pr00f napisał(a):
Ten test w powietrzu mial byc po to, zeby porowonac zasieg ace z cyklopem... Cyklop ma max 20 cm w powietrzu i ciekawilo mnie ile ma ace..
pozdro
Powiem szczerze - tak jak pisałem wcześniej, że szukając w tych samych terenach nawyciagałem jeszcze mnóstwo rzeczy które pominąłem cyklopem - pisałem o monetach ale to samo tyczy łusek i innych drobiazgów - w tych samych miejscach poszukiwanych.
Ktoś pisał że do militarki ace się specjalnie nie nadaje - fakt może nie ma zasięgu na żelazo takiego jak inne wykrywki - ale jedno mogę powiedzieć z autopsji - w sobotę wyszarpnąłem całą skorupę od szrapnela z głębokości ok 40 - 45 cm i w czasie namierzania pinpointem wiedziałem, że przedmiot znajdujący się pod cewką jest większego rozmiaru i jest prawdopodobne że Ace 250 wykrył by go nawet głębiej.
"poza tym" piszemy oddzielnie! - błąd ortograficzny!!! nie ma co się oszukiwać - nawet gdyby w powietrzu obie wykrywki łapały tą samą monetę z tej samej odległości to nie ma żadnej gwarancji i podstawy żeby twierdzić, że w ziemi będzie tak samo.
Pozdrawiam :)
DJArnold