niedawno srebrna 2 zl/miedzywojenna/ pokazal mi /ladnym gongiem/ na ok 30 cm.
Z kolei z malutkim sreberkiem-na 10cm mial klopoty-pokazywal to prawie jako zelazo.
I ten wykrywacz polecam jednak na kolorki-nie militaria.

W tych wykrywaczach brakuje regulacji gruntu-stad w ciezszych terenach/glina/-czesto sa "lewe" sygnaly.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]