Teraz jest piątek, 26 czerwca 2026, 18:26

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 lutego 2005, 11:33 
Główny Administrator
Główny Administrator

No tak Panowie wycinać zamykać itp. - to staje się tutaj powszechne- niewygodna dyskusja to wywalić a jak kogoś to zdenerwuje to błąd ortograficzny!!! od czci i wiary go okrzykną krzykaczem. Skoro strona nie jest komercyjna to komu przeszkadza reklama lub podanie adresu ? Natomiast wyjaśnienia Rutusa mnie przekonują ale sprawdzę u JMSa jak to wygląda w praktyce.

Pozdrawiam FDJ

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 lutego 2005, 11:46 
Moderator
Moderator

Cytuj:
No tak Panowie wycinać zamykać itp. - to staje się tutaj powszechne- niewygodna dyskusja to wywalić a jak kogoś to zdenerwuje to błąd ortograficzny!!! od czci i wiary go okrzykną krzykaczem
Nie chodzi mi tu o to co piszesz tylko o to ,że póki co to nikt nie testował tej wykrywki i takie spekulacje są zbędne,wszystko wyjdzie w praniu jak sie dostanie w łapę wykrywacz i wtedy się zobaczy jak jest naprawdę.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 lutego 2005, 12:03 
Weteran
Weteran

Muszę Cię poprzeć znowu Prezesszczepanie . Dokładnie - nikt nie miał sprzętu w łapce. (z wyłączeniem R i kilku osób

dyskusja staje się jałowa (jak moje posty - ale nie kłótliwe)

a dla fanów sprzętu w kolorze czarnym - czasem wyluzujcie, bo moim zdaniem szkodzicie pisząc w każdym możliwym temacie "och" i 'ach."

pzdr 111

dopóty nie zobaczę - dopóty nic nie napiszę. koniec

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 lutego 2005, 14:15 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

No tak znowu sprzeczki a temat ciekawy :cry:
Wpadnie ktoś z naszych „bogów” :cop :cop i zamknie temat i będzie na tyle.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 lutego 2005, 14:37 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Topór napisał(a):
No tak znowu sprzeczki a temat ciekawy :cry:
Wpadnie ktoś z naszych „bogów” :cop :cop i zamknie temat i będzie na tyle.

zul napisał(a):
A teraz druga sprawa czemu tylko firma RUTUS moze sie reklamowac na forum i nie ma zadnych problemow. ( czyo to tylko ta znizka iles tam % )? Jak kto kolwiek zareklamuje sie w innym dziale niz gileda jego posty sa usowane. /pozdrawiam zul^

Wycinalbym o wiele wiecej. Niestety lobby promujaca rutusa podnosi taki krzyk, gdy cokolwiek godzi w interesy wielce szanownego pana Rutyny, ze, zwazajac na ostatnie trzy tygodni wasn i klotni ograniczam sie do absolutnego minimum dostajac zawrotow glowy czytajac niektory arcyzabawne "argumenty" swiadczace o calkowitym oderwaniu od rzeczywistosci ;)

FDJ napisał(a):
No tak Panowie wycinać zamykać itp. - to staje się tutaj powszechne-

Jesli Ci jest tutaj tak zle, to prosze oszczedz nam Twoich humorow i pisz gdzie indziej. Nikt Cie nie zmusza uszczesliwiac nas Twoimi monotematycznymi postami. No, chyba ze czujesz sie bojownikiem o wolnosc :D

Cytuj:
niewygodna dyskusja to wywalić a jak kogoś to zdenerwuje to błąd ortograficzny!!! od czci i wiary go okrzykną krzykaczem. Skoro strona nie jest komercyjna to komu przeszkadza reklama

Naprzyklad mi. To, ze jest niekomercyjna nie oznacza, ze mozna bawic sie w kryptoreklame i wciskac ludziom ciemnote (tutaj akurat nie mowie o tych ´slawetnych´ juz 31 cm, tylko o innych wypowiedziach, nie tylko Rutusa). Jesli ktos chce reklame, to niech wesprze forum placac za nia (kontakt: Robi).

Bacchus

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 lutego 2005, 15:13 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

wulgaryzm. Sa granice !!!

Uwazam, ze wypowiedz Ciacho byla mocna i byc moze zbyt mocna. Lecz akurat do dwoch punktow z jego czterech zgadzam sie z nim, abstrah.ujac od faktu, ze akurat faktycznie jestem przekonany, ze szybko machajac moneta uzyska sie w powietrzu te 31 cm. Nie o to chodzi. Chodzi mi o sposob, w jaki zwalcza sie tych, ktorzy nie padaja z zachwytu na kolana czytajac kolejny post o Wunderwaffe Solaris.

Cytuj:
kąt z jakiego kamera uchwyciła obraz nie pozwala na jednoznaczną interpretację .
Rano wrzucę inne ujecie ( robione z góry więc nie pozostawiające miejsca na manipulacje....przez ciacho )

Aha. Czyli faktycznie ujecie jest do dupy, ale jesli sie to powie, to jest sie manipulatorem... To lezy chyba w interesie producenta, aby, jesli publikuje sie juz taki material, pokazac przynajmniej doswiadczenie jednoznacznie.
W Twoim poscie probujesz zniszczyc Ciacho polecajac mu "nauke fizyki na poziomie szkoly podstawowej. Nie znam Ciacha, lecz moge powiedziec za siebie, ze tak, faktycznie - jesli chodzi o mnie, to brak mi jakiejkolwiek wiedzy z zakresu fizyki, elektroniki, etc. Ja jako uzytkownik tez nie musze sie na tym znac. Tym bardziej od Ciebie jako absolwenta uczelni o profilu technicznym/elektrotechnicznym mozna oczekiwac, ze wiesz, jak zademonstrowac eksperyment, a nie dawac filmik, o ktorym sam przyznajesz, ze jest "niejednoznaczy".

Cytuj:
- Kadr dobrany przez ciacho jest tendencyjny.

To, mniemam, piszesz nie na powaznie? Wybacz, ale jestes zabawny :jump

Cytuj:
- kwestia linijki - tu ciacho ma rację leży krzywo i to moje niedopatrzenie

Juz drugi punkt, gdzie przyznajesz, ze to Ty popelniles blad, lub dales miejsce na bledna interpretacje. Dlaczego wiec dalej tak na niego najezdzasz?

Cytuj:
Przepraszam. Ale kąt o który linijka jest odsunięta to nie więcej niz 10 stopni. Policzę ten błąd za ciacho bo to już 8 klasa podstawówki i poziom za wysoki.

Nie fair.

Tak jak pisalem juz powyzej - jestem akurat przekonany, ze te parametry techniczne (31 cm etc) odpowiadaja prawdzie. Nie podoba mi sie jednak sposob "zwalczania" Ciacha, oglednie mowiac emocjonalny sposob dyskusji, widoczny rowniez na forum Odkrywcy.
Moze czas sie polapac, ze nawet jesli wykrywacze ciesza sie w srodowisku zasluzonym powodzeniem, przedsiebiorca nie zawsze ma wiatr w zagle?

Cytuj:
Z ciacho już dyskutować nie będę , bo nie rozmawiam z manipulantami których wiedza techniczna i wiadomości z fizyki są na poziomie zerówki.

Jedno z drugim niekoniecznie musi miec cos do czynienia. Sam przyznales, ze "obraz nie pozwala na jednoznaczna interpretacje" oraz przyznales mu ze zgrzytem zebow racje w kwestii krzywo polozonej linijki. nie omieszkujac zbombac go dla zasady w nastepnym zdaniu.

Cytuj:
Ostatnia dygresja. Jak widzę nacisnąłem w Polsce co najmniej kilku osobom na odcisk. Albo ambicjonalnie albo inaczej.Widać to po kilku idiotycznych atakach - a ja mam prawo zrobić sobie wykrywacz , przetestować i zagwarantować - mamy wolny rynek.

Alez oczywiscie. Tylko ze inni maja prawo stawiac pytania.

Cytuj:
Pozwolę sobie więc już nie odpowiadać na posty zawistników. Przez ostatnie kilka dni zarówno na forum "O" jak i tutaj ( ciacho ) musiałem odpowiadać na idiotyczne zaczepki a szkoda mojego zdrowia i czasu na udowadnianie że wielbłądem nie jestem.

Sadze, ze akurat do tego jednego nikt nie ma watpliwosci.

Bacchus

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 lutego 2005, 20:38 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Panowie !!!
Tak nie zachowują się faceci , których łączy ten sam "wulgaryzm" hobby .
Ludzie !!!
Wiekszość z was nie ma zielonego pojęcia o elektronice , o elektronice za mocno powiedziane - o podstawach elektroniki .
Między innymi dzięki podobnym tezom , że jak coś polskie to do dupy to już praktycznie nie mamy szans do odrodzenia przemysłu elektronicznego , a tym samym przestaniemy się rozwijać , będzemy w oczach reszty świata niewykształconymi dupkami .
Ludzie czego się czepiacie polskich producentów , obrzucacie ich błotem , uważacie sie za mądrzejszych ,ale pod jednym względem jesteśmy równi nikt z nas na oczy nie widział "prądu" . Tylko że producenci mają leprzą wyobraźnię i tego więkrzości z nas brakuje .

Elektronik- Henryk rutkowski- hrutkowski@sybase.com.pl

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 lutego 2005, 21:05 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

heniek napisał(a):
Wiekszość z was nie ma zielonego pojęcia o elektronice , o elektronice za mocno powiedziane - o podstawach elektroniki .

No i... ? ;)

Cytuj:
Między innymi dzięki podobnym tezom , że jak coś polskie to do dupy

Standardowy argument Rutusa, gdy cos nie idzie po jego mysli ;)
Akurat nikt nie nie czepia sie Jego wykrywacza (zwlaszcza, ze trudno komentowac cos, czego nikt poza samym producentem nie mial jeszcze w rece ;) ), lecz sposobow argumentacji (np. film) tudziez niezbyt milego sposobu prowadzenia dyskusji.

Cytuj:
Ludzie czego się czepiacie polskich producentów , obrzucacie ich błotem

Wiec widze wyrazna roznice miedzy dociekaniem "o obrazie nie pozwalajacym na jednoznaczna interpretacje" i podobnych, a obrzucaniem blotem. Abstrahu.jac od faktu, ze tutaj zarowno Ciacho, jak i Rutus, nie pozostali sobie dluzni.

Cytuj:
Tylko że producenci mają leprzą wyobraźnię i tego więkrzości z nas brakuje.

Z tym bym polemizowal ;)
Mniemam, ze chciales powiedziec, ze PT Producenci maja wieksza wiedze z zakresu (elektro)techniki, i z tym nie trudno sie zgodzic - w koncu chca z tego zyc.

Pozdrawiam
Bacchus

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 lutego 2005, 21:53 
Główny Administrator
Główny Administrator

Oczywiście nie spodziewałem się innej reakcji od ciebie Bacchus bo jak zwykle nie zrozumiałeś. Nie zamierzam też już więcej się tłumaczyć ani komentować twoich nadąsanych tekstów na temat mojego opuszczenia tego forum itp.
Natomiast po co pytać producenta o osiągi i szczegóły techniczne skoro każda jego odpowiedź jest traktowana jak reklama ?
Jeżeli jest potrzeba wsparcia forum to może rzeczywiście Rutus powinien /jeżeli chce reklamować/ dołożyć trochę do utrzymania tej strony ?

pozdrawiam fdj

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 lutego 2005, 23:29 
Kapitan
Kapitan

pytanie do rutusa...
jaka cewka jest na tym tescie?
dla wlasnej ciekawosci chce zrobic podobny laboratoryjny ale nei wiem jaka cewke mam zastosowac?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 lutego 2005, 23:40 
Podporucznik
Podporucznik

Cytuj:
Ludzie czego się czepiacie polskich producentów , obrzucacie ich błotem

Ja szanuje wiekszosc polskich producentow. Jak ktos ( szanowny Pan Rutyna ) najpierw sie nauczy bardzo duzo od innego producenta a potem na niego " jedzie " ze ten jest taki czy owaki. Niekturmy polskim producentom nie podoba sie to ze Pan ALL przedstawai swoje schematy i opisy swoich detektorow. Czyzby bali sie ze im to zmniejszy ilosc klientow to raczej jest to smieszne. A najbardziej mnie ciekawi to dlaczego ktos kto daje wiele rad i schematow i pomaga wszystki dostaje BANA na pewnym z polskich forow ( Odkry... ) . PRosze moderoatorow o to zeby firma rutus nie byl wywyzszana na tym forum. Dzieuje Admina za to ze zaczyna sie brac za to porade dotyczacy rekalmowania sie co niektorych polskich producentow /pozdr zul^

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 lutego 2005, 09:33 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Witam!

Jestem w trakcie zmieniania wykrywacza, śledzę wszystkie ostatnie posty, zbieram info i pieniądze:) Odkąd zaczałem śledzić wątek o Solarisie mam mieszane uczucia. Miał być wątek informacyjny- wyszedł wątek komercyjno-bojowy ;) Szczerze mówiąc, myślałem ze ów wątek pomoże mi zdecydować się na wybór któregoś z wykrywaczy, które ostatnio pojawiły sie na rynku. Pomyliłem się. Dużo krzyku, zarzuty do sprzętu, którego nikt na oczy nie widział (prócz producenta), batalia pomiędzy userami...Zgroza! Wydawało mi się ze to FORUM ma być przyjazne użytkownikowi..Cóż- nie jest :( Nie dziwię się ze nowi userzy maja problem co do wyboru sprzętu, skoro niektórzy z Nas ferują wyroki zanim ktoś owe wyroki bedzie można poprzeć dowodami. Myślę, że spotkanie na CHACIE z producentami, i późniejsze doklejenie ich zapisów w odpowiednich wątkach zapobiegłoby "darciu kotów" w przyszłości. Wiele spraw wyjaśniłoby się, i nie byłoby podstaw do kłótni, które w moim mniemaniu czasem są wywoływane zupełnie niepotrzebnie.

Pozdrawiam zdegustowany...:/

Ps. Nic nie sprzedaje, raczej kupuję
Ps.2 Nikogo nie bronię, jestem zupełnie neutralny. Nie ma znaczenia jakiej produkcji jest sprzęt. Byle tylko spełniał swoje założenia i moje wymagania.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 9 lutego 2005, 16:11 
Podporucznik
Podporucznik

no dobra jak już się zrobił duży szum o nowym RUTUSIE to może producent by wrzucił jakieś zdjęcie sprzętu o który tak się zacięcie co niektórzy wykłucają
Ja jestem mocno ciekaw jak wyglada
pozdr Piotr - warwick

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 9 lutego 2005, 16:26 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

warwick napisał(a):
no dobra jak już się zrobił duży szum o nowym RUTUSIE to może producent by wrzucił jakieś zdjęcie sprzętu o który tak się zacięcie co niektórzy wykłucają
Ja jestem mocno ciekaw jak wyglada
pozdr Piotr - warwick

Jesli wrzuci, to na swoja strone www.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 19 lutego 2005, 17:41 
Generał Broni
Generał Broni

Foty są juz na stronce: www.rutus.com.pl

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]