Teraz jest piątek, 26 czerwca 2026, 13:39

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: X terra 70 czy Tejon
PostNapisane: czwartek, 30 listopada 2006, 19:13 
Szeregowy
Szeregowy

witam, przeczytalem dokladnie wszystkie watki na forum o tych dwoch wykrywaczach i dalej nie wiem co wybrac? Raczej nastawiam sie na drobnice , jezeli jest ktos chetny z Trojmiasta na jakis wypad i prezetacje ktorejs z wykrywek bede wdzieczny :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 30 listopada 2006, 19:16 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

Witaj !

ja jestem z Gdańska i używam Tejona ,

napisz do mnie na: danzig_oliva@o2.pl

nie widze problemu żebyś mógł zobaczyć jak działa ten sprzęt :)

Pozdrawiam

KUba

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 30 listopada 2006, 20:38 
Generał Broni
Generał Broni

Skontaktuj się z Denarem. On zapewne chętnie udzieli wskazówek w zakresie Tejona. Co prawda jest kwatermistrzem (dystrybutorem Tesoro) ale doświadczenie ma bardzo duże więc fachowo zademonstruje możliwości Tejona.

Pozdrawiam.

Ostatnio edytowano czwartek, 30 listopada 2006, 21:48 przez vincent_vega_69, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 30 listopada 2006, 20:50 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Jestem co prawda kwatermistrzem, ale chętnie zademonstruję Tejona w terenie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 1 grudnia 2006, 00:18 

Witam!

Ja proponuję byś spotkał się z Kubą_Gd i ze mną, bo nie jesteśmy związani dystrubutorami tych sprzętów a jeden z nas ma Tejona, drugi zaś X-Terra 70. W ten sposób zobaczysz oba detektory w pracy obok siebie.. Czy może być lepsze rozwiązanie :luv ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 1 grudnia 2006, 08:29 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Lepsze rozwiązanie to nie dać się manipulować.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 1 grudnia 2006, 09:37 
Generał Broni
Generał Broni

Zarówno Van Worden jak i Denar bardzo dobrze znają się na sprzęcie. W okolicach Trójmiasta nie powinieneś miec problemu z zobaczeniem ich w akcji. Dlatego radzę skorzystać z ich propozycji a podjęta decyzja o zakupie być może będzie trudniejsza ale na pewno oparta na lepszych podstawach (wiekszej wiedzy).

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 1 grudnia 2006, 13:12 

Witam!

Denar - choć mam tytuł "Kwatermistrza" nie oznacza to, że w danym momencie sprzedaję wykrywacze. Owszem, mam taki zamiar, ale jeszcze tego nie robię, jestem więc w stanie obiektywnie pokazać możliwości wykrywacza w akcji. Kuba_Gd jest z kolei doświadczonym użytkownikiem Tejona i niezwiązanym z dystrybutorem, czyli z Tobą, nie może być więc mowy o jakiejkolwiek manipulacji.

Przy okazji chciałbym też wyjaśnić pewną kwestię, która od dawna wlecze się na tym forum :666
Niektóre osoby (po konferencji panuje tu atmosfera zgody, nie będę ich więc wymieniał bo nie o to chodzi), sugerowały i sugerują, jakobym był przez cały czas "ukrytym" dilerem firmy Whites. Chcę podkreślić, że w trakcie mojego moderowania działu "Detektory" na FPS, nie byłem związany z żadnym dilerem czy dystrybutorem i nie sprzedałem ani nie pośredniczyłem w sprzedaży ani jednego kawałka detektora z jakąś prywatną korzyścią dla siebie. Te plotki wzięły się zapewne stąd, iż byłem posiadaczem Whitesa XLT(między innymi, bo miałem i mam detektory innych firm), sprzętu, który uważałem i uważam za jeden z najlepszych wykrywaczy kiedykolwiek zrobionych i nie omieszkałem mówić o tym głośno, porównując go do innych wykrywaczy (w tym innych modeli firmy Whites). Sprzęt ten, choć ma potężnie możliwości, nie należy do najłatwiejszych w obsłudze i dlatego postanowiłem założyć forum XLT, by pomóc użytkownikom w jego obsłudze. Ponieważ w naszym kraju panuje tendencja do sceptycyzmu wobec bezinteresownych inicjatyw społecznych, założenie forum XLT, spowodowało nasilenie plotek o powiązaniach z Whitesem. Jakie są jednak fakty?
- Moje odpowiedzi na pytanie "jaki wykrywacz wybrać", były zawsze wydawane na podstawie trzech kryteriów:
1. Doświadczenia poszukiwacza.
2. Rodzajowi jego "specjalizacji" w poszukiwaniach.
3. Budżetowi, który przeznacza na zakup sprzętu.
W moich odpowiedziach na tym forum, czy np. na forum "Odkrywcy", polecałem detektory Bounty Huntera, Cscopa, Fishera, Garretta, Minelaba, Rutusa, Tesoro, Whitesa i innych, w zależności od powyższych kryteriów. Sugerowano też, że mam jakieś uprzedzenia do firmy Minelab i dopiero test X-Terry 70, opublikowany w miesięczniku "Odkrywca" zamknął usta niektórym plotkarzom. Jestem "uprzedzony" do absolutnie każdego kiepskiego sprzętu, niezależnie jaka to marka. Pokazuje to dobitnie, jak absurdalne i krzywdzące są te pomówienia. Dowodem na to, że nie byłem żadnym "ukrytym dilerem" Whitesa, niech będzie też fakt, iż oficjalny dystrybutor tej firmy w Polsce zwrócił się do administratora FPS z prośbą o interwencję, podejrzewając mnie o krypto-reklamę firmy Tesoro i jakąś formę układu z Denarem :luv
Prawda jest taka, że środowisko polskich dystrybutorów jest mocno konkurencyjne i niezwykle podejrzliwe w stosunku do siebie.
W niedalekiej przyszłości mam zamiar wprowadzić w życie kilka pomysłów, które być może ułatwią nieco życie poszukiwaczom, ale o tym napiszę innym razem.
Jeszcze apropos forum XLT. Forum rzeczywiście powstało jako forum poświęcone temu wykrywaczowi, jednak wkrótce zaczęły do nas dołączać osoby, używające innych wykrywaczy a nawet nie używające żadnego sprzętu i nasze forum stało się ogólno-tematyczne. Zaakceptowałem te zmiany i w tej chwili przygotowujemy przeprowadzkę na nowy serwer, gdzie będziemy uaktualniać profil naszego forum. Chciałbym by poszukiwawczym forom internetowym nie udzielała się paranoja niektórych dilerów i dystrybutorów, by userzy byli oceniani po swoich słowach a nie podstawie plotek i pomówień i by fora ze sobą współpracowały, zamiast prowadzić ze sobą wojny :)
Mam nadzieję, że wyjaśniłem tę sprawę ostatecznie, ale jeśli ktoś będzie miał jakieś dodatkowe pytania, zapraszam do dyskusji na priv.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 1 grudnia 2006, 14:01 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

W punktach, w których zostałem wspomniany - potwierdzam słowa VW, zgodzę się również z pozostałymi sprawami.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 1 grudnia 2006, 22:49 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Van !
Mi się marzy od dawna polskie wydanie magazynu "The Searcher".To jest piękna gazetka w przeciwieństwie do......O......i na naprawdę ciekawe tematy.
Możesz taki pomysł dodać do swoich???? :1

Pozdrawiam,
wicja1.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 2 grudnia 2006, 00:16 
Szeregowy
Szeregowy

Do Van Wordena , czy moge prosic o namiar na poczte??:)
i dziekuje wam za odpowiedzi
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 2 grudnia 2006, 02:46 

Witam!

ludomir - napisałem Ci na priva.
Wicja1 - Zakładam właśnie pismo on-line dla poszukiwaczy dotyczące poszukiwań skarbów w rodzaju "the Searcher" i "Treasure Hunting" dla których miałem przyjemność pisać.. Mam nadzieję, że Ci się spodoba ;) Szczegóły wkrótce..

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]