Teraz jest środa, 4 lutego 2026, 08:04

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: XL Brass Dowsing L Rods Metal Detector
PostNapisane: czwartek, 22 stycznia 2004, 22:59 
Moderator
Moderator

http://www.ebay.com.sg/viItem?ItemId=2589245232
hehe..

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 22 stycznia 2004, 23:09 
Kapitan
Kapitan

no ciekawe ,wierzy ktoś w to ??? Bo ja jakoś dosyć sceptycznie podchodzę do tego typu zabiegów .Może to reaguje na złoża rudy żelaznej bo jakoś sobie niewyobrażam by używać tego do drobniejszych przedmiotów .A z drugiej strony jednak miejsca pod studnie szukano często z pomocą różczki.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 23 stycznia 2004, 17:27 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Różdżkaże bazuja na cudzej, albo na swojej głupocie (niektorzy autentycznie wierzš w swoje "zdolnosci").

Studni szukac moze każdy. Wg geologow na 80% obszarow w Polsce woda bedzie na glebokosci do 10m.

Wystaczy znac budowe geologiczna by okreslic na jakim poziomie w danym terenie znajduje sie warstwa nieprzepuszczalna. A żyły wodne to wymysł kretynów i oszustów. :kolko

Z tego co słysze rozdzkarz zwraca kase jesli we wskaznym miejscu nie ma wody. To ma rzekomo swiadczyc o jego ucziwosci. Mnie to przypomina historyjke z woznym na Akademii Medycznej, który obiecywal rodzicom przyszlych studentow ze im zalatwi zdany egazamin wstępny. Bral 1000zł. Jesli ktos nie zdal, to zwracał kase (autentyczne!). Tyle że on nic nierobil. Jakis procent z tych co dawali i tak się dostalo bo sie nauczyli. To mu wystarczalo na godziwy zysk. Tak samo robia, tfu, szukacze wody.

W naszym kraju wyjatkowo duży procent populacji to głupki, wiec ziarno trafia na podatna glebę.

:mad: palę się zw wstydu.

proscan :pa

PS
Podobne różdzki do tych ktore wsakazal JMS sa częscia składowa omnitronów (różdzek wspomaganych elektronicznie). Myslałem, że już nikt w to nie wierzy :sciana , a jednak niedawno znalazłem ogloszenie w Elektronice Praktycznej, że jakis koziołek matołek z Zamoscia sprzedaje i wymienia się tym badziewiem. Ciekawe tylko czy swiadomy oszust, czy tylko "madry inaczej".

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 stycznia 2004, 01:56 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Witam.Nie stety lub stety,w okolicach mojego miasta jest znany producent wykrywaczy. Który również znalazł nabywców na elektoniczne różdżki,z ukierunkowaniem na złoto.A cena tego cudo bagatela nie mała.Również nie rozumiem dlaczego ludzie to kupują,a może jeszcze do tego nie dorosłem?.Widziałem to urządzenie i miałem go w rękach,faktycznie jest w tym naprawdę coś szczególnie jak "zajrzeć" pisze się przez "rz" - błąd ortograficzny!!! do środka, wtedy dzieją się z człowiekiem dziwne sprawy. :mg: :mg: Jakie? .Na przykład odruch zamkniętej pięści. :gil i inne które są bardzo nie ...........ech... :x lepiej zapomnieć.
POZDRAWIAM ALL.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 stycznia 2004, 14:11 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Okay, zdradz nam ta slodka tajemnice: Kto to sprzedaje ? ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 stycznia 2004, 18:04 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Witam.Nie będę ujawniał kto to robi,szkoda liter na reklame. :( Obawiam się pozwu i innych tam pism głupawych.Opiszę owo cudo do pszukiwań ukrytych kosztowności[biżuteri].Więc jest to pudełko CZARNE z tworzywa{za 5zL} w środku ELEKTRONIKA!!! elektronika to płytka z radio odbiornika [made in taj taj] z wysuniętą anteną ferytową na zewnątrz pudełka.W tym pudełku wywiercono otwór przeprowadzono szpryche nałożono koralik odpustowy i dodano rączkę od pilnika z żółtego tworzywa.Bajer nie?.W instrukcji pisze, że aby znaleźć złoto trzeba mieć do tego predyspozycje.Cena w/w cudeńka 1500zł.Oczywiście bez gwarancji i możliwości sprawdzenia czy to działa.Nie boję się ku..wa powiedzieć producentowi ty oszuście pierd...ny, przekręcie cwaniaku kiedyś trafi kosa na kamień.Żal mi tylko tych ludzi których naciągnołeś.ALL

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 25 stycznia 2004, 21:40 
Moderator
Moderator

Bardzo slusznie all ze nie podales nazwy ,dosc juz tych zadym,a zainteresowani sie sami dowiedza kto to.
Co do w/w przypomne program pt "Usterka" o rozdzkarzach...

a w akcji kilku zainteresowanych juz jest

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]