Grzechutor napisał(a):
Tak, świadomość trzeba mieć...Wszedłem przed chwilą w linka podanego przez twrożyna, a tam wykrywacze do złota i sprzet na pola złotonośne w USA !!!To są często zupełnie inne konstrukcje niż wykrywaczy powiedzmy "ogólnego zastosowania".
Pan twrożyna nie miał jeszcze chyba okazji używać wykrywacza poza firmą, w terenie.Najlepszą możliwą okazją do porównania może być jakiś zlot.Będzie tam zapewne wiele modeli różnych wykrywaczy. można porównać ich reakcje na te same przedmioty. Idealnie byłoby, żeby takie porównanie przeprowadzić w w mocno zmineralizowanym gruncie i nie, by móc wykorzystać różne ustawienia różnych detektorów. Grzechutor
:luv Infinium LS, którego produkuje wiadomo kto i wiadomo do jakich zastosowań w moich rękach znalazł się pierwszy raz w sierpniu 2002r
niestety nurkowałem z nim tylko raz, ale możliwości API testowałem również w warunkach odmiennych. Chetnie przywioze to i owo na zlot, tylko mam nadzieje że w gremium ekspertów oceniających wykrywacze (którzy wcześniej ustalą ogólne warunki testu dla wszystkich detektorów) nie znajdzie sie taki... :jump
(usunal autor, bez zwiazku dla watku) ;)