>czy wasze wykrywacze lapia kamienie
tak, zdarza mi sie znalezc kamienie, ktore daja dzwiek - pewnie zawartosc metali jest wyzsza
>Funkcja Conduct
uzywam ferrous, wiec sie nie wypowiadam.
>falszywe sygnaly
Jesli masz na mysli czy generuje sygnaly z niczego to nie sadze. Zazwyczaj sygnaly maja swoje zrodlo w najmniejszych drobinach metali. Z tym sprzetem jestem w stanie w ziemi
błąd ortograficzny!!! ma być "znaleźć" koncowke od wkladu do dlugopisu (1mmx2mm) wiec jest kupa innych smieci, ktore sie odbijaja w sluchawkach. Tylko, ze zazwyczaj wiesz jaki to sygnal i takiego sie nie kopie.
>co warto kupic ,cewke 8" czy detektor do namierzania,co mi da wymiana standartowej cewki na mniejsza?
Nie mam innej cewki (moze i szkoda) i pewnie nie powinienem sie wypowiadac, ale... Z opinii wiem ze mala cewka radzisz sobie lepiej w bardzo zasmieconym terenie - masz mniejszy obszar i wszystkie smieci tak nie daja. Jesli 'detektor'='namierzanie fanta w dolku' to kiedys sie zastanawialem, teraz namierzanie fanta nie trwa tyle co kiedys i jak sobie pomysle ze mialbym lapac w reke jeszcze inne narzedzie to nie mam zadnych dylematow - mniejsza frajda a i sprzet jest wystarczajaco ciezki.
>'Skoro dyskryminacja ustawiona na kolor to na co jeszcze zmiejszenie maskowania stali'
Ograniczyc slowika w uszach - po prostu wycisza sygnaly ktore cie nie interesuja. Poza tym Ferrous to modulowanie dzwieku w zaleznosci od zawartosci zelaza a nie dyskryminacja. Do dyskryminacji jest IM wlasnie.
>'wzorzec dyskryminacji"
Nie uzywam. Potega wykrywacze jest w tym ze slyszysz to co masz pod cewka, a nie w tym zeby sie odciac od wiadomosci. Moneta roznie moze dawac, szczegolnie jesli dlugo lezy w ziemi i jest otoczona innymi fantami. Jak chcesz sobie zrobic przerwe na mile chodzenie to uzyj fabrycznego programu na monetki - spokojnie wystarczy dla odpoczynku. W kazdym innym przypadku opierasz sie na dzwiekach nie obrazie.
>'Moze znajdzie sie ktos na tyle otwarty i wrzuci fotke lub rysunek jakis wzorcow dyskryminacji na monety z objasnieniem co i w jakim miejscu jest sygnalizowane na wyswietlaczu/oczywiscie chodzi o o monety a nie co symbole oznaczaja?'
Co gdzie jest - objasnienia znajdziesz na roznych portalach (np.
http://groups.msn.com/MinelabExplorerXS ... hart1.msnw). Co do wzorcow maskowania to sam jestem ciekaw czy ktokolwiek uzywa, po zapoznaniu sie ze sprzetem. Na poczatek mozna uzywac jako ciekawostke. Kiedys w bardzo zasmieconym terenie szukalem jednego typu monety i to byl jedyny raz kiedy uzywalem. Czytalem na portalach jak mozna zamaskowac kapsle ale nie stosowalem - wole slyszec.