|
Witam wszystkich
Teraz ja stałem się "szczęśliwym" posiadaczem SE. Pozbawiłem szczurka jego proglemu, i póki co nie żałuje
w sumie wiedziałem na co się porywam, bo styczność z minelabem miałęm, wiedziałem jak on dzwięczy i ile waży
waga mi nei przeszkadza, a zasięg już mnie pozytywnie zaskoczył
po 3godzinnym spacerku byłem bogatrzsy o resoraka, 10 monet, głównie fenigi i jeden PRL, pare kulek muszkietowych, prymitywną obrączke oraz 3 guziczki w tym jeden napoleonski z "51"
guzik napoleonski wyciagnalem w miejscvu gdzie wczesniej znajdywalem te guziki i gdzie ABSOLUTNIE nie było już sygnałów na fisherze cz3d z cewką 8'' oraz 1266 zcewką 10,5''
guzik zalegał na ok 35-40cm i dawal sygnal na czulosci 28-30. sygnal nie byl moze jakis super ostry, ale dalo sie wyczuc jego powtarzalnosc co skłoniło mnie do kopania.
dodam, ze guzik to najmniejszy z najmniejszych napoleonczykow z cyferkami, oraz ze byl znaleziony w lesie a nie na polu, w lesie o dosc grubej sciółce
po wykopaniu tego guzika zdaje sobie sprawe z możliwości tego sprzętu
tylko póki co operator dupa ;) ale czego spodziewać się można, po 3 godzinach doswiadczenia z SE
na pewno jakbym był początkującym poszukiwaczem to przeraziłbym się tego wykrywacza, ale po smętku, 2 fisherach i 6 latach w terenie mam dystans do kazdego nowego wykrywacza i wiem, ze łopatogodziny dopiero przenoszą sie na efekty pracy z wykrywaczem.
dodam, ze nie wykopalem nic stalowego, niestety nie pamietam dokladnie jakie mialem ustawienia - ale byly to jedne z porad z 1szych postow tego watku
mam pytanie odnosnie iron mask - czy jak wlącze iron mask to poprzednia dyskryminacja nie dziala? do czego w ogóle stosowac iron mask?
mialem przpadek ze luska od mausera nie dawala mi dobrego sygnalu bo byla mocno spatynowana z kwasnej gleby
jak wlaczylem iron mask na 6-8 to ledwo pierdziala, sygnal nie byl powtarzalny i byl nierowny, jak iron mask wzialem na 16 to luska juz dobrze dzwieczala?
jednak jak wylaczylem iron mask to znow sygnal byl nierowny??
|