|
Przede wszystkim pożycz od kogoś akumulatorki i sprawdź samodzielnie. Ja chwilowo nie mam możliwości sprawdzenia GT na akumulatorkach. Jak już mówiłem jest prawie pewien, ale nie pewien w 100% i nie chcę narazić Cię na niepotrzebne wydatki. Tym niemniej podtrzymuje co mówiłem wcześniej. Markowe akumulatorki załatwia sprawę na 95%
Przeczytaj dokładnie to co kryje się pod linkiem który Ci przesłałem. Tam wiele rzeczy się wyjaśnia.
Co do ładowarki to po pierwsze musi być procesorowa. Firma nie ma znaczenia i nie musi być taka sam jak akumulatorków, choć zestawy ładowarka GP + aku są sprawdzonym i dobrym rozwiązaniem. Nie daj się wpuścić w ten sam kanał co z akumulatorkami, jeżeli ładowarka jest super bajer, ale kosztuje mniej niż 30 zł to nie może być dobra.
Ważny jest tez czas ładowania. Wybierz najdłuższy na jaki możesz sobie pozwolić bez dyskomfortu użytkowania, np. jeżeli ładujesz akumulatorki przez noc, to niepotrzebna Ci ładowarka ładująca aku w 30 min. Nie dość, że strasznie droga to bardzo znacząco skraca żywotność aku. Na ogół 4 - 6 godzinne ładowarki są najlepsze. Niezbyt drogie, a czas ładowania jest akurat na noc, nawet taką krótką ;) Do tego wiele ładowarek procesorowych samodzielnie wykrywa zepsute akumulatorki, co oszczędzi Ci rozczarowania na poszukiwaniach (prędzej czy później aku musi się popsuć ;) )
Dobry zestaw powinien Ci długo i bezproblemowo służyć.
Pozdrawiam
SiD
|