Teraz jest poniedziałek, 26 stycznia 2026, 10:02

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 107 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 12 grudnia 2008, 23:19 
Generał Broni
Generał Broni

Armand napisał(a):
Kochacie zachodnie marki, jest okazja [...] , napiszcie do Fischera, jakie zmiany wprowadził w tym modelu :)

W przeciwieństwie do stosowanej przez Ciebie niezrozumiałej dla mnie maskarady i wmawiania nam wszystkim, że kochamy jedynie zachodnie marki i inne rzeczy mające zachodnią etykietę - nasz krajowy producent "R" pisze jawnie o zmianach wprowadzonych w stosunku do poprzedniego modelu i przed premierą nowego sprzętu np. organizuje CHAT. Poza tym te zmiany są widoczne nie tylko w wyglądzie zewnętrznym, ale mają też odzwierciedlenie w parametrach użytkowych. Jeżeli to co pisze producent nie sprawdza się w praktyce traci on twarz i klientów - takie są prawa rynku.

Armand napisał(a):
A rezonator nie doszedł do starego modelu, tylko podałem go jako element identyfikujący nowy model. Ja nie użyłem słowa "doszedł". Na tym polega właśnie brak naukowości, na braku konkretności, szczegółowości i poprawności sformułowań. :)

Jeżeli Chcesz nadal podyskutować i usłyszeć kilka "merytorycznych pytań technicznych" to jak wcześniej pisałem Powinieneś np. na wzór naszego "R" przedstawić trochę zmian wprowadzonych do "nowego" PROSPECTORA", bo Wiesz doskonale, że o "black box-ie" nie można nic (konkretnego, szczegółowego, a tym bardziej naukowego) powiedzieć, a takim póki co pozostaje nadal Twój nowy PROSPECTOR. Napisałeś coś takiego: "Jeżeli układ jest wykonany w SMD, to jest to nowy, inny układ elektroniczny.", więc na podstawie tego pomyślałem sobie, że jedyną zmianą jest zastosowanie montażu powierzchniowego i elementów SMD, o nieszczęsnym rezonatorze nie wspominając. Dopóki więc Ty nie powiesz nic konkretnego - dopóty my będziemy bazowali tylko na domysłach i "merytorycznych pytań technicznych" z naszej strony nigdy nie usłyszysz. A później będzie dalej (jak to Nazywasz) "bicie piany" i udowadnianie nam bez konkretnych dowodów, że PROSPECTOR to to, a ANTIQUS to owo, później jeszcze dorzucisz coś o cenie, Urzędzie Skarbowym, podatkach i na tym się skończy...

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 13 grudnia 2008, 00:05 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Biję się w pierś, nie wiedziałem że się tak oburzycie na pokazanie aukcji F75. Myślałem, że tylko moich aukcji nie lubicie. Nie jesteście Odkrywcą, nie żyjecie z reklam, więc o co ten szum? Proszę więc o wycięcie tej aukcji, jak widzę sam nie mogę tego dokonać. Aukcja już jest zresztą nieaktualna. Krzychu, już każdy wie, że nic nie powiem na temat układu, a TY jeszcze mnie męczysz. Zastanów się, przecież w jakimś celu zacieram oznakowania układów scalonych. Naprawdę, ja nie żyję na świecie, żeby komuś coś udowadniać, mogę najwyżej podyskutować i po to założyłem ten wątek. Zresztą Twoje dręczenie nie ma związku z głównym tematem wątku. Masz rację w tym co piszesz, jeżeli to zapewnienie wystarczy Ci do osiągnięcia satysfakcji, to się cieszę. I naprawdę, nie jesteś dla mnie aż takim autorytetem, żeby odzierać mnie z twarzy, to wręcz brzmi śmiesznie. Widzę, że im więcej z Tobą rozmawiam, tym więcej nabierasz śmiałości. Jestem osobą dużo starszą od Ciebie i sam powinieneś mieć pewien dystans w tym co piszesz. To się ogólnie nazywa kulturą osobistą.
To była ostatnia moja wypowiedź w tym wątku. Pzdr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 13 grudnia 2008, 00:34 
Generał Broni
Generał Broni

Armand napisał(a):
[...] mogę najwyżej podyskutować i po to założyłem ten wątek.

Ależ Armand, rzecz właśnie w tym, że w obecnej sytuacji nie bardzo jest o czym dyskutować...

Armand napisał(a):
Jestem osobą dużo starszą od Ciebie i sam powinieneś mieć pewien dystans w tym co piszesz. To się ogólnie nazywa kulturą osobistą.

Sorry, ale sam wiek to żadna zasługa. Nie chcę nikomu utrudniać życia (chociaż może z Twojego punktu widzenia tak to wygląda). Skoro Rozpocząłeś temat to chciałem jedynie uzyskać od Ciebie nieco rzetelnej informacji. Jeżeli to niemożliwe - trudno, podaję rękę na zgodę i odpuszczam. A o brak kultury mnie nie Posądzaj.

Samym Olejkiem :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 13 grudnia 2008, 01:03 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

...

Ostatnio edytowano niedziela, 8 lutego 2009, 20:14 przez Norbert, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 13 grudnia 2008, 01:56 
Szeregowy
Szeregowy

Armand napisał(a):
W 1998 r stosowano inny układ elektroniczny. Jeżeli układ jest wykonany w SMD, to jest to nowy, inny układ elektroniczny. Stosuję te same nazwy i rozmieszczenie elementów manipulacyjnych, jak mi już powiedzieli wcześniej specjaliści od marketingu, to był błąd. Stary i nowy układ można rozpoznać po obecności w nowym rezonatora 1MHz.
Nie uciekam od porównań, ja podaję zasięgi, to Wy nie stosujecie porównania, nie podajecie zasięgów ALLa. Nauczcie się stosować metody naukowe w ocenie sprzętu. Moje zasięgi są ogólnie znane. O ile wiem z wybiórczych testów, ALL ma większe zasięgi od moich wykrywaczy, gdyż konkuruje zasięgami z Rutusem. Przypominam, że ALL ma dramatycznie rozwiązaną sprawę zasilania, dwa pojemniki na baterie, chyba 2x12V i Wy to dźwigacie[tego sposobu zasilania nie stosuje żadna zachodnia firma] i w związku z tym pompuje dosyć dużą moc w cewkę. I chyba porównanie wyglądów obu wykrywaczy jest poza jakąkolwiek klasyfikacją :) I przypominam, że gdyby doliczyć do ceny ALLa [podajecie 800zł] należne Skarbowi Państwa podatki, ALL kosztował by więcej od Prospectora, kosztował by tyle, co z zimową zniżką Proxima! Nie mówię, że to jest nieuczciwa konkurencja, bo ALL nie wykonuje wykrywaczy seryjnie i nie może sprzedawać do dalszej odsprzedaży i firmom, ale przynajmniej nazwę to jako konkurencja "nieuzasadniona".

tak już tylko gwoli ścisłości :) co do Alla-1 - jest produkowany "seryjnie" przez firmę Demet z Gorlic tal jak jeszcze kilka wynalazków Alla :) ceny już nie pamiętam, w tym roku w styczniu ich się mailem pytałem (dokładnie 27), ale gdzieś mi odpowiedź wcięło, ale coś koło 600-800 złotych coś mi świta że sobie życzyli za Alla-1, i myślę, że jako legalnie działająca firma podatki odprowadzają :)
sam korzystam z polskiego Rutusa kupionego od jednego z forumowiczów :) z wykrywkami Armanda los mnie jeszcze nie zepchnał więc nie będę ich oceniał - jedno co się daje zauważyc na forach :) to to, że jak tylko ktoś cos napisze niepochlebnego o Armandzie to producent zaraz włącza się do dyskusji i broni swoich wyrobów jak lew :) a prawda jest taka, że dobry produkt broni się sam :P ale no offence - ja Armandów nie skreślam :) może kiedys będę miał okazję samodzielnie potestować i wyrobić sobie na ich temat opinię :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 13 grudnia 2008, 17:07 
Specjalista
Specjalista

Czemu ma sluzyc ta dyskusja ??

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 13 grudnia 2008, 17:47 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Witam, pozdrawiam

Ta dyskusja to proba udowodnienia nam , ze najlepszy (?) w swej klasie cenowej wykrywacz nie jest zgodnie z powiedzeniem "nie dla psa ta kielbasa" przeznaczony dla nas "monetkowcow" i "drobnicowcow" tylko dla profesjonalistow szukajacych bomb 250Kg i wiekszych na glebokosci do 1m. Powinny nam wszyskim szczeki opasc, powinnismy nasz zachodni czy tez Polski (aczkolwiek o min. 75% przeplacony) sprzet polamac i usiasc i poplakac sobie z zazdrosci i smutku.

Przylanczam sie osobiscie do zamkniecia watku lub jego kasacji bo sensu nie widze a naprawde smutny czy tez zalosny sie robi.

Pozdrawiam - Piotr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 17 grudnia 2008, 01:12 
Główny Administrator
Główny Administrator

Szary Wilk napisał(a):
Czemu ma sluzyc ta dyskusja ??

Sam się zastanawiałem i już miałem zamknąć ten temat ale w ostatniej chwili zmieniłem zdanie.
Armand założył ten temat w jakimś celu.
Chciał się zareklamować i pochwalić, co zresztą zadziałało, skoro mamy 7 stron wątku.
Zwykle po reklamie następuje dyskusja o przedmiocie reklamowanym zwłaszcza gdy ma się pod ręką producenta.
Czy przyniesie Armandowi zwyciestwo czy klęskę zobaczymy.
FDJ

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 17 grudnia 2008, 04:44 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

Cytuj:
Czuję się Pana uczniem ,

Cytuj:
chyba, tym gorszym

1997 rok , Górki Zachodnie . któryś tam Międzynarodowy Zlot Poszukiwaczy Skarbów

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 21 grudnia 2008, 16:34 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

ta słyszałem to już :)

konfrontacja:D

Smętkowski vs.Armand

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 25 grudnia 2008, 19:48 
Sierżant
Sierżant

Armand napisał(a):
... Nie rozumiem co to są tzw kłopotliwe pytania.

apropo niewygodnych pytań ;) :

Czy te ładowarki które wystawiasz na allegro za okragłą stówkę kupujesz w tym sklepie ;)?

http://www.batimex.pl/towar.asp?idtowar ... &menu2=105

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 25 grudnia 2008, 20:06 
Kapitan
Kapitan

Nie no to juz przesada! 100zl za ladowarke ktora kosztuje 10zl? :o

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 25 grudnia 2008, 20:11 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

...

Ostatnio edytowano niedziela, 8 lutego 2009, 02:46 przez Norbert, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 25 grudnia 2008, 20:13 
Generał Broni
Generał Broni

Na innych "gadżetach" też ma niezłe przebitki, chociaż ładowarka z prawie 900% przebitki powala na kolana.

Przykład - http://conrad.pl/glowna.php?art=100616&back=serch

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 25 grudnia 2008, 20:24 
Moderator
Moderator

To się nazywa wolny handel - nie chcesz to nie kupujesz, także w tej kwesti nie ma co się czepiać Armanda. Nikogo nie oszukuje nic nie kręci nie pisze tekstów w stylu "taniej nie znajdziesz", także wszystko jest oki.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 107 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]