Teraz jest niedziela, 5 lipca 2026, 05:16

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 131 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 22 marca 2006, 23:43 
Generał Broni
Generał Broni

bogdans napisał(a):
witam!

Hmmm...nie wiem dlaczego ale mam wrażenie, że RadekP nie jest przypadkową osobą w tej całej historii o Hardym...
pozdrawiam
bogdans

Też mi tak się wydaje, bo na forum "O" te same zdjecia i same ochy o firmie zamieszcza niejaki Quba2005...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 marca 2006, 00:10 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

Witam!

Polak - nie trzeba Einsteina, żeby stwierdzić, że to ta sama osoba, która tego kompletnie nie ukrywa :jump
Ochów i achów Kuba z siebie nie wydaje, tylko zwyczajnie pokazuje co jest na zdjęciach.. Ma chłopak powody do zadowolenia bo ja sam bym się cieszył z takiej profesjonalnej obsługi i eleganckiej paczki :1
Teraz trzeba wstrzymać swoje pasje do oceniania na odległość i detektywistycznych zagadek i poczekać na opinię użytkownika.. Na razie można się tylko skupić na wygladzie zewnętrznym i obsłudze, chyba, że ktoś na serio zaglądał do środka a nie tylko mu się zdawało ;)

Pozdrawiam

VW

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 marca 2006, 01:09 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Zdjęcia wnętrza wykrywacza są na stronie producenta. Ktoś kto siedzi w wykrywaczach 20 lat nie musi mieć wszytkiego kawa na ławę. Wystarczy strzęp. Pół słowa.

:pa

proscan

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 marca 2006, 09:17 
Kapral
Kapral

Witam,
Chciałem zabrać głos w dyskusji. Po pierwsze nie ukrywałem, że na forum Odkrywcy podzieliłem sie spostrzeżeniami o HARDYM - dałem po prostu mniej zdjęć. Niestety rozczaruje pewnych Panów - nie jestem związany w żaden sposób z producentem (dystrybutorem) HARDEGO (no oprócz tego, że kupiłem od niego sprzęt). Mam zdecydowanie atrakcyjną pracę (także pod względem wynagrodzenia) i prowizje od każdego sprzedanego wykrywacza nie interesują mnie. Generalnie można powiedzieć, że jestem niedzielnym poszukiwaczem (wypady do lasu w niedziele na 2-3 godziny) i sprzętu na takie wypady poszukiwałem. Do momentu pojawienia się HARDEGO byłem zdecydowany na Ulrtę 2 i nie ukrywam, że decyzja o zmianie wykrywki była trudna. Uważam, że fora są także po to, aby taki "świeży" ekspolorator mógł poczytać różne opinie, a nie tylko te, które są zgodne z tzw. "linią partii" :)
Co do testów w powietrzu to postaram się w następnym tygodniu - jeszcze nie do końca poinformowałem moją "ładaniejszą połowę" o zakupie ;) ;)
No to na tyle.
Kuba (Quba2005)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 marca 2006, 11:26 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Cytuj:
Mam zdecydowanie atrakcyjną pracę (także pod względem wynagrodzenia) i prowizje od każdego sprzedanego wykrywacza nie interesują mnie.

Proponował Ci ktoś ?

proscan

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 marca 2006, 11:52 
Kapral
Kapral

Witam ponownie,
Nie nikt nie proponował mi prowizji. Co do informacji dot. producenta HARDEGO to ustalilismy, że nie bede dzielił się na forach tą informacją (słowo droższe pieniędzy :). Zeskanowałem opis wykrywacza dołączony do przesyłki. Może będzie użyteczny dla kogoś kto zna się na budowie (np. Proscan). Niestety jest w .jpg i nie mogę go dołączyć do posta. Jak ktoś chce to mogę wysłać mailem (mój: radekp6@gazeta.pl).

Kuba

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 marca 2006, 12:06 
Specjalista
Specjalista

W tym momencie HARDY zarobił ode mnie ogromnego minusa. :n Jak mam zaufać komuś i wysłać mu tysiąc swoich ciężko zarobionych złotych, skoro ta osoba nawet nie chce się ujawnić :que Tożsamość firmy, odpowiedzialność za firmę własnym nazwiskiem to podstawa. Jeżeli ta osoba wstydzi się firmować swoją własną firmę swoim własnym nazwiskiem to moim zdaniem jest już po grzybach. Jest tyle innych dobrych wykrywaczy, że po prostu szkoda tracić na HARDEGO czas. Ta cała tajemniczość jest po prostu śmieszna. Chyba, że ktoś poda mi racjonalny powód, czemu ta osoba nie chce się ujawniać?! Co więcej, nie wildze sensu umawiać się z producentem na spotkanie, skoro ten każe mi obiecać, że nie będę ujawniał kim on jest! Co za bzdura z tą „ochroną danych osobowych”.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 marca 2006, 12:48 
Podpułkownik
Podpułkownik

Cytuj:
W tym momencie HARDY zarobił ode mnie ogromnego minusa. :n Jak mam zaufać komuś i wysłać mu tysiąc swoich ciężko zarobionych złotych, skoro ta osoba nawet nie chce się ujawnić :que Tożsamość firmy, odpowiedzialność za firmę własnym nazwiskiem to podstawa. Jeżeli ta osoba wstydzi się firmować swoją własną firmę swoim własnym nazwiskiem to moim zdaniem jest już po grzybach. Jest tyle innych dobrych wykrywaczy, że po prostu szkoda tracić na HARDEGO czas. Ta cała tajemniczość jest po prostu śmieszna. Chyba, że ktoś poda mi racjonalny powód, czemu ta osoba nie chce się ujawniać?! Co więcej, nie wildze sensu umawiać się z producentem na spotkanie, skoro ten każe mi obiecać, że nie będę ujawniał kim on jest! Co za bzdura z tą „ochroną danych osobowych”.

Masz prawo do swojego zdania, ale ja się z Tobą nie zgadzam. Po pierwsze zobowiązania powstają w momencie zawarcia transakcji. Wcześniej jeżeli sprzedający nie chce się ujawnić - jego sprawa będzie mu trudniej sprzedać a być może nie sprzeda w cale - trudno, ma takie prawo.
W momencie zawarcia transakcji musi przecież ujawnić chociażby nazwę i numer konta i w tym momencie przestaje być anonimowy. No chyba że ktoś umawia się na sprzedaż na stacji benzynowej no ale to jest zupełnie inny przypadek.
Jest całe mnóstwo przyczyn dla których ludzie nie chcą się ujawniać. Sam kilkanaście lat temu miałem w pracy takiego kierownika, że musiałem się bardzo starać żeby się nie dowiedział że coś tam po godzinach prywatnie dłubię. Chore bo chore ale tak było. O dużej liczbie autorów książek piszących pod pseudonimami nie będę wspominał. Człowiek może sie przecież zajmować głównie czymś innym, a ujawnienie że zajmuje sie również wykrywaczami może w jego środowisku nie być widziane najlepiej. Tak więc uzasadnienie chęci zachowania pewnej anonimowości w cale nie wymaga wspinania się na wyżyny intelektualne.
Celem zasadniczym jest przecież dostarczenie klientowi produktu, z którego będzie w pełni zadowolony, a nie dostarczanie go z fanfarami syrenami i fajerwerkami i wymianą kopii aktu urodzenia i świadectwa maturalnego.
Tak ogólnie to myślenie nie przeszkadza w odróznieniu od bezmyślnego kierowania się stereotypami.
Przykład z drugiego bieguna - każdy akwizytor lata z wywieszonym identyfikatorem i zaczyna od przedstawienia się. I co? Jest przez to bardziej wiarygodny? W 99% są to zwykli naciągacze.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 marca 2006, 12:51 
Generał Brygady
Generał Brygady

zdecydowanie podpisuje sie pod kolega SIDem. A co do Pana RadkaP to jest to ewidentna sciema moim zdaniem.

RadekP napisał(a):
Co do informacji dot. producenta HARDEGO to ustalilismy, że nie bede dzielił się na forach tą informacją (słowo droższe pieniędzy :)
:hahaha :h

Gosc jest bankowo zwiazany z Hardy'm. Dlaczego nie chce sie ujawnic firmy? Nie wiem ale jest to gwozdz do trumny kazdej firmy - brak jasnych danych. Od razu sugeruje to jakies machloje, przekrety i chec naciagniecia kogos. Ale wykrywka rzeczywiscie bardzo ladna. Wiec Panie kolego Hardy zastanow sie Pan nad cala ta tajemnicza strategia promowania swojego produktu i jezeli masz dobre intencje i nie chcesz kogos dymnac na tym sprzecie to domysl sie ze taka forma promowania firm nie prowadzi do zadnego sukcesu rynkowego.

Sylur co ty za opowiesci dziwnej tresci przytaczasz. Z reguly o wiarygodnosci firmy swiadczy jej transparentonosc i takie sa rynkowe zasady w relacjach producent klient. Chyba ze idac za twoim przykladem

sylur napisał(a):
Sam kilkanaście lat temu miałem w pracy takiego kierownika, że musiałem się bardzo starać żeby się nie dowiedział że coś tam po godzinach prywatnie dłubię.

producent tej wykrywki to np. pracowinik Proscana o ktorym Proscan nie ma bladego pojecia ze ten cos tam na przerwach pod stolem kleci czyli "swoja" wykrywke :D

Pozdrawiam,

Ardengard

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 marca 2006, 13:04 
Podpułkownik
Podpułkownik

Nie pamiętam dokładnie kiedy, ale lada moment będą 2 lata jak Hardy pojawił się w ofercie internetowej. Radek jest pierwszą zananą mi osobą która publicznie przyznała sie do kupienia tego wykrywacza. Gdyby producent tego wykrywacza żył z Hardy'ego to ... już by nie żył. Jest oczywiste że człowiek utrzymuje się z czego innego. Do takich wniosków o własnych siłach powinien dojść ktoś, dla kogo warcaby sa grą zbyt trudną. Dalej można wnioskować że ujawnianie zajmowania się wykrywaczami może nie być mu na rękę. Proste?

Cytuj:
Sylur co ty za opowiesci dziwnej tresci przytaczasz. Z reguly o wiarygodnosci firmy swiadczy jej transparentonosc i takie sa rynkowe zasady w relacjach producent klient. Chyba ze idac za twoim przykladem

sylur napisał(a):
Sam kilkanaście lat temu miałem w pracy takiego kierownika, że musiałem się bardzo starać żeby się nie dowiedział że coś tam po godzinach prywatnie dłubię.

producent tej wykrywki to np. pracowinik Proscana o ktorym Proscan nie ma bladego pojecia ze ten cos tam na przerwach pod stolem kleci czyli "swoja" wykrywke :D

A teraz się zastanów nad co napisałeś. Może sobie poradzisz. Moderatora proszę o usunięcie mojego postu bo jak widać sprawia zbyt wielkie duże trudności.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 marca 2006, 13:23 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Ja rozumiem niechęć ujawniania danych "osobowych". Sam prowadzę firmę (jednoosobową :-) ) i nie afiszuję się ze swoim nazwiskiem. Używam tylko nazwy firmy. Hardy najwyrażniej nie jest żadną firmą. Ale w sumie to jakaś dziwna partyzantka - musi byc przecież jakiś dowod zakupu, żeby wyegzekwoać prawa wynikające z zakupu konsumenckiego (dwa lata odpowiedzialnosci sprzedającego). Chyba że "słowo droższe pieniędzy".

Radek - za info dziekuję. Mam instrukcję obsługi Hardego. To mi wystarczy (nota bene, grafika także zaczerpnięta z Minelaba). Gdybyś zechciał zrobić zdjęcia wnętrza ze zbiżeniem na płytkę elektroniczną, to byłoby to znacznie ciekawsze.

dzięki

proscan

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 marca 2006, 13:23 

Witam!

Jeszcze raz powtarzam, że kupiłbym wykrywacz od samego diabła, jeśli tylko byłby to dobry sprzęt :666
W kraju w którym największe przestępstwa popełnia państwo na obywatelach, chęć zachowania anonimowości wcale mnie nie dziwi ;)
Mam nadzieję, że Hardy okaże sie równie smaczny w działaniu co w wyglądzie bo za tę kasę, to w sam raz zapas "na las" :1
Jedyny minus jaki dostrzegam, to sonda, która w wykrywaczu do militarki powinna być "pełna" a nie typu "łatwo zaczepiający o krzaczory pajączek" :n

Pozdrawiam

VW

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 marca 2006, 13:32 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Jest jeszcze jedna możliwość, o której zapomnieliście, a kiedyś była poruszana - być może producent Hardego jest znany jako... producent wykrywaczy :) A ten wykrywacz, to jego nowe dzieło i z pewnych przyczyn chce zerwać z przeszłością (poprzednią marką wykrywaczy), a z jakich pobudek, to można się już domyślać... ;) Stąd ta niechęć do ujawniania danych firmy.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 marca 2006, 14:20 
Kapral
Kapral

Panowie i Panie (oczywiście)
Nie będe starał się udowadniać wszelkimi możliwymi sposobami, że nie jestem powiązany z producentem HARDEGO - widzę, że nie ma sensu. Chciałem podzielić się moimi spostrzeżeniami na temat tej wykrywki, bo jak widać jest mało jej użytkowników. Jeszcze jedno - jeżeli BYŁBYM dealerem HARDEGO to dziś napisałbym "tak byłem wczoraj w lesie i dzięki HARDEMU wykopałem z głębokości 1,5 m kompletny MG42 w terenie, gdzie było więcej odłamków niż liści. Oczywiście nie daje zdjęć bo się boje policji." To tyle. Obiecuje testy w powietrzu w następnym tygodniu, a w lesie jak pozwoli śnieg. Co do zdjęć elektroniki, to wczoraj zauważyłem, że jedna ze śrub blokująca dostęp do "wnętrzności" ma ołowianą plombę z tym "ptakiem" HARDEGO. Więc nie będe tam na razie zaglądał.
Pozdrawiam i odezwę się po testach (mozna robić w garażu? czy na powietrzu - przez płot mieszkam z policjantem)
Kuba

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 marca 2006, 14:48 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

RadekP napisał(a):
Panowie i Panie (oczywiście)
Co do zdjęć elektroniki, to wczoraj zauważyłem, że jedna ze śrub blokująca dostęp do "wnętrzności" ma ołowianą plombę z tym "ptakiem" HARDEGO. Więc nie będe tam na razie zaglądał.
Kuba

Ja bym też nie zaglądał hardemu do ptaka. Mógłby mnie dziabnąć. :jump :jump :jump

Pozdro
Witek

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 131 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]