|
Witam!
Denar - choć mam tytuł "Kwatermistrza" nie oznacza to, że w danym momencie sprzedaję wykrywacze. Owszem, mam taki zamiar, ale jeszcze tego nie robię, jestem więc w stanie obiektywnie pokazać możliwości wykrywacza w akcji. Kuba_Gd jest z kolei doświadczonym użytkownikiem Tejona i niezwiązanym z dystrybutorem, czyli z Tobą, nie może być więc mowy o jakiejkolwiek manipulacji.
Przy okazji chciałbym też wyjaśnić pewną kwestię, która od dawna wlecze się na tym forum :666
Niektóre osoby (po konferencji panuje tu atmosfera zgody, nie będę ich więc wymieniał bo nie o to chodzi), sugerowały i sugerują, jakobym był przez cały czas "ukrytym" dilerem firmy Whites. Chcę podkreślić, że w trakcie mojego moderowania działu "Detektory" na FPS, nie byłem związany z żadnym dilerem czy dystrybutorem i nie sprzedałem ani nie pośredniczyłem w sprzedaży ani jednego kawałka detektora z jakąś prywatną korzyścią dla siebie. Te plotki wzięły się zapewne stąd, iż byłem posiadaczem Whitesa XLT(między innymi, bo miałem i mam detektory innych firm), sprzętu, który uważałem i uważam za jeden z najlepszych wykrywaczy kiedykolwiek zrobionych i nie omieszkałem mówić o tym głośno, porównując go do innych wykrywaczy (w tym innych modeli firmy Whites). Sprzęt ten, choć ma potężnie możliwości, nie należy do najłatwiejszych w obsłudze i dlatego postanowiłem założyć forum XLT, by pomóc użytkownikom w jego obsłudze. Ponieważ w naszym kraju panuje tendencja do sceptycyzmu wobec bezinteresownych inicjatyw społecznych, założenie forum XLT, spowodowało nasilenie plotek o powiązaniach z Whitesem. Jakie są jednak fakty?
- Moje odpowiedzi na pytanie "jaki wykrywacz wybrać", były zawsze wydawane na podstawie trzech kryteriów:
1. Doświadczenia poszukiwacza.
2. Rodzajowi jego "specjalizacji" w poszukiwaniach.
3. Budżetowi, który przeznacza na zakup sprzętu.
W moich odpowiedziach na tym forum, czy np. na forum "Odkrywcy", polecałem detektory Bounty Huntera, Cscopa, Fishera, Garretta, Minelaba, Rutusa, Tesoro, Whitesa i innych, w zależności od powyższych kryteriów. Sugerowano też, że mam jakieś uprzedzenia do firmy Minelab i dopiero test X-Terry 70, opublikowany w miesięczniku "Odkrywca" zamknął usta niektórym plotkarzom. Jestem "uprzedzony" do absolutnie każdego kiepskiego sprzętu, niezależnie jaka to marka. Pokazuje to dobitnie, jak absurdalne i krzywdzące są te pomówienia. Dowodem na to, że nie byłem żadnym "ukrytym dilerem" Whitesa, niech będzie też fakt, iż oficjalny dystrybutor tej firmy w Polsce zwrócił się do administratora FPS z prośbą o interwencję, podejrzewając mnie o krypto-reklamę firmy Tesoro i jakąś formę układu z Denarem :luv
Prawda jest taka, że środowisko polskich dystrybutorów jest mocno konkurencyjne i niezwykle podejrzliwe w stosunku do siebie.
W niedalekiej przyszłości mam zamiar wprowadzić w życie kilka pomysłów, które być może ułatwią nieco życie poszukiwaczom, ale o tym napiszę innym razem.
Jeszcze apropos forum XLT. Forum rzeczywiście powstało jako forum poświęcone temu wykrywaczowi, jednak wkrótce zaczęły do nas dołączać osoby, używające innych wykrywaczy a nawet nie używające żadnego sprzętu i nasze forum stało się ogólno-tematyczne. Zaakceptowałem te zmiany i w tej chwili przygotowujemy przeprowadzkę na nowy serwer, gdzie będziemy uaktualniać profil naszego forum. Chciałbym by poszukiwawczym forom internetowym nie udzielała się paranoja niektórych dilerów i dystrybutorów, by userzy byli oceniani po swoich słowach a nie podstawie plotek i pomówień i by fora ze sobą współpracowały, zamiast prowadzić ze sobą wojny :)
Mam nadzieję, że wyjaśniłem tę sprawę ostatecznie, ale jeśli ktoś będzie miał jakieś dodatkowe pytania, zapraszam do dyskusji na priv.
|