Armand napisał(a):
1. Producent testera nie podaje jego zasięgów, pod tynkiem i boazerią zasięg jest dostateczny. Tester nie jest przeznaczony do lokalizacji przewodów zakopanych w gruncie, gdyż przewody w gruncie powinny być wkopane poniżej granicy przemarzania, w naszym kraju to ok. 1m głębokości.
:o - a to dlaczego :que może jakieś "naukowe" wyjaśnienie tego "zalecenia" (chyba, że chodzi ci o "przewody" wodno-kanalizacyjne)? :hahaha
Armand napisał(a):
Prawie każdy z nas miał problemy w domu z przewierconym przewodem w ścianie. Ja np. miałem problem z przewodem zatopionym w wylewce na tarasie.
...No może i każdy z nas miał, ale po przewierceniu przecież widać gdzie się przewierciło :lol:
Armand napisał(a):
2. Urządzenie prawdopodobnie nie wykryje przewodu znajdującego się w oplocie ekranowanym, nie sprawdzałem, ale to jest zapytanie o sytuację ekstremalną, ja np. w domu nie mam przewodów w ścianach w ekranie.
Najpierw Piszesz, że to nie lipa, bo filmik pokazuje... Z powyższego wynika, że w odniesieniu do przewodów ekranowanych to jednak lipa. A przewody w ekranie choćby od od TV kablowej czy radia - zapewniam Cię, że w budownictwie nie są wcale sytuacją ekstremalną :)
Może trochę więcej "naukowości" w wypowiedzi rozjaśni mój umysł (albo znów okaże się, że sam nie Wiesz co sprzedajesz)
Pozdrawiam