Aha,
Myślałem, że coś wiesz więcej.
Ja sobie niczego udowadniać nie muszę. To co wymyślałem robiłem i publikowałem (można nawet w sieci znaleźć -
http://demining.jrc.it/aris/events/mine ... NE99PO.htm) i miałem z tego korzyść. A że ruscy to sobie wzięli, to ch im w d. Przynajmniej nie twierdzą, że oni to wymyślili.
Czekam teraz aż dowiem się (mam nadzieję, że nie od Ciebie Andrzej), że to ruscy wymyślili trajektorie trójwymiarowe oraz wykrywacze metalu pracujące w widmie rozmytym.
A co do sond z elektroniką, to Minelab przede wszystkim podcina gardło firmom żyjącym na robieniu sond do Minelabów (Coiltek, Detech, Kinzli itp). I to chyba była główna potrzeba wprowadzenia tego typu sond, bo ja bym wolał sondę uniwersalną pracującą na dowolnej częstotliwości (z elektroniką, czy bez).
W całej tej dyskusji chodzi o innowacyjność, a nie gdzie ma być elektronika (np. w sondzie czy w słuchawkach).
Minelab akurat należy do tych firm, które wprowadzają faktycznie coś nowego, a nie tylko międlą stare (najczęsciej amerykańskie) pomysły jak wspomniani już Bułgarzy, czy ruscy.
:pa
proscan