Teraz jest wtorek, 27 stycznia 2026, 09:27

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 25 października 2008, 00:23 
Główny Administrator
Główny Administrator

Idel skoro nie miałes do czynienia z wykrywaczami, które wymieniłem to nie porównuj ich do trabanta.
Twój XLT czy Eagle nie ma startu do ciboli jezeli chodzi o skuteczność co do efektu maskowania /jezeli wiesz o czym mówie/
Co do Twoich kolegów z rutusami na plazy i analogami to argument na poziomie jakby porównywać Hołowczyca w eskorcie i kierowce niedzielnego w bmw.
Nie twierdze też, że XLT jest złym wykrywaczem ale w przedziale 1300zł są inne.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 25 października 2008, 08:06 
Generał Broni
Generał Broni

IdeL napisał(a):
efekty Rutusami to widziałem - oj, tak...... choćby w tym roku na plaży - łaziłem za gośćmi, którzy zbierali "na kolorowych sygnałach" wsuwki do włosów (ze stali) i uzbierali mniej więcej 5% tego co ja idąc za nimi (w walutach). Jeden - Solaris, drugi - Proxima....

Akurat na podstawie tego nie wyciągał bym żadnych wniosków.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 25 października 2008, 12:19 
Specjalista
Specjalista

Gdybym chciał wykrywacz nowy, nie musząc obawiać się, że kupię sprzęt z ukrytą wadą czy wymagający naprawy serwisowej, wybrał bym Cibolę.
Gdybym czekał na okazje, szukał bym sprzętu używanego, świadomy, że ponosząc pewne ryzyko, mogę kupić sprzęt z wyższej półki z nieduże pieniądze:
- wybrał bym XLT, gdybym chciał sprzęt uniwersalny i chciał dłubać w ustawieniach
- wybrał bym CZ70 gdybym chciał sprzęt prosty i niezawodny
Gdybym chciał...

I w zasadzie w takich założeniach z każdym z tych sprzętów byłbym szczęśliwy.
Jeśli poszukiwania mają mi sprawić frajdę, to od sprzętu ważniejsze jest czy jest on dopasowany do osobistych preferencji, czy szukanie nim sprawia frajdę, czy dobrze go rozumiem i z przyjemnością po niego sięgam.
Jeśli ktoś wychodzi miło i zdrowo spędzić czas, to co jest ważniejsze, żeby sięgał po wykrywacz z uśmiechem na ustach i dreszczykiem na plecach czy, żeby zgrzytał zębami myśląc o tym przeklętym sprzęcie, który choć przysparza samych kłopotów, to może jak przez nie przebrnę obłowię się w złote monety (których pewnie i tak nie trafią się szybko o ile w ogóle)?

Jeśli ktoś uważa się za profesjonalistę, który potrzebuje możliwie najlepszych efektów niech najlepiej wyposaży się w kilka sprzętów z najwyższej półki do tego samochód terenowy i wtedy większość z powyższych dylematów nie ma w ogóle sensu.

Jednym słowem, jeśli ktoś chce profesjonalnego sprzętu, to sam jest w stanie wybrać właściwy, dysponuje wiedzą i doświadczeniem, jeśli ktoś pyta co wybrać w danej kwocie pieniędzy, raczej szuka dla szeroko pojętej przyjemności (czy to samego szukania, czy znajdowania) i ważne, aby nic tej przyjemności nie psuło.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 25 października 2008, 13:38 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

I tym postem Sid'a :piwo Zakończymy ten temat.
Dziękuję wszystkim.
Pozdrawiam,
tudek.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 października 2008, 23:41 
Generał Brygady
Generał Brygady

FDJ napisał(a):
Idel skoro nie miałes do czynienia z wykrywaczami, które wymieniłem to nie porównuj ich do trabanta.
Twój XLT czy Eagle nie ma startu do ciboli jezeli chodzi o skuteczność co do efektu maskowania /jezeli wiesz o czym mówie/

FDJ Mnie to rybka co Tudek kupi - pytał się konkretnie o dość nietypowy sprzęt Whitesa - Quantum to mu odpowiedziałem, że jak już coś chce kupić Whitesa, to ..... no przecież "stało o tym wyraźnie", nie? Zawsze sądziłem, że należy unikać nietypowych urządzeń, choćbyze względu na możliwe problemy z częściami zamiennymi.
A swoje zdanie o sprzęcie Tesoro wyraziłem, bo specjalnie miałem okazję porównywać na denarach jagiellońskich. I widziałem co się działo...Szczerze powiedziawszy byłem tym wtedy zmartwiony bo wcześniej chciałem sobie kupić właśnie Cibolę na potestowanie
Także wyraziłem moje zdanie, na temat niemożności odczytów wizualnych w Ciboli - bo takiej możliwości po prostu tam nie ma - no wybacz ...
FDJ napisał(a):

Co do Twoich kolegów z rutusami na plazy i analogami to argument na poziomie jakby porównywać Hołowczyca w eskorcie i kierowce niedzielnego w bmw.

To nie byli moi koledzy :) Nad morze jeżdżę raczej z rodziną a nie kumplami.
FDJ napisał(a):
Nie twierdze też, że XLT jest złym wykrywaczem ale w przedziale 1300zł są inne.

Jasne, ale zauważ ponownie, że Tudek pytał o dwa konkretne.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 28 października 2008, 20:23 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Test fabrycznie nowej Ciboli na przeciętnym denarku jagiellońskim o średnicy ok. 12 mm (są większe i mniejsze).
Standartowe ustawienie tonu wiodącego, czułość w połowie czerwonego pola, dyskryminacja na Iron, bez słuchawek - czysty, powtarzalny sygnał do 16,5 cm.
Superstrojenie, te same warunki - czysty, powtarzalny sygnał do 18 cm.

W Polsce jest ok. 250 użytkowników Ciboli, nie da się więc zafałszować rzeczywistości.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]